Σαμαράς: Εκλογές μέχρι την ισχυρή κυβέρνηση

Είναι «ανάγκη, όχι δική μου επιλογή» η νέα προσφυγή στις κάλπες αν δεν προκύψει βιώσιμη κυβέρνηση, λέει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Είναι «ανάγκη, όχι δική μου επιλογή» η νέα προσφυγή στις κάλπες αν δεν προκύψει βιώσιμη κυβέρνηση, λέει ο πρόεδρος της ΝΔ. Δεσμεύτηκε για μέτρα ελάφρυνσης χαμηλοσυνταξιούχων και πολυτέκνων και ζήτησε να γίνουν «ταχύτατα» τα κέντρα λαθρομεταναστών.

«Το χειρότερο σενάριο είναι να μην μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Και τότε θα είναι αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες εκλογές. Από ανάγκη, όχι από δική μου επιλογή», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, που εκτιμά ότι το κόμμα του είναι σήμερα «η μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει».

«Είμαστε στόχος πολλών, και μέσα στην Ελλάδα διότι θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα και να ξεβολέψουμε πολλούς. Πολλές φορές και από παράγοντες εκτός Ελλάδας διότι ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Για αυτό και θα κερδίσουμε την αυτοδυναμία», όπως λέει.

Μάλιστα, για την επομένη της ανόδου του στην εξουσία ο κ.Σαμαράς δεσμεύεται για ένα κυβερνητικό σχήμα με λίγα μέλη, ενώ «ρίχνει γέφυρες» και προς τμήματα της παράταξης που διαγράφηκαν ή αποχώρησαν.
«Χωρούν όσοι συστρατευθούν στον αγώνα για αυτοδυναμία και βοηθήσουν σε αυτό. Και αν προκάλεσαν κάποιοι τραύμα προηγουμένως και σήμερα θελήσουν να το θεραπεύσουν και αυτό είναι σημαντική βοήθεια», όπως λέει.

Οχι σε νέους ή βαρύτερους φόρους
Ο κ.Σαμαράς προσπαθεί να καθησυχάσει για τα νέα μέτρα που το σύνολο του Τύπου εκτιμά ότι είναι προ των πυλών, την επομένη των εκλογών. «Από τα 3 δισ. που προβλέπονται να συμφωνηθούν τον Ιούνιο για το 2012 και από τα άλλα 7 δισ. για το 2013-14 έχουμε ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα αφορούν νέους φόρους ή αύξηση υφιστάμενων φόρων. Ακόμα ότι δεν θα θίγουν τους πιο αδύναμους», όπως τονίζει.
Αντίθετα, δεσμεύεται να πάρει μέτρα υπέρ χαμηλοσυνταξιούχων και πολυτέκνων. «Ξέρετε πόσο κοστίζει η αποκατάσταση των κατώτατων συντάξεων; Περίπου 350 εκατ. ευρώ. Τα πολυτεκνικά επιδόματα στοιχίζουν πολύ λιγότερο. Και από αυτά επειδή ξοδεύονται όλα θα επιστρέψουν στο κράτος πάνω από τα μισά μέσα από την ίδια την αγορά», σημειώνει.

Κλειδί το φρένο στη λαθρομετανάστευση
Στο στόχαστρο του κ.Σαμαρά μπαίνει και πάλι ο νόμος Ραγκούση για την παροχή ιθαγένειας, αλλά παράλληλα προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για τα στρατόπεδα των λαθρομεταναστών.
«Ασφαλώς πρέπει να δώσουμε πειστικές απαντήσεις στις εύλογες ανησυχίες των κατοίκων. Οπωσδήποτε πρέπει να εξασφαλίσουμε αντισταθμιστικά μέτρα για τις τοπικές κοινωνίες και εγγυήσεις ασφάλειας. Αλλά κάπου πρέπει να γίνουν αυτά τα κέντρα. Και ταχύτατα», τονίζει.

Πηγή: ethnos.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.