Το ήθελε περισσότερο (video)

Ο Παναιτωλικός με περισσότερο πάθος, διάθεση και ενέργεια έκαμψε την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης (2-1) στο Αγρίνιο και απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Παναιτωλικός με περισσότερο πάθος, διάθεση και ενέργεια έκαμψε την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης (2-1) στο Αγρίνιο και απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι εκτός από τα δύο γκολ, είχαν και δοκάρι σε φάουλ του Βιγιαφάνες, ο οποίος ήταν ο παίκτης που έδωσε την τελική πάσα για το γκολ του Ρουσκουσέδα. Για τους Αρκάδες είχε μειώσει προσωρινά ο Γιάννου με το 12ο του τέρμα στη φετινή Σούπερ Λιγκ.

Αυτή ήταν η τέταρτη σερί εκτός έδρα ήττα του Αστέρα Τρίπολη -μετά από αυτές από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Βέροια- και πλέον “έπεσε” από την πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.

Οι παίκτες του Ματζουράκη έδειξαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη. Ηταν πιο παθιασμένοι, κυνηγούσαν κάθε χαμένη μπαλιά και με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να πάρουν τους τρεις πόντους που είχαν ανάγκη. Η ομάδα της Τρίπολης όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ ανέβασε απότομα στροφές και έφτασε στην ισοφάριση, αλλά πλήρωσε τη στιγμή ολιγωρίας στη φάση του δευτέρου γκολ. Θα μπορούσε στις καθυστερήσεις να είχε φτάσει στο 2-2, με τον Μάκο να στερεί από τον Τσοκάνη στο γκολ…

Στα αξιοσημείωτα το ντεμπούτο του νεαρού Βασιλούδη, ο οποίος πήρε τη θέση του τραυματία Βιγιαφάνες. Μπήκε για πρώτη φορά στην αποστολή και χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του…

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Παναιτωλικός στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, ο Κυριακίδης κάθισε κάτω από τα δοκάρια έχοντας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Μύγα, Κούσα, Μάκο και Κέβιν. Παπάζογλου και Πάουλο ήταν τα αμυντικά χαφ με τον Ρουσκουσέδα μπροστά τους και τους Βιγιαφάνες, Ουάρντα στα πλάγια. Ο Μαρκόβσκι αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος

Με το ίδιο σύστημα και ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Στάικος Βεργέτης επέλεξε τον Μπαντή για να υπερασπιστεί τα δοκάρια των Αρκάδων, ενώ στην τετράδα της άμυνας ο Λούι τοποθετήθηκε στα δεξιά, ο Γιαννούλης στα αριστερά και ο Ζησόπουλος με τον Γκοϊάν ανάμεσα τους. Χαμντανί και Ιγκλέσιας ήταν τα αμυντικά χαφ με τον Λανθαρότε στα δεξιά, τον Φούντα στα αριστερά και τον Φερνάντες πίσω από τον Γιάννου.

Ελειψε μόνο το γκολ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς πριν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό,
είχαμε μία καλή ευκαιρία για κάθε ομάδα. Αρχικά ο Κυριακίδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Γιάννου από το σημείο του πέναλτι και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ζησόπουλος με εκπληκτικό τάκλιν δεν επέτρεψε στον Μαρκόβσκι να πλασάρει τον Μπαντή.

Ο γρήγορος ρυθμός και οι δυνατές μονομαχίες ήταν τα κυρίαρχα συστατικά της αναμέτρησης. Οι παίκτες δεν άφηναν καμία μπαλιά να πάει χαμένη και προσπαθούσαν να ”κερδίσουν” την κατοχή και το πλεονέκτημα, με τους δύο τερματοφύλακες ωστόσο να δείχνουν έτοιμοι και με σωστή αντίδραση σε κάθε απειλή.

Η κίνηση του Ματζουράκη να τοποθετήσει τον Παπάζογλου στη μεσαία γραμμή και τον Μάκο ως στόπερ είχε μόνο θετική επίδραση στο παιχνίδι της ομάδος του. Ο πρώτος τα είχε πάει άψογα ανασταλτικά, ενώ είχε και καλές μεταβιβάσεις προς τον Μαρκόβσκι, ενώ ο Μάκος από πίσω έδινε ηρεμία και κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα όταν ο Αστέρας πίεζε ψηλά.

Ο Λανθαρότε από τα δεξιά ήταν ο παίκτης που έβγαζε περισσότερη ενέργεια και διάθεση επιθετικά για τους φιλοξενούμενους. Ο άσος της ομάδας της Τρίπολης με ατομικές ενέργειες δημιούργησε δύο φορές ρήγματα από τα άκρα χωρίς, όμως, να μπορέσουν να τα εκμεταλλευτούν οι συμπαίκτες του. Ο Κυριακίδης εκτός από τη φάση του πρώτου λεπτού χρειάστηκε να επέμβει στο 18′ στο γύρισμα του Φούντα και στο 27′ όταν βγήκε γρήγορα και δεν επέτρεψε στον Φερνάντες να πλασάρει εύστοχα από πλάγια θέση.

Αντίθετα ο Μπαντής είχε περισσότερη δουλειά. Στο 7′ βγήκε νικητής με τον Μαρκόβσκι, ο οποίος σούταρε από πλάγια θέση. Επίσης δεν επέτρεψε στον Πάουλο να χριστεί σκόρερ στο 27′, διώχνοντας δύσκολα με γροθιές, ενώ στις καθυστερήσεις είδε την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι και πάλι από πλασέ του Βραζιλιάνου στην κίνηση. Αυτές οι δύο ήταν και οι πιο σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, μαζί με αυτή του Γιάννου στο πρώτο λεπτό.

“Ξεκλείδωσε” τη νίκη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να έχει το πόδι στο γκάζι και να πιέζει, όμως τα πολλά αβίαστα λάθη των γηπεδούχων δεν τους επέτρεπαν να δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να σκοράρουν. Οταν βελτιώθηκαν σε αυτόν τον τομέα έβγαλαν τις φάσεις που τους έβαλε και σε θέση οδηγού του σκορ.

Στο 50′ ο Βιγιαφάνες “ανάγκασε” τον Μπαντή σε ακόμα μία δύσκολη επέμβαση, όμως δύο λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ του Αστέρα Τρίπολης δεν μπόρεσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Ο Ρουσκουσέδα άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Βιγιαφάνες και με έξοχη ενέργεια και πλασέ άνοιξε το σκορ στο 52′.

Μετά το γκολ, το σύνολο του Βεργέτη ανέβασε απότομα στροφές και έκλεισε τον αντίπαλο του στην περιοχή του. Οι φωνές του Ματζουράκη στους παίκτες του να βγουν έξω δεν… εισακούστηκαν, με αποτέλεσμα ο Αστέρας να φτάσει στην ισοφάριση με το 12ο γκολ του Γιάννου (63′) στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν την ισοπαλία, πληρώνοντας την ολιγωρία σε μια στημένη φάση, αν και λίγα δευτερόλεπτα πιο πριν είχαν δει τον Μπαντή και το οριζόντιο δοκάρι να μην επιτρέπουν στον Βιγιαφάνες να σκοράρει με φάουλ. Τελικά τη λύση την έδωσε ένας από τους κορυφαίους της αναμέτρησης. Ο Παπάζογλου (72′) με κεφαλιά, ύστερα από από φάουλ του Κέβιν έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας.

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να κρατήσει μέχρι το τέλος το προβάδισμα, αν και χρειάστηκε να καρδιοχτυπήσει στις καθυστερήσεις, όταν ο Μάκος πάνω στη γραμμή έδιωξε το σουτ του Τσοκάνη…

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης):
Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (66′ Κουρμπέλης), Φερνάντες (67′ Παπαδόπουλος), Λανθαρότε, Φούντας (77′ Τσοκάνης), Γιάννου

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης):
Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν, Παπάζογλου, Πάουλο (89′ Κουτρουμάνος), Βιγιαφάνες (79′ Βασιλούδης), Ρουσκουσέδα (71′ Κάπελ), Ουάρντα, Μαρκόβσκι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.