Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Κids’ Αthletics»

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των δημοτικών σχολείων σε έρευνα σχετικά με το πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό – Κids’ Αthletics» που πραγματοποιείται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο Παναθηναϊκό Στάδιο και το οποίο δεν άρχισε φέτος με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των δημοτικών σχολείων σε έρευνα σχετικά με το πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό – Κids’ Αthletics» που πραγματοποιείται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο Παναθηναϊκό Στάδιο και το οποίο δεν άρχισε φέτος με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.
Συνολικά πήραν μέρος 264 σχολεία, κυρίως από την Αττική και σχεδόν όλα (ποσοστό πάνω από το 95%) , απογοητεύθηκε από την μη διεξαγωγή του προγράμματος τη φετινή χρονιά, ενώ ένα 98,11% θα ήθελε να λειτουργήσει το πρόγραμμα έστω και με καθυστέρηση. Το 96,59% θα δήλωνε συμμετοχή εάν λειτουργούσε το πρόγραμμα έστω και τώρα.
Η έρευνα που διεξήχθη μέσω των ιστοσελίδων της ΕΟΕ και του Παναθηναϊκού Σταδίου, περιλάμβανε 11 ερωτήσεις αξιολόγησης του προγράμματος “Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’ Athletics” και δόθηκαν 264 απαντήσεις από σχολεία κυρίως του νομού Αττικής αλλά και μερικά από την επαρχία που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Ακολουθούν μερικά από τα ερωτήματα και τα αποτελέσματα της έρευνας.

ΓΡΑΦΗΜΑ 1

Το παραπάνω γράφημα δείχνει πως τα σχολεία σε μεγάλο ποσοστό (93,56%) δήλωσαν πως το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονταν στις επιλογές των ετησίων επισκέψεων του σχολείου που συζητούνταν στη σχετική συνεδρίαση του σχολείου.

ΓΡΑΦΗΜΑ 2

Σημαντικότατο εύρημα αποτελεί το ότι το 75% των σχολείων έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα πάνω από 1 φορά και 39% πάνω από 3 φορές, γεγονός που από μόνο του δείχνει την  προτίμηση και εκτίμηση των σχολείων στο πρόγραμμα.
Τα περισσότερα σχολεία (60,9%) συμμετείχαν και στα δύο προγράμματα (Στίβος και Αθλοπαιδιές)  ενώ το 31,44% μόνο στον Στίβο. Επίσης, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των απαντήσεων (97,7%) αναφέρει σαν σημαντικά και τα δύο κομμάτια του προγράμματος (Ξενάγηση και Αθλητικό) πράγμα που συνδέεται με την μοναδικότητα του προγράμματος το οποίο συνδυάζει την πολιτισμική με την αθλητική εκπαίδευση των μαθητών (γράφημα 3).

ΓΡΑΦΗΜΑ 3

Επιπρόσθετα, το 100% των απαντήσεων συμφωνούν πως η διεξαγωγή τους προγράμματος μέσα στον μοναδικό χώρο του Καλλιμάρμαρου προσφέρει μια ξεχωριστή και αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες (γράφημα 4). Ταυτόχρονα, το 79% αναφέρει πως οι μαθητές εμπνέονται από το χώρο πάρα πολύ και το 19,85% πως εμπνέονται πολύ.

ΓΡΑΦΗΜΑ 4


ΓΡΑΦΗΜΑ 5

Στην ερώτηση αν έμειναν ικανοποιημένοι από την συνολική εμπειρία και από τον επαγγελματισμό των Ολυμπιονικών και διακεκριμένων αθλητών που υλοποιούν το πρόγραμμα, το 88,33% επέλεξε την απάντηση πάρα πολύ και το 15,91% την απάντηση πολύ, με ένα σύνολο 99,24% να έχει θετική άποψη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.