Ο ΟΠΑΠ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του ειδικού τέλους στα παιχνίδια


«Μπλόκο» στην επιβολή του ειδικού τέλους στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ επιχειρεί να βάλει με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Οργανισμός,  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ και οι πράκτορες του.
Ο ΟΠΑΠ ζητεί την ακύρωση και αναστολή του ειδικού τέλους, των 5 λεπτών ανά στήλη, που επιβλήθηκε στα τυχερά παιχνίδια του από την 1ηΙανουαρίου καθώς , όπως λέει , είναι  αντισυνταγματικό,  αντίθετο στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία και την ΕΣΔΑ και  θα αποτελέσει πλήγμα σε πολλαπλά επίπεδα για τον  Οργανισμό και τους πράκτορες του.
Όπως επισημαίνεται στην προσφυγή  υπάρχουν τεράστια τεχνικά προβλήματα για την είσπραξη  του  εν λόγω τέλους, μέχρι του σημείου της παντελούς αδυναμίας  υλοποίησης άμεσης προσαρμογής των ηλεκτρονικών συστημάτων.
Επίσης, υπογραμμίζεται  πως είναι αδύνατη η άμεση τεχνολογική προσαρμογή του λογισμικού συστήματος των ηλεκτρονικών  μηχανημάτων του ΟΠΑΠ, έτσι ώστε να μπορεί να υπολογίζεται και να εισπράττεται το εν λόγω ειδικό
τέλος, ενώ υπάρχει αδυναμία στην πράξη να ενσωματωθεί το τέλος στην τιμή της στήλης κάθε παιχνιδιού.
Επιπλέον, στην προσφυγή τους ζητούν παράταση  ισχύος ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και επικαλούνται ανυπέρβλητη οικονομική ζημία.
Υπενθυμίζεται ότι το ειδικό τέλος επιβλήθηκε  ως ισοδύναμο μέτρο για την αποφυγή της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.