Παναθηναϊκός ΟΠΑΠΠρομηθέας ΠατρώνΑΕΚΠεριστέριΠΑΟΚΗφαιστος ΛήμνουΠανιώνιοςΑρηςΛαύριοΚολοσσός H HotelsΗρακλήςΙωνικός ΝικαίαςΕρμής ΑγιάςΡέθυμνο Cretan Kings

Κατάθεση ψυχής από Φιλ Γκος!

Ο Αμερικανός του ΠΑΟΚ σχολίασε την τραγική κατάσταση της ομάδας μπάσκετ του "ασπρόμαυρου" συλλόγου και εξήγησε γιατί ο ίδιος δεν τα παρατάει, όπως έκαναν οι Χάτσερ και Γκάρετ, σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση
20/04/2019 • 22:12
Ο Φιλ Γκος εξήγησε μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Κολοσσό γιατί ο ίδιος μένει στην ομάδα, παρά τα οικονομικά προβλήματα
  • shares
Ο ΠΑΟΚ ζει στην... παράνοια της κατάκτησης του τίτλου της ποδοσφαιρικής ομάδας, όμως, αυτή του μπάσκετ του συλλόγου περνά μαύρες ώρες. Με το οικονομικό πρόβλημα να πιάνει... ταβάνι, με παίκτες που δεν κατεβαίνουν να αγωνιστούν ακριβώς επειδή είναι απλήρωτοι, όπως οι Χάτσερ και Γκάρετ, με τη σημερινή (20/4) εντός έδρας ήττα από τον ουραγό Κολοσσό να χτυπάει την καμπάνα, γίνεται αντιληπτό τι βιώνει αυτό το τμήμα.

Κι όμως, ο Φιλ Γκος, ένας Αμερικανός επαγγελματίας παίκτης που βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά του και έχει εκατοντάδες εμπειρίες και παραστάσεις από επαγγελματικούς συλλόγους, καθώς βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, δεν λέει να τα παρατήσει. Θα μπορούσε να το κάνει, όμως, επιμένει.

Τους λόγους τους εξήγησε ο ίδιος μετά τον αγώνα με τον Κολοσσό, στο "Παλατάκι". Είπε αρχικά: "Όλοι ξέρουμε ότι δεν έχουμε όλους τους παίκτες μας. Δεν είναι δικαιολογία αυτό βέβαια, εμείς προσπαθήσαμε ως το τέλος, κάναμε αυτό που μπορούσαμε. Πρέπει να μείνουμε θετικοί για τη συνέχεια. Το πιο σημαντικό είναι ότι κάνοντας μια αναδρομή στην καριέρα μου πήρα μια απόφαση για μένα. Θέλω να συνεχίσω να προπονούμαι με την ομάδα ως το τέλος και να μην τα παρατήσω. Γιατί, ενώ θα είχα κάθε δικαίωμα να σταματήσω αυτή τη στιγμή και να επιστρέψω στο σπίτι μου για να είμαι με τον γιο μου, αποφάσισα ότι δεν είναι σωστό για μένα σαν άνθρωπο να το κάνω αυτό".

Και συνέχισε, σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής: "Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία. Τη στιγμή που πίστευα ότι έχει τελειώσει η καριέρα μου, μού έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Είχα πει ότι, παρόλο που υπάρχει οικονομικό θέμα, έχω κάνει χρήματα στην καριέρα μου και δεδομένης της ευκαιρίας που πήρα από τον ΠΑΟΚ θεωρώ δίκαιο ότι πρέπει να συνεχίσω να παλεύω. Δεν πίστευα ποτέ ότι η ομάδα θα βρεθεί σε αυτό το σημείο. Είμαι απογοητευμένος από το πως αντιμετωπίζεται η ομάδα. Ξέρω ότι τέτοιες καταστάσεις δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θέλω, όμως, να με θυμούνται για το πως έπαιξα φορώντας αυτή τη φανέλα και όχι γιατί τα παράτησα. Ειδικά αν είναι η τελευταία μου χρόνια, θέλω να με θυμούνται για το πως έπαιξα και όχι γιατί πήρα το αεροπλάνο και έφυγα".

Ερωτώμενος για τους Χάτσερ και Γκάρετ, που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ομάδας, απάντησε: "Όπως είπα, έχουν το δικαίωμα να μην παίξουν. Αν κι εγώ είχα και άλλα χρόνια να παίξω, μπορεί να έκανα το ίδιο. Απλώς, αυτή τη στιγμή η Ευρώπη πρέπει να δει το θέμα γενικά, γιατί αυτό γίνεται σε πολλές ομάδες. Η κατάσταση σε κάθε παίκτη είναι διαφορετική. Ο καθένας έχει δικαίωμα να πράξει όπως θέλει. Απλώς για μένα θέλω να είναι σωστός ο τρόπος που θα τελειώσω την καριέρα μου".

Στο σημείο αυτό ερωτήθηκε αν έχει μετανιώσει το καλοκαίρι που έμεινε στον ΠΑΟΚ. Δήλωσε: "Όχι, δεν μετανιώνω. Καθόλου! Ήμουν σίγουρος, τόσα χρόνια δουλεύω σκληρά, είναι μεγάλη τιμή για μένα που ήρθα να παίξω για τον ΠΑΟΚ. Αν δεν υπήρχε η πρόταση του ΠΑΟΚ, θα είχα σταματήσει το μπάσκετ. Απλώς με στεναχωρεί η κατάσταση της ομάδας. Εύχομαι να βρεθεί ένας χρηματοδότης, γιατί το αξίζει αυτή η ομάδα, αυτός ο κόσμος και αυτή η πόλη".
Γράψτε το σχόλιο σας...