Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς

Ατρόμητος και Αστέρας έμειναν στο 0-0 στο Περιστέρι, με την ομάδα της Τρίπολης να πετυχαίνει τον σκοπό της και τους «κυανόλευκους» να μένουν μακριά απ' τον καλό τους εαυτό. Οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό στην Αρκαδία, με τους Πελοποννήσιους να έχουν ένα ισχνό προβάδισμα, καθώς αγωνίζονται στην έδρα τους.

Ατρόμητος και Αστέρας έμειναν στο 0-0 στο Περιστέρι, με την ομάδα της Τρίπολης να πετυχαίνει τον σκοπό της και τους «κυανόλευκους» να μένουν μακριά απ’ τον καλό τους εαυτό. Οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό στην Αρκαδία, με τους Πελοποννήσιους να έχουν ένα ισχνό προβάδισμα, καθώς αγωνίζονται στην έδρα τους.
 
Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Την καλύτερη δυνατή 11άδα παρέταξε ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος είχε φροντίσει να ξεκουράσει αρκετούς ποδοσφαιριστές στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό. Ο Ιτάνζ παρέμεινε στο τέρμα, ενώ στις θέσεις των μπακ επέστρεψαν Σκόνδρας (δεξιά) και Γιαννούλης, με τους Φυτανίδη και Ζουέλα στόπερ. Δημούτσος και Σφακιανάκης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Μπρίτο, Τάτο, Έπσταϊν τριάδα μπροστά τους και τον Μήτρογλου μοναδικό προωθημένο.
 
Με πανομοιότυπο σύστημα «έστησε» και ο Σάκης Τσιώλης τον Αστέρα. Στην εστία ήταν ο Μπαντής και οι Τσαμπουρής, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Πιπίνης από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα.  Ουσέρο και Χουανίτο είχαν τον ρόλο των αμυντικών μέσων, με τον Ναβάρο στα δεξιά, τον Ράγιος αριστερά και τον Ροζέριο πίσω απ’ τον Σολάκηε που βρισκόταν στην κορυφή της επίθεσης.
 
Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο
Τα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τον Ατρόμητο στη συνέχεια να παίρνει τα ηνία και να ψάχνει το γκολ μέχρι το 30′. Στο 27′ η μπάλα μετά την κεφαλιά του Φυτανίδη από σέντρα του Έπσταϊν πέρασε μόλις πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μπαντής σταμάτησε με τα πόδια τον Μήτρογλου που άδειασε την άμυνα του Αστέρα και μπήκε από δεξιά στην περιοχή.
 
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ωστόσο, η εικόνα άλλαξε. Ο Τσιώλης έριξε στη «μάχη» στο 28′ τον Μπρέσκα αντί του Σολάκη και οι Αρκάδες έγιναν σαφώς πιο απειλητικοί. Στο 34′ μάλιστα, ο Σλοβάκος επιθετικός είχε την καλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν επιχείρησε το σουτ από το ημικύκλιο, με τον Ιτάνζ να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει.
 
Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, με τον Μήτρογλου να είναι ο πιο απειλητικός παίκτης για τον Ατρόμητο και να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους αμυντικούς του Αστέρα. Συνολικά, ωστόσο, ο Ατρόμητος έμεινε μακριά απ’ τον καλό του εαυτό. Η ομάδα του Τσιώλη από την άλλη, δεν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και είχε τις δικές της καλές φάσεις.
 
Ανώτερος ο Αστέρας
Το δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να ξεκινάει με τον ίδιο ρυθμό, αλλά οι φιλοξενούμενοι, αφού έβρισκαν και πάλι χώρο έγιναν πλέον πιο επιθετικοί. Ο Αστέρας έκανε τρεις φάσεις μέχρι το 60′, όλες στα καρέ του Ιτάνζ, ο οποίος, όμως, έδωσε ισάριθμες φορές τη λύση, μπλοκάροντας την μπάλα.
 
Οι Περιστεριώτες έδειξαν αρκετές αδυναμίες και συνυπολογιζόμενης της κούρασης από τα διαδοχικά παιχνίδια, οι αλλαγές ήταν απαραίτητες. Ο Δώνης, λοιπόν, αντικατέστησε στο 62′ τον κακό Ντένις Έπσταϊν με τον Πίτου Γκαρσία, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Νάστος πέρασε στη θέση του Ζουέλα.
 
Πρόσεξαν τα νώτα τους
Ο Ατρόμητος ισορρόπησε και πάλι το παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσε να βρει λύση στο επιθετικό πρόβλημα. Η μπάλα έφτανε πολύ δύσκολα στον Μήτρογλου, ενώ παράλληλα, το μεγαλύτερο κενό ήταν στον χώρο του κέντρου. Από το 70′ και μετά σχεδόν. ποτέ παίκτης των γηπεδούχων δεν κέρδισε διεκδικούμενη μπαλιά στη μεσαία γραμμή.
 
Οι φιλοξενούμενοι την ίδια ώρα «μαζεύτηκαν» και προσπάθησαν να διατηρήσουν το «μηδέν» παθητικό. Αυτός ήταν κι ο στόχος τους, αν και με ένα γκολ οι Πελοποννήσιοι θα ήταν σίγουρα πιο ευχαριστημένοι. Στο 80′ ο Μπρέσκα έπιασε το σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, αλλά όχι όπως θα ήθελε, χάνοντας μια καλή ευκαιρία.
 
 Έμειναν στο 0-0
Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι θέλησαν να κλείσουν τον Αστέρα στα καρέ του, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό. Η ομάδα της Τρίπολης ήταν πολύ σωστά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και ήξερε καλά τι ζητούσε. Ο Δημούτσος σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τους «κυανόλευκους» στο 88′, όταν με υπέροχη ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, αλλά γύρισε την μπάλα πάνω στον Μπαντή.
 
Ο Μάρτινς από την άλλη, στο 90′ και μετά από αντεπίθεση σούταρε από το όριο της περιοχής, καθώς βρήκε χώρο, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Αυτή ήταν και τελευταία αξιόλογη φάση, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Τρίπολης.

Διαβάστε την εξέλιξη του αγώνα από το νέο Match Center του Novasports.gr


Διοργάνωση: Κύπελλο Ελλάδος
Φάση: Ημιτελικά
Αγώνας: Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης
Γήπεδο: Περιστερίου
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας), Πέτρος Τρύφων (Δράμας)

Οι συνθέσεις:


Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Φυτανίδης, Ζουέλα, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Σφακιανάκης, Δημούτσος, Έπσταϊν, Μπρίτο, Τάτος, Μήτρογλου.


Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσώλης): Μπαντής, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Χουανίτο, Ουσέρο, Ράγιος, Ναβάρο, Μάρτινς, Σολάκης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.