Απεβίωσε ο Μπασόρα

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Εστανισλάου Μπασόρα, μέλος της Μπαρτσελόνα τη δεκαετία του 1950. Την είδηση του θανάτου του, ανακοίνωσαν οι πρωταθλητές Ευρώπης μέσω της επίσημης ισοσελίδας τους.

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Εστανισλάου Μπασόρα, μέλος της Μπαρτσελόνα τη δεκαετία του 1950. Την είδηση του θανάτου του, ανακοίνωσαν οι πρωταθλητές Ευρώπης μέσω της επίσημης ισοσελίδας τους, αναφέροντας: «Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε το θάνατο του Εστανισλάου Μπασόρα, το πρωί της Παρασκευής. Θα μείνει στη μνήμη όλων ως μία από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες στην ιστορία της Μπαρτσελόνα».

Κλασικός αριστερός εξτρέμ, ο Μπασόρα είχε 153 γκολ σε 373 αγώνες με τους “μπλαουγκράνα” από το 1946 έως το 1958 και ήταν βασικό στέλεχος της “ομάδας των πέντε κυπέλλων”, όπως έμεινε στην ιστορία το σύνολο που τη σεζόν 1951-52 κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο Ισπανίας, καθώς και τα κύπελλα “Λάτιν”, “Εβα Ντουάρτε” και “Μαρτίνι Ρόσι”. Επαιξε στην εθνική Ισπανίας και μάλιστα συμμετείχε στο Μουντιάλ του 1950, όπου πέτυχε τέσσερα γκολ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.