Χιμένεθ: «Και τώρα το πρωτάθλημα»

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του από την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου και τον τρόπο που ήρθε αυτή, αλλά τόνισε ότι πλέον προτεραιότητα για αυτόν και τους παίκτες του είναι να σφραγίσουν την Κυριακή την κατάκτηση του τίτλου στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του από την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου και τον τρόπο που ήρθε αυτή, αλλά τόνισε ότι πλέον προτεραιότητα για αυτόν και τους παίκτες του είναι να σφραγίσουν την Κυριακή την κατάκτηση του τίτλου στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Ισπανός έδωσε συγχαρητήρια στην ΑΕΛ για την προσπάθειά της, ενώ υποστήριξε ότι η Ένωση παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και δίκαια πρωταγωνιστεί και στις δύο εγχώριες διοργανώσεις.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν ήταν πιο συγκλονιστική πρόκριση αυτή ή εκείνη του 2011 επί του Παναθηναϊκού με το γκολ του Μίτσελ:
«Και τα δύο γκολ ήταν πάρα πολύ σημαντικά. Θα πω ό,τι και στους παίκτες μου στα αποδυτήρια: Είμαι πολύ υπερήφανος για την προσπάθεια μας και θα τους έδινα συγχαρητήρια όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα. Η συμπεριφορά τους, το να κυνηγούν το γκολ ως το τέλος, είναι άξια συγχαρητηρίων. Και το έχουμε δει και σε άλλα παιχνίδια. Και θα ήθελα να πω ότι η ΑΕΛ ήταν μια πολύ άξια ομάδα, μια ομάδα εντελώς διαφορετική σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες. Το σύστημα που χρησιμοποίησε μας κόστισε πάρα πολύ για να ανοίξουμε την άμυνα της και πραγματικά θα ήθελα να συγχαρώ την ΑΕΛ».

Για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ:
«Θα πρέπει να το αφήσουμε αυτό μέχρι τις 12 Μαΐου. Την Κυριακή παίζουμε για να γίνουμε πρωταθλητές μετά από 24 χρόνια. Ελπίζω να έχουμε καταπληκτική ατμόσφαιρα, να φωνάξει ο κόσμος ΑΕΚ… ΑΕΚάρα και να το γιορτάσουμε όλοι μαζί! Το σίγουρο είναι ότι αν ο κόσμος γεμίσει το ΟΑΚΑ θα είναι ακόμη πιο εύκολο να πάρουμε την Κυριακή το αποτέλεσμα που θέλουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ο Λεβαδειακός είναι καλή ομάδα, δεν θα μας χαρίσει τίποτα, θα πρέπει να κάνουμε το παν για να γίνουμε πρωταθλητές».

Για το γεγονός ότι κάποιοι μιλάνε για “κλέφτες” κάθε εβδομάδα αναφερόμενοι στην ΑΕΚ και αν χάρηκαν αυτοί οι κάποιοι με το γκολ του Λάζαρου στο 94′:
«Νομίζω ότι είμαστε κλέφτες ονείρων γιατί παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Κάναμε υπερήφανη την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη φέτος. Και όλους τους βαθμούς που έχουμε, τους έχουμε πάρει στο γήπεδο. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψω στους παίκτες μου να αποπροσανατολιστούν ως το τέλος της σεζόν. Αλλά αυτό το ρόστερ έχει δώσει μια τεράστια μάχη όλη τη σεζόν για να μπορέσει να είναι ανάμεσα στους πολύ δυνατούς σε τρεις διοργανώσεις. Χάσαμε πολύ σημαντικούς παίκτες με τραυματισμούς μέσα στη σεζόν, νομίζω πως μια ομάδα χωρίς Μάνταλο-Τσόσιτς-Γιόχανσον, χωρίς τον Τσιγκρίνσκι σχεδόν σε όλο τον πρώτο γύρο, που έχει κάνει αυτά που κάναμε εμείς, έχει κάνει κάτι πολύ σημαντικό».

Για το αν είχε χάσει την πίστη του κατά τη διάρκεια του ματς:
«Σε καμία περίπτωση, σε καμία στιγμή. Αν η ΑΕΚ δεν έκανε τόσες πολλές ευκαιρίες όσες συνήθως στο ΟΑΚΑ, είναι λόγω της πολύ καλής παρουσίας της ΑΕΛ. Με τις αλλαγές μου ρίσκαρα όλο και περισσότερο και είχα μια τυφλή πίστη ότι θα νικήσουμε. Τελείωσε το ματς και είχαμε μέσα τέσσερις καθαρούς επιθετικούς και τον Μασούντ επιτελικό. Ο Σιμόες… σχεδόν νεκρός με τόσο τρέξιμο, δύο μπακ που ήταν πολύ βασικά κομμάτια της νίκης, τόσο ο Μπακάκης όσο και ο Χουλτ. Αυτό αποδεικνύει ότι ποτέ δεν παρατήσαμε το παιχνίδι».

Για το αν έχει τύχη φέτος η ΑΕΚ σε κάποια ματς που πήρε στο τέλος και με ποιον προπονητή, αφού είδε τέσσερις διαφορετικούς φέτος, του άρεσε περισσότερο η ΑΕΛ:
«Σημειώστε καλά τη φράση που θα σας πω: Σε όλη τη ζωή όσο περισσότερο δουλεύεις, τόσο περισσότερη τύχη έχεις. Από εκεί και πέρα, σέβομαι τους τέσσερις συναδέλφους που δούλεψαν στη Λάρισα. Κάθε κατάσταση είναι διαφορετική. Το παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Παναιτωλικό και το σημερινό της, σε αμυντικό επίπεδο, ήταν πάρα πολύ καλά». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.