Νίκη παραμονής (vid)

Σημανική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία πέτυχε η Κέρκυρα, η οποία έκαμψε την αντίσταση της Ξάνθης. Οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν σε κανένα σημείο του αγώνα και δίκαια γνώρισαν την έκτη διαδοχική τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία πέτυχε η Κέρκυρα, η οποία έκαμψε την αντίσταση της Ξάνθης. Οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν σε κανένα σημείο του αγώνα και δίκαια γνώρισαν την έκτη διαδοχική τους ήττα στο πρωτάθλημα. 

Το σύνολο του Γκράθια δεν είχε περιθώρια για άλλες απώλειες βαθμών, ειδικά στην έδρα του, γι αυτό και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Μάλιστα στο δεύτερο λεπτό παραλίγο οι γηπεδούχοι να ανοίξουν το σκορ, ωστόσο τόσο ο Μάρτιν, όσο και ο Ιωάννου δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από σέντρα του Γκουστάβο από δεξιά.

Η Ξάνθη αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, καθώς οι παίκτες του Γκράθια πίεζαν ψηλά και δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να βγουν μπροστά και να απειλήσουν την εστία του Γκαλίνοβιτς, ο οποίος πέρασε ένα ήσυχο απόγευμα. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν την περιοχή του Κροάτη και προσπαθούσαν με μακρινά σουτ να  απειλήσουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Η Κέρκυρα μπορεί να είχε την υπεροχή, αλλά υστερούσε στην τελική πάσα που θα έβγαζε τους επιθετικούς της ομάδας σε θέση βολής. Ετσι το πρώτο ημίχρονο, των πολλών διακοπών, λόγω τραυματισμών, ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τα ηνία και κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ στο 60′. Σε ένα σημείο που η Ξάνθη αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, λόγω τραυματισμού του Φλίσκα, ο Καλαντζής βρήκε την ευκαιρία και με υπέροχο δεξί γυριστό σουτ νίκησε τον Βιβιανί και έβαλε τους νησιώτες οδηγούς στο σκορ.

Πριν καλά καλά προλάβει ο Ουζουνίδης να αντιδράσει από τον πάγκο, η Κέρκυρα πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Γκουστάβο με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Βιβιανί και έγραψε το 2-0 στο 69′.

Το σύνολο του Γκράθια στη συνέχεια έδωσε χώρο στους Ακρίτες, με σκοπό να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις. Ούτε οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να πετύχουν το σκοπό τους, ούτε, όμως και οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Το έργο της ομάδας του Ουζουνίδη έγινε ακόμα πιο δύσκολο στο 83′, όταν ο Ντάνι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, επειδή είπε κάτι στον “άρχοντα” της αναμέτρησης.

Ετσι η Κέρκυρα πανηγύρισε την Τρίτη της νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, ενώ η Ξάνθη παρέμεινε χωρίς βαθμό για έξι αγωνιστικές. Η τελευταία φορά που η ομάδα του Ουζουνίδη έβαλε στο σακούλι της βαθμούς, ήταν στις 22 Ιανουαρίου, όταν και επικράτησε του Ολυμπιακού με 1-0.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 24η
Αγώνας: Κέρκυρα-Ξάνθη
Γήπεδο: ΕΑΚ
Διαιτητής: Θάνος
Βοηθοί: Καρσιώτης, Ποντίκης

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Βέντσελ, Καλαντζής, Καραλής, Ερίθε, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Οσμάν, Γκουστάβο, Μαρτίν, Ιωάννου.

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Μπαξεβανίδης, Εντιμάρ, Πόι, Νταρμπιόν, Μαρκόφσκι, Βλαχοδήμος, Φλίσκας, Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι.

Δείτε τι δήλωσαν οι Γραμμόζης της Κέρκυρας και Αλτιπαρμακόφσκι της Ξάνθης πριν την έναρξη της αναμέτρησης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.