Περπέρογλου: Πρώτα Ολυμπιακός μετά… πρόκριση

Η σκέψη των παικτών του Παναθηναϊκού βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον «αιώνιο» αντίπαλο τους και στον τελικό του Κυπέλλου, γιατί όπως εξήγησε ο Στράτος Περπέρογλου αυτό προέχει.

Η σκέψη των παικτών του Παναθηναϊκού βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον «αιώνιο» αντίπαλο τους και στον τελικό του Κυπέλλου, γιατί όπως εξήγησε ο Στράτος Περπέρογλου αυτό προέχει και στη συνέχεια θα στραφούν στην… πρόκριση. Κοινώς στα ματς με τη Μακάμπι, διότι το μόνο που λένε στο «πράσινο» στρατόπεδο είναι αυτό που υποστήριξε και ο ίδιος ο «Πέρπε». «Ή πρόκριση ή πας σπίτι σου», δηλαδή.
Ο φόργουορντ του «τριφυλλιού» ανέλυσε το πως έχει η κατάσταση στην ομάδα, εν όψει των κρίσιμων παιχνιδιών, γράφοντας στο προσωπικό του blog στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας: «Οι τελευταίες ημέρες ήταν γεμάτες καθοριστικές μάχες για εμάς κι έτσι θα συνεχίσουμε από εδώ και στο εξής, όπως κάθε χρόνο. Η πρώτη σειρά αναμετρήσεων ήταν για την Ευρωλίγκα, όπου καταφέραμε να πετύχουμε ακόμη έναν στόχο μας, με την είσοδό μας στα πλέι οφ. Πήραμε μία σημαντική νίκη επί της Ούνιξ στο Καζάν, η οποία μας επέτρεψε να προκριθούμε απ’ την πρώτη θέση του ομίλου μας, που μας έδωσε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Τα πήγαμε δυνατά σε όλες τις εκτός έδρας αναμετρήσεις μας στο ΤΟΡ 16, αλλά για κάποιο λόγο δείξαμε σημάδια αδυναμίας. Κάναμε δύο ήττες στην έδρα μας. Παρόλα αυτά τερματίσαμε στην πρώτη θέση και τώρα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Ολοκληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας στο ΤΟΡ 16, παίζοντας στη Ρωσία. Ήταν μία μάχη μεταξύ δύο ομάδων με την πλάτη στον τοίχο για διαφορετικούς λόγους. Θέλαμε την πρώτη θέση, η Ούνικς την πρόκριση. Δείξαμε χαρακτήρα απέναντι σε μία, όπως αποδείχτηκε, πολύ καλή ομάδα φέτος. Η Ούνιξ είναι αξιόλογη αντίπαλος, παρόλα αυτά πετύχαμε το στόχο μας. Τώρα είναι υποχρέωσή μας, όταν επαναρχίσει η Ευρωλίγκα με τα πλει οφ, να παίξουμε πολύ καλύτερα στην έδρα μας. Οι δύο ήττες στην έδρα μας, από Ούνιξ κι Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, είναι κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί. Ίσως δείξαμε στους εαυτούς μας πως ήμασταν πιο χαλαροί απ’ ό,τι έπρεπε. Η άποψή μου είναι πως απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα είναι εντελώς διαφορετικά. Τώρα είναι πρόκριση ή πας σπίτι σου! Είμαι σίγουρος πως θα είμαστε διψασμένοι και συγκεντρωμένοι και πως με τη στήριξη των φιλάθλων μας θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε στο Φάιναλ Φορ.
Η σειρά των πλέι οφ είναι μία επανάληψη του περσινού τελικού. Παρότι είναι οι ίδιες ομάδες, κοιτώντας τα ρόστερς, θα δει κανείς πως δεν είναι οι ίδιοι παίκτες. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει κάποιους παίκτες απ’ την περσινή ομάδα, αλλά παίκτες “κλειδιά” δεν είναι πια στην ομάδα, όπως οι Τζέρεμι Πάργκο και Τσακ Έιντσον, ενώ έγιναν κάποιες προσθήκες. Ωστόσο, η Μακάμπι Τελ Αβίβ μοιάζει να αγωνίζεται με τον ίδιο ρυθμό με πέρυσι. Κάθε αναμέτρηση έχει τη δική της σημασία και γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι παίκτες της θα έρθουν στην Αθήνα για να νικήσουν και να προκριθούν.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, πρέπει να αφήσουμε στην άκρη την Ευρωλίγκα. Έχουμε ακόμη μία σημαντική αναμέτρηση μπροστά μας, αφού ο πρώτος τίτλος της χρονιάς βρίσκεται προς διεκδίκηση. Πρόκειται για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος κι αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό, ακόμη μία ομάδα των πλέι οφ. Πρόκειται για ντέρμπι, αν υπήρξε ποτέ τέτοιο, μία σύγκρουση τρομερής σημασίας για εμάς. Επίσης θέλουμε πάρα πολύ να επιστρέψουμε στην κορυφή του θεσμού. Έπειτα τον τελικό του Σαββάτου, η προσοχή μας θα μπορεί να επικεντρωθεί στην Ευρωλίγκα και φυσικά στο υπόλοιπο της Α1».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.