Τα βρήκαν Ελλάδα και ΗΠΑ για την αναβάθμιση των 85 F-16

Την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών F-16 ενέκρινε ομόφωνα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), που συνεδρίασε το Σάββατο, σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας.

Την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών F-16 ενέκρινε ομόφωνα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), που συνεδρίασε το Σάββατο, σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η Αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών F-16».

Η υπόθεση της αναβάθμισης των F-16 είχε “κολλήσει” καθώς οι ΗΠΑ πίεζαν για καταβολή περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα τρία πρώτα χρόνια, από το συνολικό κόστος του 1,35 δις δολαρίων, ενώ η Ελλάδα πέρα από την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζει, δεσμεύεται και από τους δανειστές για πλεονάσματα.

«Υπάρχει η ημερομηνία της 30ης Απριλίου για να συμφωνήσουμε ή όχι. Αν η αμερικανική πλευρά συμφωνήσει με τον οικονομικό διακανονισμό θα προχωρήσουμε. Διαφορετικά θα συνεχίσουμε το διάλογο», είχε δηλώσει την περασμένη Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε μάλθιστα χθες την ικανοποίησή του για την έγκριση του προγράμματος, γράφοντας σε ανάρτησή του στο Twitter: «Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ομόφωνα το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε VIPER μετά την αποδοχή κατ´ αρχήν από την Αμερικανική πλευρά του προγράμματος πληρωμών βάση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του ΥΕΘΑ. Μια μεγάλη ημέρα για την ΠΑ (σ.σ. Πολεμική Αεροπορία)».

Από την πλευρά του, επίσης σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ κάνει λόγο για μια μεγάλη ημέρα για τους συμμάχους μας, το ελληνικό υπουργείο Άμυνας και την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, καθώς η Ελλάδα προχωρά στην αναβάθμιση των F-16 μετά την επίσκεψη, τον περασμένο Οκτώβριο, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Λευκό Οίκο. Επίσης, συγχαίρει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και την ομάδα του. 

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.