Στην ελίτ με τις ευλογίες του Ράφα

Για να φτάσει κανείς ψηλά στην καριέρα του, πρέπει πρώτα να το ονειρευθεί. Για το Στέφανο Τσιτσιπά η εποχή που ονειρευόταν ότι θα σταθεί απέναντι στους καλύτερους του τένις έχει παρέλθει. Τώρα είναι ένας από αυτούς, απολαμβάνει την εκτίμηση τους κι επιθυμεί να «ριζώσει» στην παρέα τους…

Η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε για το Στέφανο Τσιτσιπά στη γη της Καταλονίας, αποτελεί σίγουρα τη μέχρι τώρα σημαντικότερη στην επαγγελματική του καριέρα. 

Υπογραμμίστε τις λέξεις «επαγγελματική καριέρα», καθώς υπήρξαν αρκετές στο παρελθόν με βαρύνουσα σημασία για τον Έλληνα αθλητή ως Junior. Ποιός άλλωστε μπορεί να λησμονήσει τους δύο τελικούς Orange Bowl ή την κατάκτηση του Wimbledon στα διπλά των Juniors… 

Εδώ όμως πρόκειται για νίκες στην ελίτ του ανδρικού τένις και συμμετοχή σε τελικό απέναντι στον καλύτερο όλων των εποχών στη χωμάτινη επιφάνεια. Ο Στέφανος πριν κλείσει τα 19 του έγινε ο νεότερος φιναλίστ στη Βαρκελώνη, μετά το Ράφαελ Ναδάλ το 2005. Ήταν αυτός, ο ανίκητος στο κοκκινόχωμα ο μοναδικός που τον φρέναρε. Μόνο ο Ράφα! 

Ούτε ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν, ούτε ο Ντόμινικ Τιμ, ούτε οι εντός έδρας αγωνιζόμενοι Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα κατάφεραν να πάρουν σετ από τον Τσιτσιπά στην ονειρεμένη εβδομάδα που τον οδήγησε στο νούμερο 44 της παγκόσμιας κατάταξης. 
Έχουν περάσει 45 χρόνια από το 1973 όταν ο Νικόλας Καλογερόπουλος έβαζε τα ελληνικά χρώματα στο κάδρο ενός τελικού του ανδρικού επαγγελματικού τένις, στην Αϊόβα των ΗΠΑ. 

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο», δήλωσε ο Ράφαελ Ναδάλ μετά το τέλος του ματς. Μέχρι εδώ θα έλεγε κανείς ότι βρισκόμαστε στο περιβάλλον δηλώσεων «πολιτικής ορθότητας». Όταν όμως η συνέχεια προβλέπει και σε επιφορτίζει με την επιβεβαίωση ή όχι των λόγων σου, τότε σπάνε με κρότο οι αλυσίδες του  politically correct. 

«Ο Τσιτσιπάς θα έχει ένα φανταστικό μέλλον», συνέχισε και κάθε απόπειρα να πει κανείς κάτι περισσότερο από τον Ισπανό τενίστα μοιάζει αδύναμη να περιγράψει το μεγαλείο της προοπτικής που έχει ανοίξει διάπλατα για τον Έλληνα τενίστα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.