Επισκέφτηκε τους διεθνείς o Κολυμπάδης

Τους διεθνείς αθλητές επισκέφτηκε χτες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και έφορος των εθνικών ομάδων, Μανώλης Κολυμπάδης.

Τους διεθνείς αθλητές επισκέφτηκε χτες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και έφορος των εθνικών ομάδων, Μανώλης Κολυμπάδης. Σκοπός της επίσκεψής του ήταν, φυσικά, να τονώσει το ηθικό τους έναν μήνα πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντόρτμουντ και να τους ζητήσει να προσπαθήσουν σκληρά για την επίτευξη του μεγάλου στόχου, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και στο αγώνισμα του ομαδικού ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Όλοι οι αθλητές, με επικεφαλής τους Καλλίνικο Κρεάνκα και Παναγιώτη Γκιώνη, έδωσαν στον πρόεδρο την υπόσχεση ότι, στο διάστημα που απομένει, μέχρι την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης στη Γερμανία, θα κάνουν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και θα τα δώσουν όλα για να εμφανιστούν απόλυτα έτοιμοι. Αρκεί βέβαια-όπως τόνισαν-να μην εμποδίσουν την προσπάθειά τους αστάθμητοι παράγοντες, όπως αυτοί των τραυματισμών, που ορισμένες φορές τα τελευταία χρόνια έχουν ταλαιπωρήσει τους αθλητές μας και μάλιστα σε κρίσιμες αναμετρήσεις.

Από την άλλη πλευρά, το να γίνει απερίσπαστη δουλειά στην προετοιμασία έχει να κάνει και με την εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων και γι’ αυτόν τον λόγο ο Μανώλης Κολυμπάδης ανέφερε και την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται αυτή την περίοδο η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Εξήγησε ότι η ομοσπονδία δεν έχει εισπράξει τίποτα ακόμη έναντι του 2012 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και αποκάλυψε ότι ζήτησε τη βοήθεια του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου για να πάρει χρήματα έναντι της ολυμπιακής προετοιμασίας του τρέχοντος έτους. Ο τελευταίος ανταποκρίθηκε αμέσως κι έδωσε εντολή να εκταμιευθεί ποσό 23.500 ευρώ για την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. προκειμένου να μπορέσει η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση με τα χρήματα αυτά να μετάσχει χωρίς προβλήματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντόρτμουντ και ακολούθως στο Προολυμπιακό τουρνουά του Λουξεμβούργου. Με την ευκαιρία αυτή ο Μανώλης Κολυμπάδης ευχαρίστησε και δημόσια τον Σπύρο Καπράλο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της ομοσπονδίας και τόνισε προς τα μέλη των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων ότι «τέτοιες κινήσεις αποδεικνύουν την ευαισθησία του για όλα τα ολυμπιακά αθλήματα που εκπροσωπούνται στην Ε.Ο.Ε.».

ΓΚΙΩΝΗΣ: «Ο,ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΥΤΗ Η ΚΛΗΡΩΣΗ, ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΧΟ»

Στο μεταξύ, οι διεθνείς εξακολουθούν να σχολιάζουν την κλήρωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, που δεν τους έκανε τα. χατίρια και θεωρητικά δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ το έργο για πρόκριση στην πρώτη 12άδα.  Ο Παναγιώτης Γκιώνης, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για τη Γερμανία και τον αυριανό ευρωπαϊκό αγώνα της Ανζέρ με την Οχσενχάουζεν, επισήμανε ότι η κλήρωση κάθε άλλο παρά ικανοποίησε τις επιθυμίες της ομάδας, όμως τόνισε ότι αν η ομάδα παρουσιαστεί σε καλή κατάσταση μπορεί να εκπληρώσει τον υψηλό στόχο της. «Ξέραμε τις πιθανές αντιπάλους μας και θα έλεγα ότι μας έτυχε ό,τι χειρότερο.  Προτιμούσαμε Πορτογαλία και Σιγκαπούρη, μας έτυχαν Χονγκ Κονγκ και Σουηδία. Θέλαμε την Ισπανία αντί για τη Βόρεια Κορέα, αλλά κληρωθήκαμε με τους Ασιάτες. Μόνο με τη Σλοβενία μπορούμε να πούμε ότι μας ευνόησε η κλήρωση, καθώς η Σερβία, που πήγε στο δεύτερο γκρουπ, είναι πιο επικίνδυνη», ανέφερε ο 1ος Μεσογειονίκης της Πεσκάρα και συμπλήρωσε: «Εννοείται βέβαια, ότι θα παλέψουμε δυνατά για τον μεγάλο μας στόχο. Αν είμαστε σε καλή κατάσταση και οι τρεις βασικοί αθλητές θεωρώ ότι μπορούμε να χτυπήσουμε όλες τις ομάδες πλην της Κίνας. Στεναχωρηθήκαμε βλέποντας αυτό τον όμιλο , αλλά καμιά φορά τέτοιες κληρώσεις είναι  για καλό με την έννοια ότι σε κρατούν σε πλήρη εγρήγορση». Ο Γκιώνης εκτιμά ότι είναι θετικό για την Ελλάδα, που έχει να δώσει στις τελευταίες αγωνιστικές τα πολύ κρίσιμα ματς με τη Βόρεια Κορέα και τη Σουηδία. «Νομίζω ότι είναι καλό γιατί θα ξέρουμε πώς διαμορφώνονται τα πράγματα στο γκρουπ και παράλληλα μετά από τα πρώτα ματς μπορεί να έχουμε βρει ρυθμό».

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα έχουν δηλώσει συμμετοχή 121 ομάδες ανδρών και 96 γυναικών. Το πρόγραμμα των αγώνων των εθνικών μας ομάδων στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (σε ώρες Ελλάδας) έχει ως εξής:

Οι άνδρες στο γκρουπ Α της Championship Division:

25/03, 21:00: Κίνα-Ελλάδα

26/03, 17:00: Ελλάδα-Σλοβενία

27/03, 14:00: Χονγκ Κονγκ-Ελλάδα

28/03, 14:00: Ελλάδα-Βόρεια Κορέα

28/03, 20:00: Σουηδία-Ελλάδα

Οι γυναίκες στο γκρουπ F της Second Division:

25/03, 14:00: Σλοβακία-Ελλάδα

26/03, 11:00: Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία

26/03, 17:00: Ταϊλάνδη-Ελλάδα

27/03, 17:00: Ελλάδα-Μαλαισία

28/03, 11:00: Βουλγαρία -Ελλάδα

ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ E.T.T.U. CUP ΕΝΕΜΠΟΝ ΚΑΙ ΑΝΖΕΡ

Το μυαλό των διεθνών πηγαίνει ήδη λοιπόν, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντόρτμουντ, ωστόσο για όλα τα παιδιά προηγούνται χρονικά άλλοι σημαντικοί στόχοι. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Παναγιώτης Γκιώνης είναι μπροστά σε μία διαφορετική πρόκληση, καθώς αύριο (Παρασκευή) το βράδυ ετοιμάζονται να κάνουν με τις ομάδες τους το καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης 2011-2012 (E.T.T.U. Cup). Η Ενεμπόν του Κρεάνγκα αντιμετωπίζει τη Σαρλερουά στη Γαλλία και μοιάζει ακλόνητο φαβορί για την είσοδο στην 4άδα ύστερα από το επιβλητικό 3-0 μέσα στο Βέλγιο. Σ’ εκείνο τον αγώνα ο περσινός νικητής του Ευρωπαϊκού ΤΟΠ 12 δεν είχε πάρει μέρος, πολύ πιθανό όμως ν’ αγωνιστεί αύριο εφόσον νιώσει απόλυτα έτοιμος μετά την αποθεραπεία του. Η Ανζέρ του Γκιώνη δίνει εκτός έδρας τη ρεβάνς με την Οχσενχάουζεν και θέλει να υπερασπιστεί τη νίκη με 3-1 στον πρώτο αγώνα. Για τη γερμανική ομάδα είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Πορτογάλου διεθνούς Τιάγκο Απολόνια, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο. Ενδεχόμενη απουσία του αυξάνει θεωρητικά τις πιθανότητες του γαλλικού κλαμπ για το θετικό αποτέλεσμα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.