Στο ρελαντί και τη σκέψη στη Ρουμπίν (vid)

Με πολλές απουσίες στην σύνθεση του ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Πανιώνιου και μείωσε και πάλι στους 2 τους βαθμούς που τον χωρίζουν από τον Παναθηναϊκό.

Στο ρελαντί και τη σκέψη στη Ρουμπίν


Με πολλές απουσίες στην σύνθεση του ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Πανιώνιου και μείωσε και πάλι στους 2 τους βαθμούς που τον χωρίζουν από τον Παναθηναϊκό.
Οι ερυθρόλευκοι είχαν αρκετά προβλήματα στη δημιουργία φάσεων, πήραν όμως τους τρεις πολύτιμους βαθμούς με τα γκολ των Μακούν (41′) και Ντιόγκο(50′).
Για τρίτο συνεχόμενο ματς έμεινε χωρίς νίκη ο Πανιώνιος, που έχει να πανηγυρίσει από τις 28 Ιανουαρίου.


Τα αρχικά πλάνα
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ο οποίος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα τραυματισμών ξεκίνησε το παιχνίδι με το  Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, τον Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Παπαδόπουλο και Μαρκάνο κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο. Στη μεσαία γραμμή ο Ορμπάιθ με τους Μακούν και Μανιάτη στον άξονα, με τον Αμπντούν στο αριστερό άκρο, τον Καζίμ στο δεξί και τον Ντιόγκο στην κορυφή της επίθεσης, στο 4-2-3-1 των ερυθρολεύκων.


Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Πανιώνιο με σύστημα 4-2-3-1 έχοντας τον Σιδεράκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρόκα στο αριστερό άκρο της άμυνας, Κουλουχέρης και Πιερ κεντρικό αμυντικό δίδυμο και Κούρντι στο δεξί ακρο.
Ο Ρόβας με τον Όμο ήταν τα δυο αμυντικά χαφ στη μεσαία γραμμή με τον Σάμαρη μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, τον Αντούνιες στο δεξί άκρο, τον Γουνδουλάκη στο αριστερό και στην κορυφή της επίθεσης τον Σκέμπρι.


Ο Ολυμπιακός είχε πολλά αγωνιστικά προβλήματα στην προσπάθεια του να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πανιωνίου και να επανέλθει στο -2 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι κατέβηκαν στο Καραϊσκάκη για το ματς με τους «κυανέρυθρους» χωρίς τους Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Μιραλάς και Πάντελιτς, ενώ ο Βαλβέρδε έχοντας στο μυαλό του και τον επαναληπτικό με την Ρούμπιν προτίμησε να ξεκουράσει και το Ράφικ Τζιμπούρ βάζοντας στην επιθετική τριπλέτα τους Αμντούν, Καζίμ και Ντιόγκο.


Οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του ματς, όμως έλειπε η τελική πάσα που θα άνοιγε την άμυνα του Πανιωνίου και θα έκανε ακόμα πιο εύκολη τη δουλειά των επιθετικών. Οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο δεκάλεπτο απείλησαν τρεις φορές από στημένη φάση με τις κεφαλιές των Μαρκάνο και Τοροσίδη καθώς και με μακρινό σουτ του Καζίμ στο 14ο λεπτό.


Η ώρα κυλούσε με τον Ολυμπιακό να εξακολουθεί να ελέγχει το ρυθμό και με την κατοχή μπάλας να φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα (67%), όμως χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους για την εστία του Σιδεράκη.


Στο 27ο λεπτό χάθηκε η σημαντικότερη μέχρι εκείνο το σημείο ευκαιρία για τους πρωταθλητές Ελλάδας, όταν ο Μακούν έβγαλε με κάθετη το Ντιόγκο μόνο μέσα στην περιοχή και λίγο πλάγια, όμως ο Βραζιλιάνος δεν σούταρε καλά και η μπάλα έφυγε άουτ.


Ο Ολυμπιακός κατάφερε τελικά να κάμψει την αντίσταση του Πανιώνιου και να ανοίξει το σκορ στο 41ο λεπτό με στημένη φάση και κεφαλιά του Μακούν.


Ο Χολέμπας εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, στέλνοντας την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Καμερουνέζος μέσος πήδηξε πιο ψηλά και πιο γρήγορα από τον Σιδεράκη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.


Το γκολ του Μακούν άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς με τους παίκτες του Ολυμπιακού να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα απαλλαγμένοι από το άγχος που θα τους δημιουργούσε το 0-0.


Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μάντζιος προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Αυλωνίτη να παίρνει τη θέση του Κουλουχέρη που υπέστη διάσειση από χτύπημα στο κεφάλι, μετά από σύγκρουση με τον Αντούνες.


Ο Πανιώνιος πάντως μπήκε δυνατά θέλοντας ουσιαστικά να αιφνιδιάσει τους ερυθρόλευκους και  έχασε καλή ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα στο 48ο λεπτό.
Ο Ρόκας μπήκε ωραία από αριστερά στην περιοχή, έπιασε το συρτό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μέγερι.


Ότι δεν πέτυχε ο Πανιώνιος στο 48′ το πέτυχε ο Ολυμπιακός δυο λεπτά αργότερα κλειδώνοντας ουσιαστικά τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Ο Χολέμπας έκανε την κούρσα από αριστερά και την σέντρα με την μπάλα να κοντράρει σε πόδι αμυντικού να παίρνει ύψος και ο Ντιόγκο που καιροφυλακτούσε με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 2-0 για τους Πειραιώτες.


Μετά το δεύτερο γκολ και την προδιαγραφόμενη νίκη τους, οι ερυθρόλευκοι κατέβασαν το ρυθμό σκεπτόμενοι βέβαια και τον επαναληπτικό με την Ρούμπιν για το Γιουρόπα Λιγκ.


Ο Πανιώνιος ανέβασε λίγο την απόδοση του φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 76ο λεπτό με τον Μέγιερι να αποκρούει το σουτ του Ντιμπαλά μέσα από την περιοχή.
Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Φουστέρ να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι και τον Σιδεράκη να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Ισπανού.


Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους Πειραιώτες να κάνουν συντήρηση δυνάμεων περιμένοντας το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.


Οι Πειραιώτες έφτασαν τις 8 συνεχόμενες νίκες στο Καραϊσκάκη με το εντυπωσιακό 21-1 γκολ και μείωσαν και πάλι στους δυο τους βαθμούς της διαφοράς από τον Παναθηναϊκό.



 
Η εξέλιξη του αγώνα:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 22η
Αγώνας: Ολυμπιακός-Πανιώνιος
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»
Διαιτητής: Δελφάκης
Βοηθοί: Αναστασόπουλος, Κωστάρας


Οι συνθέσεις:


Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μανιάτης, Καζίμ, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Τοροσίδης, Μακούν, Ντιόγκο, Αμπντούν.


Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Κούρντι, Αντούνες, Πιέρ, Ρόκας, Ρόβας, Όμο, Κουλουχέρης, Σάμαρης, Γουνδουλάκης, Σκέμπρι.

Δείτε τι δήλωσαν πριν την έναρξη του αγώνα οι Δασκαλάκης του Ολυμπιακού και Κούρος του Πανιωνίου.







Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.