Έξω ο Ζέκα, άνετος και με δέκα (video)

Τι κι αν έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 39’ λόγω αποβολής του Ζέκα; Ο Παναθηναϊκός με γκολ των Βλαχοδήμου και Μπεργκ, έφυγε με το «διπλό» (0-3) από τα Γιάννινα και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Τι κι αν έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 39’ λόγω αποβολής του Ζέκα; Ο Παναθηναϊκός με γκολ των Βλαχοδήμου και Μπεργκ, έφυγε με το «διπλό» (0-3) από τα Γιάννινα και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα. 

Οι «πράσινοι» αν και είδαν τον αρχηγό τους να αποβάλλεται για δεύτερο σερί παιχνίδι στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά αντέδρασαν πολύ καλύτερα σε σχέση με το ματς κόντρα στη Skoda Ξάνθη και πήραν μια πολύ σημαντική και άνετη, όπως εξελίχθηκε στο τέλος, νίκη.

Ο Βλαχοδήμος στη δεύτερη συμμετοχή του και πρώτη ως βασικός με το «τριφύλλι» άνοιξε το σκορ στο 26’ και ο Μπεργκ με δύο γκολ (82’, 90+1’) από ισάριθμες ασίστ του Κλωναρίδη διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Με αυτό το «τρίποντο», το 14ο φετινό του στη Σούπερ Λιγκ, ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 41 πόντους και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται στη «Λεωφόρο» τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ έμεινε στους 24 βαθμούς και το άλλο Σάββατο (20/2) θα ταξιδέψει στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα. 

Πως έπαιξαν…

Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με σύστημα 4-4-2 και τον Περιστερίδη στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Στρούνα, αριστερά ο Ναδάλες και σέντερ μπακ ο Τζημόπουλος με τον Μιχαήλ. Αμυντικά χαφ ήταν ο Γαρουφαλιάς με τον Κοζορώνη, δεξιά τους κινούνταν ο Καρανίκας, αριστερά ο Ακόστα και επιθετικό δίδυμο ο Μανιάς με τον Ίλιτς.

Από την άλλη πλευρά, ο Αντρέα Στραματσόνι χρησιμοποίησε σύστημα 4-3-3, με τον Στιλ να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Μέστο, στο αριστερό ο Πράνιτς και στόπερ ο Τελάντερ με τον Κουτρουμπή. Αμυντικό χαφ ήταν ο Ζέκα και εσωτερικοί χαφ ο Αμπέντ με τον Λουντ. Δεξί εξτρέμ ο Καλτσάς, αριστερό ο Βλαχοδήμος και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μπεργκ. 

Άνοιξε λογαριασμό ο Βλαχοδήμος, κόκκινη (ξανά) ο Ζέκα

Ο Παναθηναϊκός μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε τόσο από τα άκρα με τους Καλτσά – Βλαχοδήμο, όσο και από τον άξονα να διασπάσει την συμπαγή άμυνα των γηπεδούχων, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι, χρειάστηκε να περάσουν 24 λεπτά για να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του ΠΑΣ, με τον Περιστερίδη να φωνάζει «παρών» και να λέει «όχι» σε Καλτσά αρχικά και Βλαχοδήμο στη συνέχεια. 

Οι Ηπειρώτες από την πλευρά τους, είχαν αρκεστεί στον παθητικό ρόλο που είχαν από το ξεκίνημα του ματς, δίνοντας έτσι αρκετό χώρο στον Παναθηναϊκό, που όσο περνούσε η ώρα πίεζε όλο και πιο πολύ. Μάλιστα, στο 26’ υπέπεσαν σε διπλό αμυντικό λάθος με τους Καλτσά – Περιστερίδη και το πλήρωσαν, αφού ο Βλαχοδήμος έγινε αποδέκτης της μπάλας και σε κενή εστία έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο ΠΑΣ, όπως ήταν αναμενόμενο έψαξε την γρήγορη αντίδραση και σε διάστημα δύο λεπτών απείλησε δύο φορές την εστία του Παναθηναϊκού με τους Ίλιτς και Καρανίκα, όμως δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Έτσι, το «τριφύλλι» συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα, όμως στο 39’ η αριθμητική ισορροπία άλλαξε, αφού ο Ζέκα μέσα σε τρία λεπτά αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες και πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός στο 42’ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, όμως ο Μπεργκ δεν σημάδεψε σωστά με κεφαλιά.

Άντεξε στην πίεση, «καθάρισε» ο Μπεργκ

Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα άλλαξε άρδην, αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό πλεονέκτημα, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης. Απείλησε για πρώτη φορά στο 49’ με τον Ακόστα, ενώ έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μανιά, με τον Στιλ πάντως να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση και να κρατά το μηδέν για την εστία του. 

Την ίδια ώρα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν κλειστεί στο μισό γήπεδο και αμύνονταν, ψάχνοντας παράλληλα την ευκαιρία να «χτυπήσουν» στην κόντρα για να «καθαρίσουν» το ματς. Στο 62’ ο Κλωναρίδης είχε την ευκαιρία να το πράξει, όμως παρά την φοβερή κούρσα που έκανε, πλάσαρε άουτ. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 74’ με τον Φερφελή, όμως ούτε αυτή τη φορά βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και λίγη ώρα αργότερα το… πλήρωσαν.

Ο Κλωναρίδης στο 82’ σέντραρε από δεξιά και ο Μπεργκ, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας του ΠΑΣ, με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη της ομάδας του. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Ηπειρώτες, Κλωναρίδης και Μπεργκ «χτύπησαν» ξανά, αυτή τη φορά στις καθυστερήσεις, με τον Σουηδό να στέλνει ξανά τη μπάλα στα δίχτυα και να διαμορφώνει το τελικό 0-3.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης):
Περιστερίδης, Καρανίκας, Μανιάς, Ναδάλες, Ακόστα, Στρούνα (69’ Ηλιάδης), Κοζορώνης (52’ Γιάκος), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς (64’ Φερφελής), Ίλιτς. 
Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Λίλα, Μπέριος, Σκόνδρας.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Αμπέντ, Μπεργκ, Ζέκα, Λουντ, Καλτσάς (58’ Κλωναρίδης), Τελάντερ, Μέστο, Πράνιτς (64’ Νάνο), Βλαχοδήμος (58’ Λαγός).
Στον πάγκο: Κοτσόλης, Εσιέν, Μολέδο, Μαμούτε. 

Διαιτητής: Ι. Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Π. Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Χ. Κουρομπύλια (Δ. Αττικής)
Τέταρτος: Α. Γιάχος (Χίου)

Κίτρινες: Ακόστα (53’), Καρανίκας (65’), Ίλιτς (76’) – Ζέκα (36’, 39’), Αμπέντ (53’), Τελάντερ (54’), Πράνιτς (67’), Λαγός (75’)
Κόκκινες: Ζέκα (39’)
Γκολ: Βλαχοδήμος (26’), Μπεργκ (82’, 90+1’)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.