«Κιτρινόμαυρο» προβάδισμα

Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο και έχει το πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς της Μεγάλης Τρίτης στο Περιστέρι και με φόντο μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο και έχει το πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς της Μεγάλης Τρίτης στο Περιστέρι και με φόντο μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Κορυφαίος του ημιτελικού και σκόρερ του μοναδικού τέρματος ήταν ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος αποχώρησε, ωστόσο, με πρόβλημα τραυματισμού λίγο πριν το φινάλε.

Αναγκαστικά αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα και ο Γιάννης Κοντοές, κάνοντας με τη σειρά του να αγωνιά τον Τραϊανό Δέλλα. Ο τελευταίος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την «παγωμάρα» των «κιτρινόμαυρων» μετά την ξαφνική φυγή του Γκουστάβο Πογέτ και τα κατάφερε μέχρι ενός σημείου. Η άμυνά του, όμως, νικήθηκε μία φορά κι αυτή είναι αρκετή να τον υποχρεώνει να αλλάξει πλάνα την επόμενη εβδομάδα αν θέλει να αλλάξει και η ομάδα του τα δεδομένα.

Τα αρχικά πλάνα
Στο 4-2-3-1 του Μανωλά, ο οποίος ανέλαβε και πάλι χρέη υπηρεσιακού προπονητή, ο Μπαρόχα ήταν στο τέρμα και οι Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Σιμόες και Γιόχανσον ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τους Βάργκας, Μπαρμπόσα στις πτέρυγες και τον Μάνταλο πίσω από τον προωθημένο Αραβίδη.

Παρόμοια διάταξη, αλλά σαφέστατα πιο αμυντικό προσανατολισμό από τον Δέλλα, με τον Μπάρκα στην εστία, τους Κιβρακίδη (δεξιά), Μπίτολο μπακ και στόπερ τους Κοντοέ, Λαζαρίδη. Ουσέρο, Ούμπιντες ήταν οι δύο στον άξονα και οι Μπρίτο, Γροντής, Ματέι συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον Λε Ταλέκ, ο οποίος διατηρήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Πήρε τα ηνία 
Η ΑΕΚ ανέλαβε την κυριαρχία με το ξεκίνημα της αναμέτρησης και είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο είχε 68% κατοχή της μπάλας. Είχε και τις ευκαιρίες, καθώς τρεις φορές έφτασε κοντά στο 1-0.

Στο 5′ ο Κολοβέτσιος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 13′ ο Αραβίδης έκανε σκαστή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά είδε τον Μπάρκα να αντιδρά εντυπωσιακά και τον Κοντοέ στη συνέχεια να του βάζει την κόντρα στην προβολή που επιχείρησε. Η τρίτη φάση της Ένωσης σημειώθηκε στο 32′, όταν ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε κακό υπολογισμό του Λαζαρίδη, αλλά το πλασέ που επιχείρησε βρήκε τον Μπάρκα να αποκρούει στην έξοδο με το στήθος.

Στην αντίπερα όχθη, οι Περιστεριώτες περιορίστηκαν σε ένα παθητικό παιχνίδι. Δεν έβαλαν δύσκολα στον Μπαρόχα ουσιαστικά ποτέ και στο πρώτο ημίχρονο μόνο στο 36′ και το πλασέ εκτός περιοχής του Γροντή, χρειάστηκε να επέμβει ο Βενεζουελάνος τερματοφύλακας.

Την παρέσυρε για λίγο
Αν και η ΑΕΚ ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία και στο δεύτερο μέρος, όταν ο Μπαρμπόσα στο 48′ κατάφερε να αστοχήσει ανενόχλητος από πλεονεκτική θέση στην περιοχή, στη συνέχεια φάνηκε να εγκλωβίζεται στον τρόπο παιχνιδιού των φιλοξενούμενων. Στο 57′ ο Τζιμπούρ πήρε τη θέση του Βάργκας κι αυτή η αλλαγή είχε θετικές συνέπειες για τους «κιτρινόμαυρους», κυρίως επειδή μετακινήθηκε στα αριστερά ο Αραβίδης.

Από τα πόδια του τελευταίου δημιουργήθηκε στο 73′ το μοναδικό γκολ του αγώνα. Ο «Άραβας» έκανε ωραία ατομική ενέργεια και σέντρα ακριβείας για τον Μάνταλο -με τον οποίο άλλαξαν προσωρινά ρόλους- κι αυτός με κεφαλιά από την περιοχή νίκησε για μία και μοναδική φορά τον Μπάρκα.

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Μπαρόχα – Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ – Γιόχανσον, Σιμόες – Βάργκας (57′ Τζεμπούρ), Μάνταλος (79′ Κορδέρο), Μπαρμπόσα (86′ Μπουονανότε) – Αραβίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας – Κιβρακίδης, Κοντοές (88′ Φυτανίδης), Λαζαρίδης, Μπιτόλο Ουσέρο, Ούμπιντες – Μπρίτο (68′ Στόιτσεφ), Γροντής, Ματέι – Λε Ταλέκ (78′ Παπαδόπουλος)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.