Ποιος θα την κερδίσει;

To απολαυστικό ταξίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου φτάνει στο τέλος του και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε τέσσερα χρόνια για να το παρακολουθήσουμε ξανά. Πριν πούμε όμως αντίο πρέπει να μάθουμε, μεταξύ άλλων, το νικητή της χρυσής μπάλας!

To απολαυστικό ταξίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου φτάνει στο τέλος του και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε τέσσερα χρόνια για να το παρακολουθήσουμε ξανά. Να δούμε τους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς αστέρες να “λάμπουν” στους αγωνιστικούς χώρους. Στο Μουντιάλ της Ρωσίας είδαμε πολλά όμορφα γκολ από σπουδαίους παίκτες. Όπως επίσης εμφανίσεις παικτών που ξεχώρισαν και πήραν στις πλάτες τους τις ομάδες. Λίγο μετά το τέλος του τελικού της Γαλλίας με την Κροατία θα ανακοινωθεί ο νικητής της Χρυσής μπάλας, ο πολυτιμότερος δηλαδή ποδοσφαιριστής του τουρνουά. Ποιοι είναι υποψήφιοι να την κατακτήσουν;

1. Κιλιάν Εμπαπέ
Ο 19χρονος Γάλλος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν εντυπωσιακός. Με καλύτερη εμφάνιση στο 4-3 επί της Αργεντινής όταν και σημείωσε δύο γκολ βοήθησε σημαντικά τη Γαλλία στο δρόμο προς τον τελικό.

2. Χάρι Κέιν
Στην φάση των ομίλων ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την Αγγλία, έχοντας πετύχει 6 γκολ. Όμως στη νοκ-άουτ φάση, εκεί που η μπάλα “έκαιγε” ο επιθετικός της Τότεναμ δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Μάλιστα, η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για το 2-0 κόντρα στην Κροατία θα μπορούσε να είχε αλλάξει την πορεία της ομάδας του και φυσικά τον αποκλεισμό στα ημιτελικά. Σίγουρα στα χέρια του έχει το χρυσό παπούτσι με 6 γκολ, αφού η επίδοσή του δύσκολα θα ξεπεραστεί. 

3. Ενγκολό Καντέ
Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι τελείως άγνωστη διαδικασία και για τις δύο ομάδες. Και τον Ενγκολό Καντέ φυσικά, ο οποίος έχει μάθει να παίζει σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Ο Καντέ για πολλούς είναι ο σημαντικότερος παίκτης στο παιχνίδι της Γαλλίας, με πολλά τρεξίματα, πολλές πάσες και κλεψίματα και ακόμα περισσότερες φυσικές αντοχές μέσα στο ματς. Αποτελεί τον παίκτη-κλειδί για την γαλλική ομάδα. Ήταν ασταμάτητος καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Έχει τα περισσότερα κλεψίματα (52) και τις περισσότερες πάσες (308) σε ολόκληρο το τουρνουά.

4. Εντέν Αζάρ
Όταν τον ρώτησαν ποιος θα πάρει την χρυσή μπάλα απάντησε: “Εγώ”. Ίσως ο πιο εντυπωσιακός και ταυτόχρονα ουσιαστικός παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Καθοδήγησε ηγετικά ως αρχηγός το Βέλγιο στην 3η θέση του Μουντιάλ, ενώ ήταν ο μοναδικός παίκτης στον ημιτελικό κόντρα στη Γαλλία που αποτελούσε μόνιμο κίνδυνο για τη γαλλική εστία. Με ταχύτητα και τρίπλα δημιουργεί ρήγματα σε κάθε άμυνα, ενώ είναι αξιοθαύμαστη η αγωνιστική πειθαρχία στο πλάνο του εκάστοτε προπονητή. Ο Εντέν Αζάρ πιθανότατα να είναι ο αντικαταστάτης του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Βέλγος όμως είναι ένας επιδέξιος, δυναμικός και αποτελεσματικός ποδοσφαιριστής, τον οποίο θα ήθελε κάθε προπονητής στη διάθεσή του. 

5. Λούκα Μόντριτς
Αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του Κροατικού ποδοσφαίρου. Ένας βραχύσωμος ποδοσφαιριστής που κάνει τη διαφορά σε κάθε παιχνίδι. Από τον πρώτο αγώνα μέχρι και τον ημιτελικό με την Αγγλία κυριαρχούσε στη μεσαία γραμμή της ομάδας του. Μάρκαρε, έτρεψε, δημιουργούσε, έκλεβε, σκόραρε. Τα έκανε όλα. Έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της Κροατίας, ενώ έχει διανύσει τα περισσότερα χιλιόμετρα από κάθε άλλον στο Μουντιάλ, με το κοντέρ να γράφει 63 χλμ. Από τις 443 πάσες που επιχείρησε οι 368 ήταν πετυχημένες, ενώ έκανε και 30 κλεψίματα. Έχοντας αναδειχθεί τρεις φορές mvp των αγώνων της Κροατίας στο Μουντιάλ είναι ίσως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της χρυσής μπάλας. Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί τελικά. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.