Ο Κυριακίδης της στέρησε τη νίκη (Video)

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Ξάνθη και Παναιτωλικός σε ματς που διεξήχθη στα Πηγάδια για την 3η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Δώρο του Ζίφκοβιτς το γκολ του Μοράρ στο 21’, με πέναλτι του Γέντρισεκ ισοφάρισε η Ξάνθη στο 41’.

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Ξάνθη και Παναιτωλικός σε ματς που διεξήχθη στα Πηγάδια για την 3η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Δώρο του Ζίφκοβιτς το γκολ του Μοράρ στο 21’, με πέναλτι του Γέντρισεκ ισοφάρισε η Ξάνθη στο 41’. 

Ισορροπημένο και κλειστό πρώτο ημίχρονο, χωρίς πολλές αξιόλογες στιγμές, αλλά με δύο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε πλήρως η Ξάνθη, με τον Κυριακίδη να σταματάει τον Γέντρισεκ σε τρεις περιπτώσεις, ενώ η ομάδα το Αγρινίου πήρε να «κλέψει» τη νίκη στο 90’ με τον Αλχασάν Καμαρά στη δεύτερη τελική της στον αγώνα. 


Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, αναζητώντας την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Στην κορυφή της επίθεσης ο Γέντρισεκ, με τον Καντά να είναι στην πλάτη του και τους Σαρπόνγκ, Κίκε στα δύο άκρα της επίθεσης. 
Από την άλλη πλευρά, με 4-1-4-1 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Τραϊανός Δέλλας, με εξάρι τον Έρικσον και τους Ντίας, Μάσουρεκ στον άξονα για να τροφοδοτούν τον Βλαντ Μοράρ. 


Ελάχιστες ευκαιρίες, δύο γκολ

Η Ξάνθη ήταν αυτή που στο 10λεπτο επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Παναιτωλικό πιέζοντας ψηλά και δημιουργώντας δυσκολίες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των φιλοξενούμενων. Στο 4’, οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τη σύγχυση στην άμυνα του Παναιτωλικού, με τον Γέντρισεκ από πλάγια θέση να στέλνει τη μπάλα άουτ. Ένα λάθος διώξιμο του Μιχάι στο 15’ έφερε μια αδύναμη κεφαλιά του Μπαξεβανίδη να στέλνει τη μπάλα στην αγκαλιά του Κυριακίδη. 
Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Ζίφκοβιτς, όμως ο Σέρβος γκολκίπερ της πρόσφερε γκολ δώρο. Στο 21’ ο γκολκίπερ της Ξάνθης στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα και χωρίς να πιέζετε την έστειλε πάνω στον Μοράρ, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα. 
Στη συνέχεια ο Παναιτωλικός κλείστηκε ακόμα περισσότερο στην άμυνά του και η Ξάνθη δυσκολευόταν ακόμα περισσότερο στο να βρει χώρους για να απειλήσει, με τον Σιλά στο 37’ να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη. 
Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι, όταν από γύρισμα του Μπαξεβανίδη ο διαιτητής της αναμέτρησης είδε χέρι στην προσπάθεια του Άργκους να διώξει τη μπάλα με το στήθος. 

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γέντρισεκ, ο οποίος πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της Ξάνθης στη σεζόν, ισοφάρισε σε 1-1. Με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, αφού δεν προέκυψε κάτι αξιόλογο στα εναπομείναντα λεπτά.  


Κυριαρχία Ξάνθης δίχως αντίκρισμα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δέλλας πέρασε στο ματς τον νεαρό μέσο, Λιάβα στη θέση του Μανά που δεν βοήθησε οργανωτικά, όμως και πάλι ο Παναιτωλικός αντιμετώπιζε προβλήματα στην ανάπτυξη. 
Η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήταν για την Ξάνθη στο 52’, με το διαγώνιο σουτ του Γέντρισεκ να περνάει άουτ. Από το 56’ μέχρι και το 58’ η Ξάνθη άγγιξε τέσσερις φορές το δεύτερο γκολ. Αρχικά με τον Γέντρισεκ, ο οποίος είδε τον Κυριακίδη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε, ενώ από το κόρνερ που ακολούθησε ο Λισγάρας με κοντινή κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι των φιλοξενούμενων.  

Στο 58’ έπειτα από σέντρα του Σαρπόνγκ, η μπάλα έφτασε στον Σοφιάν Καντά, ο οποίος από τη μικρή περιοχή με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ. Η πίεση της ομάδας του Ράσταβας συνεχίστηκε και στο 62’ ο Κάσα Καμαρά έχασε νέα ευκαιρία, καθώς σούταρε με ευνοϊκές συνθήκες όμως έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Χαρακτηριστικό της υπεροχής των γηπεδούχων το γεγονός ότι σε 62 λεπτά οι τελικές ήταν 13-1, με τις 5 να είναι εντός εστίας. 

Ο Παναιτωλικός αντιμετώπιζε πολλά τα αμυντικά προβλήματα καθώς δεν μπορούσε να περιορίσει τη δράση των γηπεδούχων, με την εστία του να κινδυνεύει σχεδόν σε κάθε επίθεση της Ξάνθης. 

Στο 71’, νέα μεγάλη ευκαιρία για την ακριτική ομάδα, όταν από φάουλ του Κοβάσεβιτς ο Γέντρισεκ πήρε την κεφαλιά για να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κυριακίδης. 
Δέκα λεπτά αργότερα, ο Σλοβένος επιθετικός απείλησε ξανά με το κεφάλι, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων. 
Ο Παναιτωλικός πήγε να «κλέψει» τη νίκη όταν στο 90’ ο Αλχασάν Καμαρά βρέθηκε απέναντι από τον Ζίφκοβιτς, ο οποίος όμως με σπουδαία επέμβαση κράτησε το 1-1. 


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς –  Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά –  Καμαρά, Κόβασεβιτς (79′ Ντε Λούκας) –  Κίκε Μπουλά, Καντά (82′ Οκάν), Σαρπόνγκ (65′ Κάστρο) – Γέντρισεκ
Παναιτωλικός: Κυριακίδης – Μαρινάκης, Μίχαϊ, Άργκους, Τσοκάνης – Έρικσον – Ντίας, Μασουρέκ, Ουίλιαν (81′ Λουσέρο), Μανά (46′ Λιαβάς) – Μοράρ (73′ Αλχασάν Καμαρά).  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.