Ομαδικός ο Ολυμπιακός, 85-70 τον Χολαργό

Με την ομαδικότητα να ξεχωρίζει (27 ασίστ) και τους Πρίντεζη (18π) – Μιλουτίνοφ(12) - ΛεΝτέι (11π) να μην έχουν αντίπαλο κάτω από τα καλάθια, ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα του Χολαργού και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Ξεχώρισε ο Γιάνκοβιτς για την ομάδα του Λυκογιάννη, που άντεξε ένα ημίχρονο.

Με την ομαδικότητα να ξεχωρίζει (27 ασίστ) και τους Πρίντεζη (18π) – Μιλουτίνοφ(12)  – ΛεΝτέι (11π) να μην έχουν αντίπαλο κάτω από τα καλάθια, ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα του Χολαργού και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Ξεχώρισε ο Γιάνκοβιτς για την ομάδα του Λυκογιάννη, που άντεξε ένα ημίχρονο. 

Το ματς
Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος, προηγήθηκε 8-0 με πολιορκητικό κριό τον Μιλουτίνοφ, με τον Χολαργό να μην βρίσκει σκορ στα τέσσερα πρώτα λεπτά αλλά να απαντά με δικό του 6-0, εκμεταλλευόμενος τα διαδοχικά λάθη του Ολυμπιακού. Με τον Θωμά Κώττα πρωταγωνιστή, η ομάδα των βορείων προαστίων έμεινε κοντά στο σκορ με το φινάλε της πρώτης περιόδου (18-14). 

Στην δεύτερη περίοδο η ομάδα του Μπλατ μπήκε με γρήγορο 8-2 ανεβάζοντας τη διαφορά στους 8 πόντους (24-16), πράγμα που ανάγκασε τον Άρη Λυκογιάννη να καλέσει τάιμ άουτ. Εντούτοις οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν στην επίθεση και η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο επίπεδο (29-19) και αργότερα στο +11, 33-22. 

Η αφύπνιση του Γιάνκοβιτς επέτρεψε στον Χολαργό να «αναπνεύσει» επιθετικά, με τον έμπειρο φόργουορντ να πετυχαίνει 4 πόντους και να μοιράζει δύο ασίστ, φέρνοντας το ματς στο 40-30. Παρ΄ όλα αυτά το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από πλευράς Ολυμπιακού και εν προκειμένω από τον Γιάνις Τίμα, ο οποίος σκόραρε πίσω από το κέντρο για το 45-32 του ημιχρόνου. 

Το στοιχείο που οριστικοποίησε την νίκη του Ολυμπιακού ήταν η πιεστική άμυνα των «ερυθρόλευκων» στο ξεκίνημα της επανάληψης. Διαδοχικά κλεψίματα, λέι-απ στον αιφνιδιασμό και ταυτόχρονα η αφύπνιση του Πρίντεζη επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να… εξαφανιστεί, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +19 (56-37) και αργότερα στο +23 (64-41). Στο 30΄ το σκορ ήταν 70-48, μετατρέποντας την τελευταία περίοδο σε τυπική διαδικασία. 

Το τελικό 85-67 ήρθε με τον Ολυμπιακό να έχει τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Πρίντεζης 18, Μιλουτίνοφ 12, Στρέλνιεκς, ΛεΝτέι 11), αλλά κυρίως να μοιράζει 27 (!) ασίστ, χωρίς κανείς παίκτης του να ξεπερνά τις 5 του Γουίλιαμς – Γκος. 

Ο αξιόμαχος Χολαργός, που έδειξε πολύ καλά στοιχεία εν΄ όψει Basketleague, πήρε 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 8(!) ασίστ από τον Γιάνκοβιτς, 13 πόντους και 5 ριμπάουντ από τον Καμπερίδη και 12 από τον Ζερμέιν Λοβ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.