Σαουδική Αραβία καλεί Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ακούγεται ονειρεμένο για τους φίλους της Γιουνάιτεντ! Οικογένεια Σαουδαράβων με χρηματιστηριακή αξία κοντά στα 850 δισεκατομμύρια λίρες ετοιμάζει πρόταση για την απόκτηση της ομάδας από τους Γκλέιζερ!!

Ακούγεται ονειρεμένο για τους φίλους της Γιουνάιτεντ! Οικογένεια Σαουδαράβων με χρηματιστηριακή αξία κοντά στα 850 δισεκατομμύρια λίρες ετοιμάζει πρόταση για την απόκτηση της ομάδας από τους Γκλέιζερ!! 

Και όχι οποιαδήποτε οικογένεια! Ο Πρίγκηπας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν φημολογείται ότι θέλει να τα βάλει και ποδοσφαιρικά με τους ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι από το Άμπου Ντάμπι! 

Πώληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φημολογείται ότι θα στοιχίσει ένα ποσό κοντά στα τριάμισι δισεκατομμύρια λίρες που φυσικά είναι… ψίχουλα για τον Πρίγκηπα Μπιν Σαλμάν! Οι Σαουδάραβες μέχρι στιγμής έχουν εμπλακεί στον αθλητισμό μέσω της F1 και του WWE! 

Η μόνη σχέση του Πρίγκηπα με το ποδόσφαιρο αφορά την απαγόρευση του BEIN Sports (Κατάρ/ΠΣΖ) την εκπομπή σήματος στην Σαουδική Αραβία για να εκπέμπει το δικό του, “πειρατικό κανάλι” σήμα της Premier League στην χώρα. Αν φυσικά αγοράσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι σημαντική πολιτική και οικονομική δήλωση για τον “ποδοσφαιρικό πόλεμο” του Κόλπου! Με Άμπου Ντάμπι και Κατάρ! 

Η πρόθεση της οικογένειας Γκλέιζερ όσον αφορά στην πώληση της ομάδας δεν έχει ξεκαθαριστεί. Είναι δεδομένο πάντως πως τις τελευταίες εβδομάδες ο, εκ των προέδρων, Άβραμ Γκλέιζερ έχει περάσει αρκετό χρόνο στην Σαουδική Αραβία ενώ αναμένεται να επισκεφθεί ξανά την χώρα για το Future Investment Initiative όπου θα συναντήσει αρκετούς τραπεζίτες και φυσικά μέλη της οικογένειας του Πρίγκηπα Μπιν Σαλμάν. Πιθανότερο σενάριο η οικογένεια να αφήσει μερικές από τις δευτερεύουσες μετοχές για τους Σαουδάραβες και να τους βάλει στο παιχνίδι. Φυσικά αυτοί σταδιακά θα αυξήσουν το ποσοστό τους στην ομάδα και θα πιέσουν για την απόκτησή της. 

Έτσι κι αλλιώς οποιαδήποτε διαδικασία θα είναι χρονοβόρα και θα πρέπει να γίνουν αρκετές υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές για να ολοκληρωθεί οποιαδήποτε συμφωνία.

Και επειδή όνειρα μπορεί να κάνουν οι φίλοι της Γιουνάιτεντ… ήδη κυκλοφορεί μια ενδεκάδα που όλοι θα ήθελαν να δουν την επόμενη σεζόν… με Μουρίνιο και με Σαουδάραβες στην διοίκηση …


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.