Το Financial Fair Play «πνίγηκε» στα πετροδολάρια

Έντονες αναταράξεις προκαλούνται στο παγκόσμιο σύστημα ποδοσφαίρου μετά τις αποκαλύψεις των Football Leaks σχετικά με τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα που ταλανίζουν το δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο. Τα έγγαφα που φέρνουν στην επιφάνεια η έρευνα των Football Leaks και τα οποία δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel εμπλέκουν κορυφαίες ομάδες όπως η Παρί Σεντ Ζερμέν και η Μάνστεστερ Σίτι...

Έντονες αναταράξεις προκαλούνται στο παγκόσμιο σύστημα ποδοσφαίρου μετά τις αποκαλύψεις των Football Leaks σχετικά με τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα που ταλανίζουν το δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο. Τα έγγαφα που φέρνουν στην επιφάνεια η έρευνα των Football Leaks και τα οποία δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel εμπλέκουν κορυφαίες ομάδες όπως η Παρί Σεντ Ζερμέν και η Μάνστεστερ Σίτι αλλά και κορυφαίους παράγοντες, όπως ο πρόεδρος της Fifa, Τζιοβάνι Ινφαντίνο, σε υποθέσεις όπως αυτή της συγκάλυψης της αδιαφανούς χρηματοδότησης από Άραβες και μάλιστα κόντρα στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Όταν Ινφαντίνο, Σίτι και Παρί περιφρονούν το Financial Fair Play

Ήταν δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 2ας Μαϊου του 2014, όταν ο Τζιάνι Ινφαντίνο, τότε γενικός γραμματέας της UEFA,  έστειλε ένα mail στο αφεντικό της Μάντσεστερ Σίτι, με τον κορυφαίο ποδοσφαιρικό παράγοντα να ζητάει συγνώμη από το Καλντούν Αλ Μουμπάρακ που τον ενοχλούσε τόσο αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Βασικό ζήτημα του email, όπως αναφέρει η εφημερίδα Der Spiegel σύμφωνα με τα όσα αποκαλύτουν τα Football Leaks, ήταν το εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο αποβολής της Μάντσεστερ Σίτι από το Champions League εξαιτίας της παραβίασης του λεγόμενου Financial Fair Play, μιας δέσμης κανόνων που θέσπισε η UEFA για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι αφορά το ύψος του μπάτζετ που διαχειρίζονται.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ινφαντίνο στο email του προσπαθούσε να καθησυχάσει τον Μουμπάρακ, ο οποίος τυχαίνει να είναι από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες του Αμπού Ντάμπι καθώς κι έμπιστος της βασιλικής οικογένειας της χώρας. Ο τότε γενικός γραμματέας της UEFA  λοιπόν είχε καταγράψει μια σειρά από προτάσεις σχετικά με το πώς η Μάντσεστερ Σίτι θα μπορούσε να βγει από τη δύσκολη θέση με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος, όπως για παράδειγμα η σύναψη ενός διακανονισμού με την UEFA.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.