Η Εθνική με τους δύο… προπονητές!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την προχειρότητα με την οποία χειρίστηκε η ΕΠΟ το θέμα του προπονητή της Εθνικής, με τον Αναστασιάδη να έχει πάρει τη θέση του Σκίμπε, χωρίς ο Γερμανός να έχει αποχωρήσει επίσημα από την ομάδα.

Αν μέχρι την ώρα που η Εθνική βρεθεί στο ΟΑΚΑ για ν΄ αντιμετωπίσει απόψε (21:45) την Φινλανδία η ΕΠΟ δεν έχει επισημοποιήσει τη λύση της συνεργασίας της με τον Μίκαελ Σκίμπε, θα έχει πετύχει μια ακόμα παγκόσμια πρωτοτυπία.

Θα είναι η πρώτη ομοσπονδία με ΔΥΟ ομοσπονδιακούς προπονητές σε επίσημο παιχνίδι! Τον Άγγελο Αναστασιάδη, την πρόσληψη του οποίου ανακοίνωσε επίσημα στις 8 Νοεμβρίου και τον Μίκαελ Σκίμπε, την απομάκρυνση του οποίου ΔΕΝ έχει ανακοινώσει ακόμα!

Διότι από τις 15 Οκτωβρίου και την ήττα με 2-0 στο Τάμπερε από τους αποψινούς αντιπάλους μας, οπότε και προπονητής ήταν ο Σκίμπε, δεν υπάρχει η παραμικρή επίσημη αναφορά στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ για απόλυση, απομάκρυνση ή λύση της συνεργασίας μαζί του.

Φυσικά και μιλάμε για το τυπικό του πράγματος, αφού η επαφή Σκίμπε – Γραμμένου έγινε, ο πρόεδρος της ΕΠΟ του ανακοίνωσε την απόφασή του, αλλά ο Γερμανός δεν συμφώνησε στο ποσό της αποζημίωσης και πλέον οι δικηγόροι του έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Ο Σκίμπε λοιπόν, αποτελεί παρελθόν τυπικά, αλλά όχι ουσιαστικά. Το ίδιο ισχύει για τον βοηθό του Κώστα Τσάνα, τον προπονητή τερματοφυλάκων Φάνη Κατεργιανάκη και το υπόλοιπο τημ του Γερμανού, που έχει συμβάσεις που… τρέχουν.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ζήση Βρύζα, τη θέση του οποίου ανέλαβε ο Άγγελος Μπασινάς, αλλά επειδή αυτή είναι περισσότερο «διοικητική» και λιγότερο ποδοσφαιρική, θα βρεθεί μια άλλη δουλειά να κάνει στην ΕΠΟ.

Κατά τα λοιπά ο Άγγελος Αναστασιάδης επέλεξε τους συνεργάτες του στην Εθνική, και σωστά έπραξε, χωρίς ωστόσο να θελήσει να έχει δίπλα του «βοηθό προπονητή».

Κι αν κάποια στιγμή αύριο ο Λούκα Μπάντι δεν δώσει ένα κραυγαλέο πέναλτι στην Εθνική κι ο Άγγελος βάλει δικαιολογημένα τις φωνές και ο Ιταλός τον αποβάλει, ποιος θα μείνει στον πάγκο να κοουτσάρει την Εθνική;

Το ερώτημα είναι ρητορικό. Όπως και σχεδόν το σύνολο του blog καθώς στην Ελλάδα, όπου ο παραλογισμός αποτελεί τον κανόνα και η κανονικότητα την εξαίρεση, είναι μάλλον άτοπο να ζητά κάποιος από την ΕΠΟ να είναι τυπική.

Αυτό που προκαλεί όμως, εντύπωση είναι πως μιλάμε για μια ΕΠΟ υπό διεθνή επιτήρηση, όπου ακόμα και οι διεθνείς παρατηρητές μπήκαν για τα καλά στο κλίμα του ελληνικού παραλογισμού και φαντάζουν αδιάφοροι μπροστά στα αυτονόητα.

ΥΓ: Μακάρι η Εθνική να κάνει το restart από το ξεκίνημα κιόλας του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της, αφού το έχει απόλυτη ανάγκη, όπως και το ποδόσφαιρό μας που ταλαιπωρείται ποικιλοτρόπως. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.