Για τέταρτη φορά στη σεζόν…

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη σημασία της νίκης του Ολυμπιακού επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι και τις συμπτώσεις που επαναλαμβάνονται..

Πρώτα ήταν στο Καραϊσκάκη, στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Χρειάστηκε να έρθει ο Νάτχο από τον πάγκο για να παραβιάσει την εστία του Αστέρα Τρίπολης και να διαμορφώσει το τελικό 2-1 ενώ άδειαζε η κλεψύδρα.

Στην επόμενη αγωνιστική (στην 4η), επαναλήφθηκε η ίδια ιστορία στη Νέα Σμύρνη, στο ματς με τον Πανιώνιο. Ο Μαρτίνς πέρασε ως αλλαγή τον Χασάν και ο Αιγύπτιος φορ πέτυχε το νικητήριο γκολ λίγο πριν από τη λήξη. 

Στην 8η αγωνιστική, ο Μάνος ήταν το τελευταίο χαρτί του Πορτογάλου τεχνικού στο ματς με τον Απόλλωνα στο Φάληρο. Στο 89′ με μία εξαιρετική ενέργεια έκανε το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. 

Για τέταρτη φορά στη σεζόν ο Ολυμπιακός λυτρώθηκε λίγο πριν σφυρίξει ο διαιτητής για τελευταία φορά. Σε ένα ματς όπου η νίκη ήταν μονόδρομος στην κούρσα του τίτλου, ο Βούκοβιτς πέτυχε στο 93’ το νικητήριο γκολ επί του Ατρόμητου μέσα στο Περιστέρι, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Τρίποντο το οποίο κατακτήθηκε με ανατροπή του σκορ, απέναντι στο εξαιρετικό (και) φέτος σύνολο του Κάναντι.

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Πειραιά ήταν σαφώς ανώτερη από τον Ατρόμητο. Δημιούργησε ξανά πάρα πολλές ευκαιρίες, δικαιώνοντας όλους όσοι υποστηρίζουν πως στην παρούσα φάση παίρνει τον υψηλότερο βαθμό στο δημιουργικό τομέα από όλες τις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. 

Η προσωπική μας άποψη είναι πως παίζει και το πιο θελκτικό ποδόσφαιρο. Είναι έργο Μαρτίνς. Αν ο Πορτογάλος κατορθώσει και βρει τον τρόπο για να αυξήσει τα ποσοστά αξιοποίησης των ευκαιριών της, τότε θα μπορέσει στο τέλος της σεζόν να έχει αλλάξει προς όφελός της την εικόνα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως διαθέτει μέταλλο και δεν παρατάει ποτέ οποιοδήποτε ματς. Τούτο είναι απαραίτητο συστατικό για όποια ομάδα θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Παρεμπιπτόντως, στο κάδρο δε βάλαμε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου οι “Πειραιώτες” κυνήγησαν έως το “φινάλε” τη νίκη. Ισοφάρισαν στο ’95’ με τον Σισέ, και έψαξαν έως το τελευταίο δευτερόλεπτο την ανατροπή, χωρίς επιτυχία.

Επίσης έχουν στις τάξεις τους έναν ποδοσφαιριστή που ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες ενός αγώνα. Πρόκειται για τον Κώστα Φορτούνη, τον ποιοτικότερο Έλληνα ποδοσφαιριστή. Έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο στο Περιστέρι και από τα πόδια του δημιουργήθηκαν σπουδαίες φάσεις, ενώ ξεκίνησαν και τα δύο γκολ των «ερυθρόλευκων». Δίχως αμφιβολία είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Για είναι πετυχημένη μία πορεία πρωταθλητισμού, οι ηγετικές φυσιογνωμίες χρειάζονται απαραιτήτως.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.