Άδοξο τέλος για τρεις πρωταθλητές

Τέλος εποχής για τρεις, λοιπόν, στην ΑΕΚ... Οι τίτλοι τέλους πέφτουν με απρόσμενο και μη αναμενόμενο τρόπο για τους Σιμόες, Λαμπρόπουλο και Μπακασέτα, οι οποίοι είναι κοινή παραδοχή ότι πρόσφεραν τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια στην ΑΕΚ.

Τέλος εποχής για τρεις, λοιπόν, στην ΑΕΚ… Οι τίτλοι τέλους πέφτουν με απρόσμενο και μη αναμενόμενο τρόπο για τους Σιμόες, Λαμπρόπουλο και Μπακασέτα, οι οποίοι είναι κοινή παραδοχή ότι πρόσφεραν τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια στην ΑΕΚ.

Κυπελλούχοι και Πρωταθλητές Ελλάδας και το τελευταίο κάστρο που έριξαν ήταν η είσοδος της Ένωσης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πολύτιμη συνεισφορά και από τους τρεις… Αναμφίβολα. Η διαφαινόμενη φυγή τους στεναχωρεί τον κόσμο της ομάδας. Όμως η διοίκηση αποφάσισε να τελειώσει πρόωρα την προσφορά τους στον σύλλογο λόγω της μη ανανέωσης των συμβολαίων. 

Βασίλης Λαμπρόπουλος

Ο Λαμπρόπουλος ήρθε στην ΑΕΚ όταν ανέβηκε η Ένωση στη Football League, αφήνοντας τον Πανιώνιο και τη μεγάλη κατηγορία. Την πρώτη του χρονιά ήταν βασικός και αναντικατάστατος με 24 συμμετοχές και 2 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ αγωνίστηκε σε 8 ματς στο Κύπελλο και πέτυχε ένα γκολ. 

Συνολικά με την ΑΕΚ αγωνίστηκε σε 95 παιχνίδια πρωταθλήματος (24+71) και σημείωσε 4 γκολ, στο Κύπελλο μέτρησε 30 συμμετοχές με ένα γκολ, ενώ στην Ευρώπη είχε 10 παρουσίες, οι επτά εκ των οποίων την τρέχουσα σεζόν.

Αντρές Σιμόες

Ο Πορτογάλος μέσος ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2015 ως μια αθόρυβη μεταγραφή από την μικρούλα Μορεϊρένσε… Συνδύασε την μεταγραφή του στην Ένωση με την επιστροφή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία. Άγνωστος μεταξύ… αγνώστων καθιερώθηκε αμέσως στο βασικό σχήμα της ΑΕΚ και στην πρώτη του χρονιά, το 2015-16, πραγματοποίησε 31 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και εννέα στο Κύπελλο.



Συνολικά με την Ένωση αγωνίστηκε σε 87 παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς να σκοράρει, στο Κύπελλο μέτρησε 22 παρουσίες και στην Ευρώπη δήλωσε παρών σε 21 ματς πετυχαίνοντας και 2 γκολ. Τα μοναδικά της καριέρας του στην ΑΕΚ. 

Τάσος Μπακασέτας

Ο τελευταίος από τους τρεις που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα ήταν ο Τάσος Μακασέτας. Ο Κορίνθιος μεσοεπιθετικός μετά την εξαιρετική σεζόν 2015-16 με τον Πανιώνιο με τον οποίο πέτυχε 11 γκολ σε 30 ματς πρωταθλήματος αποφάσισε να αγωνιστεί στην ΑΕΚ. Ο Μπακασέτας μάλιστα είχε αρνηθεί να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2016 καθώς το συμβόλαιό του ολοκληρωνόταν τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς και άσκησε βέτο στην διοίκηση του Πανιωνίου. Είχε συμφωνήσει ήδη με την ΑΕΚ, όπως δικαιούταν να κάνει έξι μήνες πριν και υποχρέωσε τους “κυανέρυθρους” να τον παραχωρήσουν στην Ένωση με λιγότερα χρήματα από το να τον χάσουν χωρίς αντίτιμο. 

Στην πρώτη του χρονιά στην ΑΕΚ αγωνίστηκε σε 23 ματς πρωταθλήματος με 4 γκολ, ενώ την περυσινή, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Μάνταλου, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Ένωση (27 συμμετοχές, 6 γκολ). Συνολικά στο πρωτάθλημα μέτρησε 59 συμμετοχές με την ΑΕΚ και 13 γκολ, στο Κύπελλο 14 ματς και 4 γκολ, ενώ στην Ευρώπη 15 παιχνίδια και ένα γκολ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.