Τα Loot Boxes υπό διερεύνηση από αρμόδια επιτροπή

Στις ΗΠΑ το έχουν πάρει πολύ σοβαρά το ζήτημα.Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC)...

Στις ΗΠΑ το έχουν πάρει πολύ σοβαρά το ζήτημα.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) συμφώνησε στη διερεύνηση των loot boxes, και συγκεκριμένα πώς αυτά επηρεάζουν τα παιδιά.

Σύμφωνα με το Polygon, σε συνεδρίαση της FTC, η γερουσιαστής Maggie Hassan έκανε επερώτηση στους υπόλοιπους επιτρόπους σχετικά με τα loot boxes. Μπορείτε μάλιστα να δείτε ένα τμήμα της συνεδρίασης εδώ.

“Συζητήσαμε σχετικά με τα loot boxes, τα οποία επιτρέπουν in-game αγορές με πραγματικό χρήμα, υποσχόμενα μάλιστα εκπλήξεις, και οι περισσότεροι από σας συμφωνήσατε ότι αποτελεί ένα σημαντικό θέμα με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθούμε.” είπε η γερουσιαστής Hassan κατά τη διάρκεια της ομιλίας της. “Τα loot boxes αποτελούν μια ασθένεια της βιομηχανίας των video games και βρίσκονται παντού, είτε πρόκειται για κάποιο παιχνίδι σε smartphone είτε σε κάποιο high-budget video game”.

“Τα loot boxes θα φέρουν κέρδη αξίας 50 δισεκατομμυρίων μέχρι το 2022 σύμφωνα με τελευταία έρευνα. Τα παιδιά ίσως είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε τέτοιες in-game αγορές, οι οποίες είναι πλέον ενσωματωμένες σχεδόν σε κάθε video game.”

Η γερουσιαστής μάλιστα ανέφερε μια έρευνα η οποία έλαβε μέρος στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία συνδέει πιθανή στροφή στο τζόγο με τα loot boxes, ανησυχώντας πως τα παιδιά θα αποκτήσουν εμμονή η οποία προκύπτει ως αποτέλεσμα αγοράς loot boxes.

“Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης, πιστεύω ότι είναι πλέον καιρός η FTC να ερευνήσει αυτούς τους μηχανισμούς προκειμένου να βεβαιώσει ότι τα παιδιά είναι προστατευμένα και να ενημερώσει τους γονείς σχετικά με πιθανό εθισμό ή άλλα αρνητικά αποτελέσματα που μπορεί να φέρει η χρήση των συγκεκριμένων παιχνιδιών”, είπε, με τον πρόεδρο Joe Simons να συμφωνεί μαζί της δίνοντας πράσινο φως στην έναρξη της έρευνας.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι Αυστραλιανή επιτροπή εξέδωσε το τελικό πόρισμα σχετικά με την έρευνα των loot boxes στα video games.

Άλλες χώρες πάντως, όπως το Βέλγιο και η Ολλανδία, επιβάλλουν μπανάρισμα στα loot boxes, ενώ μέχρι στιγμής στις Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία δεν θεωρείται ότι τα loot boxes ικανοποιούν τα κριτήρια του τζόγου.

Εσείς όμως τι γνώμη έχετε;


Ο Άλεξ, όταν δεν κυνηγάει templars ή δεν περνάει τα βράδια του στο Gotham, γράφει στο IGN. Μπορείτε να τον βρείτε σε facebook και instagram.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.