Spyro Reignited Trilogy Review

Ίδια αγάπη, καλύτερα γραφικά.Η σειρά Spyro The Dragon ταιριάζει πολύ στην Toys For Bob και αυτό...

Ίδια αγάπη, καλύτερα γραφικά.

Η σειρά Spyro The Dragon ταιριάζει πολύ στην Toys For Bob και αυτό φάνηκε μέσα από το νέο πόνημά της, Spyro Reignited Trilogy.

Activision και Toys For Bob ανέλαβαν να φέρουν στα γραφικά του σήμερα, τα τρία παιχνίδια που συμπεριλήφθηκαν στη σειρά, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας μωβ δράκο. Φυσικά όλο αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς η πιστή μεταφορά αυτής της κληρονομιάς είναι πρόκληση και ταυτόχρονα υπόσχεση σε όλους εκείνους που μεγάλωσαν με τις περιπέτειες του Spyro.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η τριλογία περιλαμβάνει τα Spyro The Dragon, Spyro 2: Ripto’s Rage! και Spyro: Year Of The Dragon. Δεν θα επεκταθούμε στην ιστορία του κάθε παιχνιδιού, καθώς όσοι έχουν παίξει, τη γνωρίζουν, όσοι δεν έχουν παίξει, πρέπει να την απολαύσουν εξ’ολοκλήρου και γενικότερα η νέα αυτή κυκλοφορία δεν είχε καμία βλέψη να παραποιήσει τα story που τόσο αγαπήσαμε.

Πάμε λοιπόν να μιλήσουμε για το Spyro Reignited Trilogy. Για αρχή, είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι πρόκειται για reimaging των αρχικών τίτλων. Πώς όμως μεταφράστηκε αυτό στην πράξη; Ζωντανά χρώματα, υπέροχα περιβάλλοντα, καθαρά και γεμάτα λεπτομέρειες γραφικά και όλα αυτά χωρίς να αλλοιωθούν στο ελάχιστο τα βασικά συστατικά που χαρακτηρίζει το franchise. Ο κόσμος του είναι πιο ξεκάθαρος από ποτέ, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε κάθε κρυφή γωνία του και ίσως να παρατηρήσουμε πράγματα που δεν είχαμε δει στις παλιές μας περιηγήσεις.

Side χαρακτήρες, που παλιότερα δεν έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση στους παίκτες, πλέον έχουν τη δική τους προσωπικότητα, είναι εξαιρετικά σχεδιασμένοι, ενώ οι εκφράσεις και τα mechanics τους δίνουν με τον καλύτερο τρόπο την ιδέα ότι τα παιχνίδια δημιουργήθηκαν στην πραγματικότητα στο τώρα και όχι πριν 20 χρόνια.

Βέβαια, δεν μπορούμε να παραλείψουμε και τον ίδιο τον Spyro, του οποίου η σπιρτάδα βρίσκεται εκεί από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας τους δράκους ως τρομακτικά πλάσματα, αλλά κάτι τέτοιο εδώ δεν ισχύει, καθώς ο δικός μας πρωταγωνιστής είναι ένας γλυκύτατος ήρωας. Όλα τα mechanics που γνωρίζαμε είναι εκεί, απλά με πιο ωραία animations, που μας δείχνουν ακριβώς τι χάναμε με τα γραφικά του παρελθόντος.

Αυτό για το οποίο θαυμάζουμε την Toys For Bob είναι το γεγονός πως δεν πείραξε πράγματα που δεν ήταν “χαλασμένα”. Το gameplay παραμένει ακριβώς όπως το χε δημιουργήσει η Insomniac Games, με καλύτερα και πιο βαθιά τοπία. Ωστόσο, η πρωτοβουλία του να αλλαχτούν ορισμένα controls που είχαμε συνηθίσει και που έδιναν έναν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στο παιχνίδι μπορεί να απογοητεύσει τους παίκτες, αλλά για εμάς αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα.

Μαζί με τις διάφορες αλλαγές στα controls, είδαμε και την προσθήκη βοηθειών, που παλιότερα υπήρχαν μόνο στο Ripto’s Rage. Για όλους εμάς δηλαδή εκεί έξω που θέλουμε να μαζέψουμε όλα τα gems και τα collectibles, υπάρχει η δυνατότητα να τα εντοπίσουμε μέσω του guidebook, που μας δείχνει την πρόοδό μας στο εκάστοτε επίπεδο. Το fast travel είναι σωτήριο σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς ωστόσο να περιορίζει εκείνους που θέλουν να το ζήσουν old school και να το πάνε “περπατώντας” μέχρι την επόμενη πίστα.

Η περιήγηση στον κόσμο και τα διάφορα quest βρίσκονται ακόμα εκεί, πιο “καθαρά” από ποτέ, ενώ ο νέος χάρτης θα σας βοηθήσει να βρείτε ευκολότερα όλα τα μυστικά που κρύβουν οι τίτλοι. Φυσικά και τα ανανεωμένα γραφικά βοήθησαν πολύ στο να μπορέσουμε να λύσουμε ευκολότερα και γρηγορότερα τα παζλ που αντιμετωπίζαμε και γενικότερα, να δούμε με άλλο μάτι τις περιπέτειες που ανοίγοντας μπροστά μας.

Μέσα σε όλα αυτά που προαναφέραμε, θα βρείτε και την εξαιρετική μουσική του Stewart Copeland, εμπλουτισμένη με περισσότερα όργανα, για περισσότερη ζωντάνια. Βέβαια, για όσους θέλουν να γυρίσουν στα παλιά εξ ολοκλήρου, μπορούν μέσω των Options να επιλέξουν να “ταξιδέψουν” με την υπόκρουση του παλιού soundtrack. Τo voiceover μας φέρνει νότες νοσταλγίας, καθώς πολλοί ηθοποιοί επέστρεψαν για να δώσουν ξανά τη φωνή τους σε εμβληματικούς χαρακτήρες.

Μετά τον θαυμασμό ωστόσο, θα πρέπει να μιλήσουμε και για τα αρνητικά. Τα τεράστια loading times μπορούν πολύ εύκολα να εκνευρίσουν και να κουράσουν, ενώ η έλλειψη υποτίτλων στα cinematics έχει υπάρξει πηγή παραπόνων για την πλειοψηφία των παικτών.

Οι νέοι παίκτες, μικρής ηλικίας, θα περάσουν ευχάριστα την ώρα τους και θα απολαύσουν την ποικιλία, ενώ αυτοί που θα δοκιμάσουν τη Spyro Reignited Trilogy, για πρώτη φορά, σε μεγαλύτερη ηλικία, ίσως να βρουν ρηχό το περιεχόμενό του και αυτό που πραγματεύεται. Εμείς πάντως εκτιμούμε ακόμα το πόσο ευφάνταστο ήταν και είναι για το είδος των platformer και απολαύσαμε δεόντως αυτό το reimaging ενός πλούσιου και διασκεδαστικού τίτλου.

Το παιχνίδι δοκιμάστηκε στο PS4, με τον κωδικό να έχει παραχωρηθεί από την IGE S.A

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.