Ίσως τα δούμε eSports σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Με παιχνίδια χωρίς καθόλου βία.Τα Southeast Asian Games, ένα αθλητικό γεγονός που διεξάγεται κάθε...

Με παιχνίδια χωρίς καθόλου βία.

Τα Southeast Asian Games, ένα αθλητικό γεγονός που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και εποπτεύεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και το Ολυμπιακό Συμβούλιο της Ασίας, θα περιλαμβάνουν για πρώτη φορά esports στις Φιλιππίνες το 2019.

Τα eSports σαν άθλημα εμφανίστηκαν στους Ασιατικούς Αγώνες νωρίτερα αυτό το έτος, αλλά μόνο ως επίδειξη. Είναι η πρώτη φορά που τα esports έχουν συμπεριληφθεί σε μια εκδήλωση μεταλλίων. Το 2022, ωστόσο, θα προστεθεί ως επίσημο γεγονός.

Το μόνο παιχνίδι που έχει ανακοινωθεί ως ένα από τα παιχνίδια των διαγωνισμών, μέχρι στιγμής, είναι το Mobile Legends: Bang Bang, ένα MOBA για κινητά. Ο τελικός κατάλογος θα είναι διαθέσιμος μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

 

Συγκεκριμένα, υπάρχουν περιορισμοί που έχουν θεσπιστεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τα παιχνίδια που θα παρουσιαστούν στους αγώνες δεν μπορούν να προωθούν τη βία ή τον τζόγο. Αυτός είναι ένας από τους κανόνες που έχει κρατήσει τα esports τόσο καιρό από το να γίνουν ένα άθλημα μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Thomas Bach, δήλωσε: “Δεν μπορούμε να έχουμε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα ένα παιχνίδι που προωθεί τη βία ή τις διακρίσεις. Τα παιχνίδια “δολοφόνων” είναι, κατά την άποψή μας, αντιφατικά με τις ολυμπιακές αξίες και δεν μπορούν επομένως να γίνουν αποδεκτά”.

Αυτό ακούγεται λίγο αντιφατικό ειδικά ερχόμενο από τον Βach, έναν Ολυμπιονίκη Ξιφασκίας, ένα άθλημα που έχει να κάνει με σπαθιά και το πώς και πού θα “τρυπίσεις” τον αντίπαλο.

Τα Southeast Asian Games 2019 θα ξεκινήσουν στις 30 Νοεμβρίου του 2019.


Αν ο Θοδωρής aka “Ankh” δεν γράφει ή δεν παίζει κάποιο MMO θα τον βρείτε στο Facebook αλλά και το YouTube.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.