Sentinel: Η ιστορία της πιο «επικίνδυνης» φυλής του κόσμου

Θεωρείται μία από τις πιο «επικίνδυνες» φυλές του κόσμου... Οι Sentinelese ζουν στο βόρειο νησί Sentinel στον Ινδικό Ωκεανό και ο πληθυσμός τους εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 50 έως 400 άτομα. Οι Sentinelese δεν δέχονται να έχουν καμία επαφή με άλλους ανθρώπους και είναι από τους τελευταίους πληθυσμούς που παραμένουν σχεδόν «ανέγγιχτοι» από τον σύγχρονο πολιτισμό. Ζουν εδώ και περίπου 30...

Θεωρείται μία από τις πιο «επικίνδυνες» φυλές του κόσμου… Οι Sentinelese ζουν στο βόρειο νησί Sentinel στον Ινδικό Ωκεανό και ο πληθυσμός τους εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 50 έως 400 άτομα. Οι Sentinelese δεν δέχονται να έχουν καμία επαφή με άλλους ανθρώπους και είναι από τους τελευταίους πληθυσμούς που παραμένουν σχεδόν «ανέγγιχτοι» από τον σύγχρονο πολιτισμό.

Ζουν εδώ και περίπου 30.000 χρόνια στο θαμνώδες νησί και κυκλοφορούν γυμνοί κρατώντας τόξα και πέτρες στα χέρια τους και επιτίθενται σε όποιον τολμά να τους προσεγγίσει, ακόμα κι αν θέλει να τους προσφέρει δώρα. Η γλώσσα των ιθαγενών είναι άγνωστη, όπως το ίδιο και οι συνήθειές τους, ενώ πλέον η ινδική κυβέρνηση έχει διακόψει κάθε προσπάθεια επικοινωνίας μαζί τους, καθώς οι συναντήσεις των ντόπιων με τους επισκέπτες δεν έχουν αίσιο τέλος. Μάλιστα υπάρχουν αρκετές ιστορίες για το πως φέρονται στους ξένους τους οποίους βασανίζουν και σκοτώνουν.

Τα περιστατικά

Πριν λίγες μέρες ο ιεραπόστολος Τζον Κάου αποφάσισε να μεταβεί παράνομα στο Βόρειο Σέντινελ με ένα καγιάκ και την Βίβλο για να τους προσηλυτίσει στον Χριστιανισμό. Οι ψαράδες που τον βοήθησαν να πάει με σκάφος κοντά στο νησί υποστήριξαν ότι οι ιθαγενείς μόλις τον είδαν εκτόξευσαν βέλη προς το μέρος του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Ωστόσο, αυτός συνέχισε να προσπαθεί να προσεγγίσει το νησί, προσφέροντας στα μέλη της φυλής μια μικρή μπάλα ποδοσφαίρου και ψαλίδια. Το πρωινό της 17ης Νοεμβρίου οι ψαράδες είδαν τους ιθαγενείς να μεταφέρουν το σώμα του. Η περίπτωση του ιεραπόστολου Τζον Κάου, ανοίγει νέες συζητήσεις στους ανθρωπολόγους για τα χαρακτηριστικά της φυλής τους.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.