Από τη ντροπή του υποβιβασμού, στην ταπείνωση του “εχθρού”

Ο Γιώργος Βασιλείου θυμάται το βράδυ της ντροπής για την Ρίβερ Πλέιτ που υποβιβάστηκε και το συγκρίνει με το βράδυ της ταπείνωσης της μισητής αντιπάλου, Μπόκα Τζούνιορς στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Η 26η Ιουνίου του 2011 θα αποτελεί πάντα μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ρίβερ Πλέιτ. Θυμάμαι σαν να ήταν χθες εκείνο το βράδυ που οι “μιγιονάριος” γεύτηκαν το πικρό ποτήρι του παρθενικού υποβιβασμού στα μπαράζ παραμονής κόντρα στην Μπελγράνο, από την οποία είχε χάσει το πρώτο ματς με 2-0. Και στη ρεβάνς δεν τα κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει τη μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα της χώρας δεν θα βρισκόταν τη νέα χρονιά στη μεγάλη κατηγορία του Αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Το Μονουμεντάλ σίγησε. Πρόσωπα με δάκρυα στα μάτια. Θλίψη και οργή. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως το… μοιραίο ήταν πια γεγονός. 

Ο αποτυχημένος παράγοντας, Ντανιέλ Πασαρέλα είχε ολοκληρώσει το… έργο του. Απέτυχε παταγωδώς στην προεδρία του συλλόγου βάζοντας πάνω απ’ όλα και όλους τον εγωισμό του. Ήταν αυτός που χρεώθηκε τον… εξορισμό στη Β’ κατηγορία. Ως φίλαθλος της Ρίβερ Πλέιτ είχα στεναχωρηθεί εκείνο το βράδυ. Δεν μπορούσα και εγώ που βρισκόμουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά να πιστέψω πως η επόμενη χρονιά στα κανάλια Novasports δεν θα έχει στο πρόγραμμα των μεταδόσεων την Ρίβερ Πλέιτ. Θυμάμαι την επόμενη μέρα να ψάχνω το τηλ. του Χουάν Χοσέ Μπορέλι για να μιλήσω μαζί του και να κάνω ένα θέμα για τον υποβιβασμό της Ρίβερ. Τότε βρισκόταν στις μικρές ομάδες των “μιγιονάριος” ο “Χότα-Χότα”. Σήκωσε το τηλέφωνο με φωνή που ακουγόταν μετά δυσκολίας. Φωνή θλιμμένη. Ούτε αυτός μπορούσε να συνειδητοποιήσει την τραγωδία που βίωνε η ομάδα του. “Φίλε είναι δύσκολη κατάσταση. Δεν έχω κοιμηθεί καθόλου. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα αυτή τη στιγμή. Άσε να περάσουν οι μέρες και βλέπουμε” ήταν τα σύντομα λόγια του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και της Ρίβερ Πλέιτ που λύγισε και αυτός όπως εκκατομύρια φίλοι της Ρίβερ Πλέιτ. 

Οι καιροί όμως άλλαξαν. O… ήλιος της Ρίβερ Πλέιτ έδυσε για ένα χρόνο, όμως ανέτειλε ξανά και είναι πολύ πιο έντονος. Ο “θλιβερός” Πασαρέλα αποχώρησε, οι “κακοί” οπαδοί συμμορφώθηκαν (και όμως), ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο την προστάτευσε αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά και ο υποβιβασμός αποτελεί πλέον μια μακρινή ανάμνηση. Τα πικαρίσματα από τους οπαδούς των μισητών αντιπάλων, Μπόκα Τζούνιορς μπαίνουν και αυτά στην… αποθήκη. Η κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες εναντίον της Μπόκα ξεπλένει κάθε ντροπή που ένιωσαν το βράδυ της 26ης Ιουνίου του 2011. Σίγουρα αυτή η στιγμή θα είναι πάντα εκεί για να τους θυμίζει αυτή τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Όμως, οι εκατομμύρια φίλαθλοι που “πνίγηκαν” στα δάκρυά τους εκείνο το βράδυ από τη θλίψη που ένιωσαν από το βράδυ της Κυριακής πνίγονται στα πιο γλυκά δάκρυα ευτυχίας. Αυτής του θριάμβου επί της μισητής αντιπάλου, Μπόκα Τζούνιος. Και μάλιστα σε τελικό Κόπα Λιμπερταδόρες. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.