Στο μπλοκάκι του Παντελίδη

Τρία παιχνίδια στον πάγκο, πρώτα δείγματα γραφής, ποιες θέσεις “παίζονται”, ποιους προτιμάει, οι ενστάσεις για τις αντοχές της ομάδας και ποιες είναι οι διαφορές με τον Πάκο Ερέρα

Τρία παιχνίδια με έντονα συναισθήματα. Για τον Σάββα Παντελίδη, το ντεμπούτο ήταν στην Κρήτη, στο ΟΦΗ-Αρης. Ανατροπή στις καθυστερήσεις με την υπογραφή του Γιουνές.
Δεύτερο ματς στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, Αρης-Παναθηναϊκός. Το ματς πάλι κρίνεται στις καθυστερήσεις με το πέναλτι του Χατζηγιοβάνη για το 1-1.
Τρίτο ματς στο Περιστέρι. Κακή εμφάνιση. Ξέσπασμα την επομένη μέρα μιλώντας με τους συνεργάτες του. «Θα βρω τα αίτια και θα τα διορθώσω. Δεν πρόκειται να επαναληφθεί τέτοιο φαινόμενο». 

Τρία παιχνίδια που βγάζουν κάποιες ενδείξεις (όσο μικρό κι αν είναι το δείγμα γραφής) για τη διαχείριση του υλικού όπως προκύπτουν από κινήσεις του Ελληνα τεχνικού μέχρι τώρα. 

Ο κορμός 

Προφανώς και υπάρχουν παίκτες που συνιστούν τον κορμό. Στην εστία ο Κουέστα, στο κέντρο της άμυνας ο Βέλεθ. Ο Σιώπης με τον Μπάσα στους αμυντικούς μέσους. Ο Γκάμα με τον Γκαρσία στις πτέρυγες. Ο Ντιγκινί (στο Περιστέρι δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού) σε ρόλους που αλλάζουν την ώρα του αγώνα. Ο Γιουνές που ήρθε από τον πάγκο στην πρεμιέρα του Παντελίδη, στο Ηράκλειο και ήταν βασικός στα δύο επόμενα. Οχτώ παίκτες που μοιάζει να είναι σε πρώτο επίπεδο. 

Τα άκρα της άμυνας

Ο Παντελίδης μοιάζει να έχει δίλημμα στη θέση του δεξιού μπακ. Στα δύο πρώτα του παιχνίδια ήταν βασικός ο Κωνσταντινίδης, στο τρίτο, με τον Ατρόμητο ήταν βασικός ο Τζανακάκης. Μπήκε αλλαγή (στη θέση του) ο Κωνσταντινίδης και σκόραρε. Ποιος θα είναι τώρα ο εκλεκτός;

Και για τη θέση του αριστερού μπακ στην Κρήτη ήταν βασικός ο Βαλεριάνος και στο 80’ έγινε αλλαγή και μπήκε στη θέση του ο Μενέντεθ που ήταν βασικός (χωρίς να γίνει αλλαγή) στα δύο επόμενα, με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο. 

Ο παρτενέρ του Βέλεθ

Ο Φραν Βέλεθ είναι ξεκάθαρα η πρώτη επιλογή για το κέντρο της άμυνας και όταν ήταν ο Πάκο Ερέρα στον πάγκο αλλά και τώρα που είναι ο Παντελίδης. Τα παιχνίδια που έχασε, τα έχασε λόγω του τραυματισμού του. Ποιος έχει όμως προβάδισμα για να είναι παρτενέρ του;

Ο Παντελίδης στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, κράτησε στον πάγκο τον Δεληζήση και επανέφερε -ως βασικό- τον Μάβραϊ που είχε να παίξει (αρχική εντεκάδα) από το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Σε εκείνο το παιχνίδι που ο Αρης είχε το πιο παράταιρο κεντρικό αμυντικό του δίδυμο, με την επιλογή του Ερέρα (δεν του “βγήκε”) να βάλει τον Μπάσα (δεν είναι αυτή η φυσική του θέση), παρτενέρ του Μάβραϊ. Βέλεθ λοιπόν μαζί με ποιον; Τι θα επιλέξει για τη συνέχεια ο Παντελίδης;

Η περίπτωση Ματίγια 

Το παιχνίδι στο Περιστέρι έδειξε κάτι ακόμη. Ο Σάββας Παντελίδης εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή ο Ματίγια δεν μπορεί να είναι βασικός. Κι αυτό γιατί: στον συγκεκριμένο αγώνα, έλειπαν (λόγω τραυματισμού) και ο Ντιγκινί και ο Μαρτίνες.

Ο Ελληνας τεχνικός προτίμησε να βάλει στην αρχική εντεκάδα τον Κολάσο ο οποίος πάντως προβληματίζει γενικώς με τις επιδόσεις του αν και το καλοκαίρι ήταν μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές που έκανε ο Αρης. Στο ημίχρονο έγινε αλλαγή και τη θέση του πήρε ο Ματίγια. 

Η γκρίνια για τη φυσική κατάσταση 

Κι όλα αυτά ενώ μέσα σε τρία παιχνίδια σημειώθηκαν ενστάσεις για τη φυσική κατάσταση. Ο Σάββας Παντελίδης είπε μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό για το ότι ο Αρης οπισθοχώρησε στο δεύτερο μέρος που ήταν διαφορετικό σε σχέση με το πρώτο. “Είναι δύσκολο να κρατήσουμε τέτοιο ρυθμό για 90 λεπτά. Σιγά-σιγά θα το κάνουμε. Υπήρχε θέμα δυνάμεων. Το διαπίστωσα, δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τον ρυθμό του α΄μέρους”.
Και μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης είπε: “Η ομάδα είναι πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση κι αυτός είναι σημαντικός παράγοντας γιατί είναι το “Α και το Ω”. Αν δεν έχεις φυσική κατάσταση δεν μπορείς να πιέσεις, δεν μπορείς να κρατήσεις μπάλα». 

Διαφορές με Ερέρα 

Μια βασική διαφορά του Αρη τώρα με τον Αρη του Ερέρα είναι το ποσοστό κατοχής μπάλας. Μεγαλύτερο το ποσοστό επί Ισπανού. Ο Παντελίδης θέλει και αυτός να έχει ο Αρης κυριαρχικό ρόλο αλλά κάποιες στιγμές -είναι εμφανές στο παιχνίδι- δίνει χώρο. Ισως για να βρει πιο ανοιχτό γήπεδο για τους γρήγορους Γκάμα και Γκαρσία.

Ισως γιατί θεωρεί ότι δεν μπορεί ο Αρης να πάει για πολύ ώρα στο “up tempo” παιχνίδι λόγω των αντοχών. Επίσης, αυτό που θέλει τώρα ο Παντελίδης σε σχέση με τον προκάτοχό του είναι να βρίσκονται πιο κοντά οι γραμμές. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.