Τέλος τα αυτόματα ban στο Rainbow Six: Siege

Πείτε αντίο σε ένα προβληματικό σύστημα.Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, η Ubisoft εφάρμοσε ένα σύστημα...

Πείτε αντίο σε ένα προβληματικό σύστημα.

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, η Ubisoft εφάρμοσε ένα σύστημα autoban στο Rainbow Six Siege το οποίο έπληξε τους παίκτες με αυτόματα timeouts ή μόνιμα ban για ρατσιστικά ή ομοφοβικά σχόλια στο chat.

Ο Brand Director, Alexandre Remy, είπε περίπου δυο μήνες αργότερα ότι η Ubisoft δεν μετανιώνει για όσους τοξικούς παίκτες έπιασε αυτό το σύστημα αλλά ταυτόχρονα ανέφερε πως το σύστημα πρέπει να εξελιχθεί.

Σε μια δημοσίευση στο blog που κυκλοφόρησε σήμερα, η Ubisoft έθεσε το επόμενο βήμα σε αυτή την εξέλιξη: ένα chat filter που θα επισημάνει πιθανά μηνύματα για αναθεώρηση και θα αποτρέπει τη μετάδοσή τους, αλλά δεν θα επιβάλλει αυτομάτως timeouts ή permabans.

“Μετά από επανεξέταση, διαπιστώσαμε ότι η αυτόματη απαγόρευση, αν και αποτελεσματική στη μείωση της κακής συμπεριφοράς, ήταν ενοχλητική για το παιχνίδι των άλλων παικτών που δεν έπαιρναν μέρος στην ακατάλληλη δραστηριότητα”, εξήγησε η Ubisoft. “Ο στόχος του chat filter είναι να ενθαρρύνει τους παίκτες να είναι προσεκτικοί με τη γλώσσα που χρησιμοποιούν χωρίς να διαταράσσει άμεσα τους άλλους παίκτες. Παρότι αποτιμήσαμε τις επιδόσεις εναντίον της τοξικότητας που έφερε το σύστημα αυτόματης απαγόρευσης, θέλαμε επίσης να παρέχουμε μια πιο διάφανη διαδικασία ανατροφοδότησης στους παίκτες μας. Το σύστημα φίλτρων συνομιλίας όχι μόνο θα δίνει άμεση ανατροφοδότηση σε παίκτες που χρησιμοποιούν τοξική γλώσσα, αλλά θα συνεχίσει να μας επιτρέπει να παρέχουμε τις κατάλληλες κυρώσεις στους πιο παραβατικούς παίκτες. “

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία σήμερα, οι παίκτες που χρησιμοποιούν ακατάλληλες λέξεις θα ενημερώνονται με το εξής μύνημα: “Το ακόλουθο μήνυμα δεν στάλθηκε και θα επανεξεταστεί για ακατάλληλη συμπεριφορά”.

Η Ubisoft είπε ότι οι χειροκίνητες κριτικές για την τοξικότητα θα συνεχίσουν.


Αν ο Θοδωρής aka “Ankh” δεν γράφει ή δεν παίζει κάποιο MMO θα τον βρείτε στο Facebook αλλά και το YouTube.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.