Τα 10 esports του 2018 με τα μεγαλύτερα prize pools

Για να δούμε ποιοι μοίρασαν τα περισσότερα μπικικίνια.To 2018 έφτασε στο τέλος του και τα esports...

Για να δούμε ποιοι μοίρασαν τα περισσότερα μπικικίνια.

To 2018 έφτασε στο τέλος του και τα esports είχαν μια πολύ καλή χρόνια. Συγκεκριμένα, συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη, τα χρηματικά έπαθλα που μοιράστηκαν ήταν κυρίως διπλάσια, για τους τίτλους που υπάρχουν στη σκηνή εδώ και καιρό.

Φυσικά είδαμε και νέες εισόδους, οπότε πάμε να δούμε αναλυτικότερα τα 10 esports που μοίρασαν τα περισσότερα λεφτά σε prize pools.

Call Of Duty: WWII – 4.17 Εκατομμύρια Δολάρια

Αν και η φήμη του στη esports σκηνή κατάφερε να διαρκέσει μόλις έναν χρόνο, το Call Of Duty: WWII κατάφερε, στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα, να συγκεντρώσει έπαθλα ύψους 4.17 εκατομμυρίων δολαρίων. Μπορεί να μην είναι πολύ αγαπητό από τους επαγγελματίες παίκτες και να καλύφθηκε από την κυκλοφορία του Black Ops 4, αλλά για να κατάφερε να μπει σε αυτή τη λίστα τόσο γρήγορα, μάλλον κάτι έκανε αρκετά καλά.

Starcraft II – 4.53 Εκατομμύρια Δολάρια

Μπορεί να είναι το πιο παλιό παιχνίδι της Blizzard, αλλά σίγουρα δεν έχει ξεχαστεί από το κοινό του. Το Starcraft II φιλοξένησε φέτος συνολικά 12 τουρνουά, ενώ ο τελικός του StarCraft II World Championship Series στο BlizzCon 2018 μοίρασε μόνος του 1.4 εκατομμύρια δολάρια. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια, το αγαπημένο RTS παιχνίδι δεν το βάζει κάτω!

Hearthstone – 4.95 Eκατομμύρια Δολάρια

To Hearthstone είχε μια πολύ καλή χρονιά φέτος, με το επίσημο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ιανουαρίου να μοιράζει 1 εκατομμύριο δολάρια σε έπαθλα. Φυσικά υπήρχαν και άλλες αξιοσημείωτες διοργανώσεις για τον εν λόγω τίτλο, όπου τα έπαθλα άγγιξαν ποσά της τάξεως των 500 χιλιάδων. Γιατί είναι ένα τεράστιο βήμα αυτό; Καθώς το 2017, το μεγαλύτερο τουρνουά της χρονιάς έδωσε έπαθλο 332 χιλιάδες δολάρια. Βλέπετε τη διαφορά;

Heroes Of The Storm – 6.52 Εκατομμύρια Δολάρια

Το Heroes Of The Storm μάλλον θα είναι για τελευταία φορά σε αυτή τη λίστα, καθώς η Blizzard σταμάτησε να υποστηρίζει και επίσημα το Heroes of the Storm Global Championship (HGC), που ήταν και ο κύριος πάροχος prize pools για τον τίτλο. Άλλωστε, ακόμα και φέτος, που υπήρχε στη σκηνή, τα έπαθλα ήταν και πάλι χαμηλότερα απ,ότι το 2017, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε άλλα πράγματα για το παιχνίδι, όπως για παράδειγμα την ανακοίνωση του Imperius στο ρόστερ του HoTS.

Overwatch – 6.7 Εκατομμύρια Δολάρια

Mε το Overwatch League να βρίσκεται στα ντουζένια του, ο γνωστός τίτλος της Blizzard φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά από άποψη επάθλων, καθώς διπλασίασε το ποσό τους, συγκριτικά με το 2017. Πιο συγκεκριμένα, τα 3.5 εκατομμύρια από τα φετινά prize pools δόθηκαν στο OWL, το οποίο ωστόσο χρειάζεται ακόμα αρκετές βελτιώσεις. Ελπίζουμε ότι του χρόνου, με 5 εκατομμύρια δολάρια διαθέσιμα, θα καταφέρει να τα πάει ακόμα καλύτερα.

5. PlayerUnknown’s Battlegrounds – 6.73 Εκατομμύρια Δολάρια

H PUBG Corp έχει μπει με το δεξί στην σκηνή των esports, με το 2018 να έχει μοιράσει συνολικά $6.73 εκατομμύρια σε έπαθλα στα τουρνουά του Playerunknown’s Battlegrounds. Το PUBG Global Invitational 2018 ήταν ένα μεγάλο βήμα για τον τίτλο, που έχει πολύ μεγάλα σχέδια στα σκαριά για 2019.

4. League Of Legends – 14.12 Εκατομμύρια Δολάρια

Το League Of Legends για άλλη μια χρονιά καλά κρατεί, με τα συνολικά του prize pools να υπολογίζονται στα 14.12 εκατομμύρια δολάρια. Το Παγκόσμιο και το K/DA-POP/STARS βίντεο έδωσαν μια φρέσκια νότα στον MOBA τίτλο, ενώ το έπαθλο του πρώτου, συγκριτικά με πέρυσι, είδε αύξηση 6.45 εκατομμυρίων. Τι να επιφυλάσσει άραγε η Riot Games για το 2019;

3. Fortnite – 19.96 Εκατομμύρια Δολάρια

Με την τεράστια και συνεχώς ακμάζουσα επιτυχία του Fortnite, είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα αυτής της λίστας. H Epic Games έχει διαθέσει περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια για την esports σκηνή, στην περίοδο 2018-2019 και, έχοντας διαθέσει για την ώρα μόλις τα 20 από αυτά, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι μας περιμένουν ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις στο νέο έτος. Η βοήθεια και προώθηση από τους streamers και του παίκτες ήταν σίγουρα πολύτιμη και ίσως, του χρόνου τέτοιες μέρες, να βλέπουμε το Fortnite στην πρώτη θέση της λίστας αυτής.

2. Counter-Strike: Global Offensive – 22.47 Εκατομμύρια Δολάρια

Μπορεί το CS:GO να μην ακούγεται τόσο όσο άλλα παιχνίδια σε αυτή τη λίστα, αλλά είναι σίγουρο ότι, με 370 μικρά και μεγάλα τουρνουά που διοργάνωση πέρυσι, ότι είναι μια ήρεμη δύναμη. Η Valve δεν επαναπαύεται και προσθέτοντας σταθερά 3 εκατομμύρια δολάρια στα συνολικά έπαθλά του κάθε χρόνο, είναι βέβαια πως το κοινό θα έχει πολλά να απολαύσει στο μέλλον.

1. Dota 2 – 41.26 Εκατομμύρια Δολάρια

Η Valve έχει κάνει υπερπροσπάθειες για να κρατήσει το Dota 2 σε υψηλά επίπεδα και καθώς φαίνεται από τα νούμερα κάθε χρονιάς, τα καταφέρνει περίφημα. Το γνωστό παιχνίδι μοιράζει το μεγαλύτερο μέρος των επάθλων του στο The International, το οποίο χρηματοδοτείται με crowdfunding, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παραμελεί άλλα, μικρότερου βεληνεκούς τουρνουά. Με μόνη μεγάλη απειλή το Fortnite λοιπόν, το Dota 2 δύσκολα θα αφήσει την πρωτιά.


Εσείς με ποιο από αυτά περάσατε το 2018;


H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming, Buddies!

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.