Φευγει οριστικά ο Mike Morhaime

Μια σειρά από διοικητικές αλλαγές έχουν συμβεί στην εταιρεία.Η Activision προάγει τον Rob Kostich...

Μια σειρά από διοικητικές αλλαγές έχουν συμβεί στην εταιρεία.

Η Activision προάγει τον Rob Kostich στον ρόλο του Προέδρου μετά από συνεργασία με την εταιρεία για σχεδόν 15 χρόνια, και ο πρώην επικεφαλής της Blizzard, Mike Morhaime, θα βγει από την εταιρεία που βοήθησε να δημιουργήσει τον Απρίλιο.

Όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης σελίδας των επενδυτών της Activision Blizzard, ο Kostich ήταν με την Activision από το 2004, ενεργώντας κυρίως ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Call of Duty.

Λαμβάνοντας υπόψιν την τεράστια επιτυχία του Call of Duty για τα 10 χρόνια που ο Kostich διευθύνει το “πλοίο”, δεν αποτελεί έκπληξη ότι προήχθη σε επικεφαλής της Activision στο σύνολό της.

Το επίσημο δελτίο τύπου αναφέρει ότι θα επιβλέπει τη στρατηγική και τις λειτουργίες της Activision, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης παιχνιδιών. Ο Kostich είναι επίσης πρόεδρος του Call of Duty Endowment. Ο Kostich αντικαθιστά τον Eric Hirshberg, ο οποίος έφυγε από την Activision σχεδόν πριν από ένα χρόνο.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Mike Morhaime παραιτήθηκε από πρόεδρος της Blizzard Entertainment για να υπηρετήσει ως στρατηγικός σύμβουλος και τον διαδέχτηκε ο εκτελεστικός παραγωγός του World of Warcraft, J. Allen Brack, ως πρόεδρος.

Σύμφωνα με την SEC από την Activision Blizzard, ο ρόλος του Morhaime ως στρατηγικού συμβούλου πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 7 Απριλίου 2019.

Άλλες νέες αλλαγές περιλαμβάνουν τον πρώην CFO και SCO Humam Sakhnini, να επιβλέπει την King King, developer του Candy Crush, ως πρόεδρος της εταιρείας.

Ο CFO της Activision Blizzard, Dennis Durkin, θα είναι επίσης πρόεδρος των “Company’s Emerging Businesses”, έχοντας την επίβλεψη της επιχειρησιακής διαχείρισης των ομάδων Activision Blizzard Esports, του Activision Blizzard Studios και της Activision Blizzard Consumer Products Group. Προηγουμένως, ο πρώην CFO Spencer Neumann απολύθηκε μετά από παραβίαση της σύμβασής του για να γίνει CFO της Netflix.

“Ο Rob, ο Humam, ο Dennis και ο J. εξηγούν τη βαθιά μας στάση επιχειρησιακής και εμπορικής ηγεσίας. Αυτά τα ικανά και έμπειρα στελέχη έχουν δείξει σταθερή δέσμευση στην εταιρεία μας, στους υπαλλήλους μας και στην αγαπημένη μας κοινότητα από οπαδούς σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Bobby Kotick, Διευθύνων Σύμβουλος της Activision Blizzard. “Με αυτούς τους αποδεδειγμένους ηγέτες στο τιμόνι, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στους στρατηγικούς παράγοντες ανάπτυξης της επιχείρησής μας”.

Ένα παιχνίδι Call of Duty είναι το πρώτο παιχνίδι σε πωλήσεις κάθε χρόνο από το 2009, με εξαίρεση το Grand Theft Auto V το 2013. Από την έκθεση NPD του Νοεμβρίου του 2018, το Call of Duty: Black Ops 4 ήταν το πιο επιτυχημένο παιχνίδι πέρυσι, αν και πιθανότατα το Red Dead Redemption 2 κατάφερε να το ξεπεράσει με τις πωλήσεις του Δεκεμβρίου.

Σε άλλες ειδήσεις, η Activision και η Bungie χωρίστηκαν επίσημα, με την Bungie να διατηρεί δικαιώματα δημοσίευσης στο Destiny.


Αν ο Θοδωρής aka “Ankh” δεν γράφει ή δεν παίζει κάποιο MMO θα τον βρείτε στο Facebook αλλά και το YouTube.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.