ΑΕΚ από τα… πρόσφατα παλιά

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει για την επιβλητική εμφάνιση της ΑΕΚ στα Γιάννενα, την επιστροφή Μπακασετά και τα κέρδη της Ένωσης απ' αυτήν, αλλά και τη συνέχεια που επιβάλλεται να είναι ανάλογη.

ΑΕΚ από τα… πρόσφατα παλιά λοιπόν στα Γιάννενα. Ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο από τους παίκτες της Πρωταθλήτριας Ελλάδας και φυσικά τον Μαρίνο Ουζουνίδη που τους προετοίμαζε. Δεν είναι τόσο το εμφατικό 0-4 του πρώτου ημιχρόνου στην έδρα του ΠΑΣ, αλλά η εμφάνιση, η διάθεση και ο εγωισμός που έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο οι “κιτρινόμαυροι”. 

Οι τρεις βαθμοί ήταν αναγκαίοι για την Ένωση όμως περισσότερο ανάγκη το οικοδόμημα της ΑΕΚ είχε ακριβώς μια τέτοια πειστική εμφάνιση. Με καλύτερο τρόπο δεν θα μπορούσε να ερχόταν για την Πρωταθλήτρια Ελλάδας, η οποία έδειξε πως έχει την προσωπικότητα να βγει από την κρίση που την ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα. 

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με 3-5-2 και τριάδα εσωτερικών χαφ τους Άλεφ, Μπακασέτα και Μάνταλο. Χωρίς καθαρόαιμο αμυντικό μέσο δηλαδή, αφού ο Γαλανόπουλος ήταν τραυματίας, ο Μοράν δεν έχει πείσει, ο Σιμόες εκτός ομάδας, ο Κρίστιτσιτς που θα μπορούσε να παίξει στο “6” δεν είναι 100% έτοιμος, οπότε ο τεχνικός της ΑΕΚ έπρεπε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του για να καλύψει τα κενά. 

Αναμφισβήτητα η επιστροφή και η εμφάνιση του Τάσου Μπακασέτα απέδειξε πόσα στερήθηκε στο παιχνίδι της η ομάδα και ο Ουζουνίδης στους δύο τελευταίους αγώνες. Με δύο ποιοτικούς παίκτες στον άξονα, Μάνταλο και Μπακασέτα, η ΑΕΚ βρήκε παιχνίδι από τον άξονα και ουσιαστικά όλη η ζημιά έγινε από τις κάθετες μπαλιές, αλλά και τις εξαιρετικές βοήθειες που πρόσφεραν τα δυο μπακ-χαφ Γκάλο και Χουλτ. 

Η Πρωταθλήτρια Ελλάδας έδειξε πως έχει πνοή, έδειξε πως μπορεί να επανέλθει ξανά στο δρόμο των επιτυχιών και να διεκδικήσει ότι της έχει απομείνει μέχρι το φινάλε της σεζόν. Οι haters του Ουζουνίδη θα… θάψουν τα τσεκούρια του πολέμου προσωρινά και η ΑΕΚ, τεχνικό τιμ και παίκτες θα αποκτήσουν την ηρεμία που χρειάζονται για να δουλέψουν και να παρουσιαστούν καλύτεροι.

Το αν η εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΣ θα είναι μια ευχάριστη παρένθεση ανήκει καθαρά στη διάθεση και στα πόδια των πρωταγωνιστών. Γιατί αυτοί όπως είπε και ο Μάνταλος με τον Μπακασέτα έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους και αυτοί είναι που θα μπορέσουν να επαναφέρουν την ομάδα εκεί όπου τις αρμόζει. Εάν μείνουν στην εμφάνιση του πρώτου μέρους, τότε η επόμενη σφαλιάρα δεν θα αργήσει να έρθει. Οφείλουν άπαντες να μείνουν συγκεντρωμένοι και προσγειωμένη. Άλλωστε μία νίκη ήταν, τίποτα παραπάνω. Και ως γνωστόν οι νίκες έχουν μικρότερη διάρκεια… ζωής, απ’ ότι οι ήττες και τα παρελκόμενά τους. 

ΥΓ: Ο Νέναντ Κρίστιτσιτς έδειξε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι ότι θα βοηθήσει σημαντικά στη συνέχεια. Οι κάθετες-ξυράφι που διαθέτει είναι ένα στοιχείο που έλειπε από το παιχνίδι της ΑΕΚ. 

ΥΓ 2: Για την κριτική που γίνεται στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Κάποιοι συμφωνούν, κάποιοι διαφωνούν. Κάποιοι την θεωρούν δίκαιη και κάποιοι άλλοι υπερβολικοί. Προσωπικά για να κρίνω έναν προπονητή θα πρέπει να δω τη δουλειά του ολοκληρωμένη. Εάν ο Ουζουνίδης είχε στη διάθεσή του όλους τους παίκτες και φυσικά εναλλακτικές επιλογές που θα του επέτρεπαν να παρουσιάσει ή και να δουλέψει κάτι διαφορετικό και η ΑΕΚ δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο ή δεν κέρδιζε τότε ναι να του γίνει κριτική. Από τη στιγμή όμως που και περιορισμένες επιλογές είχε από την αρχή του πρωταθλήματος και μεσούσης έγιναν ακόμα πιο περιορισμένες τι κριτική να ασκήσεις; Όπως είχα γράψει και παλαιότερα αν δηλαδή ήταν άλλος προπονητής με τις συγκεκριμένες επιλογές η ΑΕΚ θα πετούσε; 

ΥΓ 3: Η κατάσταση απαιτεί υπομονή απ’ όλους. Εάν στο επόμενο στραβό αποτέλεσμα αρχίσουν πάλι τα ίδια τότε δεν υπάρχει καμία… σωτηρία.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.