Double Cross Review

Betrayal begins with trust.Αναμφισβήτητα τα Platformers ήταν και είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο...

Betrayal begins with trust.

Αναμφισβήτητα τα Platformers ήταν και είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο gaming κοινό. Με σχεδιασμό που τα κάνει προσιτά ακόμα και στους casual gamers συνήθως είναι κατάλληλα για όλα τα γούστα. Αυτά τα χαρακτηριστικά δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν από το Double Cross, ένα νέο 2D platformer της εταιρίας 13AM Games, που συνδυάζει στοιχεία από διαφορετικά είδη παιχνιδιών δημιουργώντας μία ιδιαίτερη εμπειρία.

Ξεκινώντας την περιπέτειά μας στο Double Cross βρισκόμαστε στη βάση που διατηρεί στο διάστημα, ή μάλλον στο Extraverse, η οργάνωση R.I.F.T.. Η οργάνωση αυτή, της οποίας μέλος είναι και η πρωταγωνίστριά μας, η Zahra, είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση της ηρεμίας και την καταστολή του εγκλήματος στους διάφορους πλανήτες και τα παράλληλα σύμπαντα που υπάρχουν, καθώς και τον έλεγχο της ομαλής περιήγησης ανάμεσα στις εναλλακτικές διαστάσεις. Φυσικά αυτό δεν είναι εύκολο αφού κάθε πλανήτης σε κάθε παράλληλο σύμπαν και διάσταση μπορεί να εξελίσσεται εντελώς διαφορετικά από τους άλλους έχοντας τη δική του τεχνολογία αλλά και τους δικούς του κανόνες, όμως η R.I.F.T. έχοντας στο δυναμικό της επιστήμονες και ειδικούς πράκτορες κάνει τα αδύνατα δυνατά για την ειρηνική συμβίωση όλων.

Η Zahra, μία νεαρή πράκτορας της R.I.F.T., έχοντας επιστρέψει από μία απλή αποστολή σχετική με ένα ατυχές ταξίδι μεταξύ δύο διαστάσεων, προχωρά στην προπόνησή της για να φρεσκάρει τη μνήμη της σχετικά με τις ικανότητές της αλλά και να δοκιμάσει ένα νέο αντικείμενο-όπλο που έχει στην κατοχή της. Ολοκληρώνοντας την προπόνηση και ενώ λαμβάνει πολύ καλά σχόλια για την απόδοσή της από τους προϊσταμένους της κάτι περίεργο συμβαίνει στη βάση. Κάποιος μυστηριώδης ξένος κατάφερε να εισβάλει και να χακάρει τα συστήματα ασφαλείας της βάσης φτάνοντας ως το δωμάτιο με τα portals. Ευτυχώς για εμάς άφησε πίσω του στοιχεία, τα οποία σαφώς θα χρησιμοποιηθούν εναντίον του.

Κι έτσι ξεκινά η αναζήτηση του περίεργου αυτού εισβολέα, του υπόπτου Χ. Στο κομμάτι του gameplay καλούμαστε να συνδυάσουμε την περιήγηση στις διαφορετικές διαστάσεις με τη συλλογή και την εξέταση στοιχείων που θα μας οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου και την αποκάλυψη της αλήθειας. Το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε τρεις διαφορετικές διαστάσεις με τέσσερα επίπεδα στην κάθε μία, ενώ συνολικά υπάρχουν πέντε διαφορετικά bosses. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή επιπέδου είναι εξ’ ολοκλήρου στο χέρι του παίκτη, που σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να συλλέγει στοιχεία και να προχωρά την ιστορία με διαφορετική σειρά. Κάθε διάσταση έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά, τεχνολογία αλλά και πλάσματα που θα κάνουν πιο δύσκολη την αναζήτηση στοιχείων και την πρόοδο μας.

Φυσικά η Zahra έχει επίσης το δικό της σετ από ικανότητες για να αντιμετωπίσει τα εμπόδια που θα βρεθούν στο δρόμο της. Ένα από τα βασικότερα όπλα της είναι το proton slinger, το οποίο της επιτρέπει να πιάνεται από συγκεκριμένα σημεία του περιβάλλοντος ή από τα projectiles των αντιπάλων της και να εκτοξεύεται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση επιθυμείτε. Το proton slinger μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να τραβήξετε ή να πετάξετε αντικείμενα στους αντιπάλους σας. Αν και αυτό το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο οι βασικές επιθέσεις γίνονται με γροθιές, θυμίζοντας κάτι από beat ’em up.

Για κάθε εχθρό που κατατροπώνετε η Zahra συλλέγει energy το οποίο μπορεί να καταναλώσει για να κάνει heal ή να πετάξει δυνατά projectiles. Κατά τη διάρκεια κάθε επιπέδου μπορείτε επίσης να συλλέξετε upgradium, το οποίο θα σας επιτρέψει να ανεβάσετε το level της Zahra και να ξεκλειδώσετε κάποιες νέες ικανότητες. Οι νέες αυτές ικανότητες μπορούν να είναι equipable ή passive. Εκτός από το upgradium κάθε πίστα κρύβει και στοιχεία σχετικά με την υπόθεση του υπόπτου Χ. Σκοπός είναι η συλλογή αυτών των στοιχείων και η εξέτασή τους από διάφορους επιστήμονες της R.I.F.T. για την εξαγωγή ενός συμπεράσματος.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πολύ όμορφα και θα μπορούσαμε να πούμε πως το Double Cross δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από games μεγάλων εταιριών σε αυτό τον τομέα. Οι διαφορετικές διαστάσεις και τα πλάσματα που ζουν εκεί έχουν το δικό τους χαρακτήρα ενώ και τα μέλη της οργάνωσης R.I.F.T. είναι σχεδιασμένα με χιούμορ και διακριτά χαρακτηριστικά. Η μουσική του παιχνιδιού είναι καλή και ανάλογη με τις περιστάσεις όμως σίγουρα δεν είναι ένα soundtrack που θα θυμόμαστε για πολύ.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Headup Games.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.