Το αίνιγμα του «πράσινου» rotation

O σοβαρός τραυματισμός του Νίκου Παππά δυσκόλεψε ακόμα περισσότερα τα πράγματα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, στο οποίο απαιτούνται κι άλλες αλλαγές σύμφωνα με τον Ρικ Πιτίνο.

O σοβαρός τραυματισμός του Νίκου Παππά δυσκόλεψε ακόμα περισσότερα τα πράγματα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, στο οποίο απαιτούνται κι άλλες αλλαγές σύμφωνα με τον Ρικ Πιτίνο. 

Δεν έχουν περάσει περισσότερες από δύο εβδομάδες από την άφιξη του Σον Κιλπάτρικ στο «τριφύλλι», ο Έιντριαν Πέιν αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο Τελ Αβίβ απέναντι στη Μακάμπι, όμως ο προπονητής του Παναθηναϊκού επέμεινε στο πρόβλημα του σουτ στις δηλώσεις του στα κανάλια Novasports κατά την αναχώρηση της αποστολής για την πρωτεύουσα του Ισραήλ. 

Μετά το μεγάλο πλήγμα με τον Παππά, το depth chart του Παναθηναϊκού διαμορφώνεται ως εξής:

Οι ξένοι αυτή τη στιγμή είναι 8 (Κιλπάτρικ, Γκιστ, Λεκάβιτσους, Λοτζέσκι, Τόμας, Πέιν, Λάνγκφορντ, Λάσμε) και δύο πρέπει να «κοπούν» από το ρόστερ των εντός Ελλάδας υποχρεώσεων. Η μία επιλογή είναι προφανής βάσει πολυκοσμίας στο «5» (Λάσμε), αλλά η δεύτερη είναι πραγματική σπαζοκεφαλιά μετά τον τραυματισμό του Παππά. 

Αυτή τη στιγμή οι «πράσινοι» έχουν απομείνει με τρία καθαρά γκαρντ (Καλάθης, Λεκάβιτσους, Κιλπάτρικ), έναν swingman (Λοτζέσκι), δύο SF (Παπαπάτρου – Αντετοκούνμπο), δύο καθαρά PF (Μήτογλου – Τόμας), έναν tweener (Γκιστ) και τέσσερις (!) σέντερ (Λάσμε, Πέιν, Παπαγιάννης, Βουγιούκας). 

Με την δεδομένη λειψανδρία στο «1-2», ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να περιμένει τον Λάνγκφορντ, του οποίου η επιστροφή έχει πάρει περισσότερο χρόνο από όσο αναμενόταν. Σε ό,τι αφορά στη φροντ-λάιν, το πιθανότερο είναι πως θα «κοπεί» ο Λάσμε και θα παραμείνει εκτός ο Πέιν, τουλάχιστον μέχρι να αποδείξει ότι φέρνει περισσότερα από ότι οι υπόλοιποι ψηλοί στο τραπέζι των «πράσινων». Η επιλογή να κοπεί κάποιος εκ των Τόμας (με μετακόμιση του Γκιστ στο «4») ή Γκιστ εμπεριέχει πάρα πολύ ρίσκο, ειδικά για έναν παίκτη με το δεδομένα χαμηλό ταβάνι του Πέιν.  

Και η… μεταγραφή;

«Ποια μεταγραφή;» θα αναρωτηθείτε, αλλά όχι ακριβώς δίκαια. Ο Ρικ Πιτίνο ουσιαστικά ζήτησε άλλο ένα σουτέρ προκειμένου να διαφοροποιήσει την εικόνα του Παναθηναϊκού, αλλά δεν είναι σίγουρο αν το αίτημα του θα γίνει δεκτό ή αν θα βρεθεί ο παίκτης ο οποίος θα συγκεντρώνει τα επιθυμητά χαρακτηριστικά. 

Μοιάζει πάντως δεδομένο πως αν αποφασιστεί να έρθει κι άλλη ενίσχυση, αυτή θα σημαίνει και το τέλος της καριέρας του Κιθ Λάνγκφορντ στον Παναθηναϊκό, αφού τα… κουκιά δεν βγαίνουν αλλιώς. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.