Far Cry New Dawn: H ιστορία μέχρι τώρα

Μιας που το παιχνίδι κυκλοφορεί αύριο ας θυμηθούμε λίγο το παρελθόν.Το Far Cry New Dawn είναι...

Μιας που το παιχνίδι κυκλοφορεί αύριο ας θυμηθούμε λίγο το παρελθόν.

Το Far Cry New Dawn είναι πλέον προ των πυλών και αποτελεί μια ζωντανή απόδοση ενός μεταποκαλυπτικού μέλλοντος, ενώ παράλληλα είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε sequel σε ιστορία του Far Cry. Έτσι, θα ήταν καλό να δούμε τι ακριβώς συνέβη στα 17 χρόνια μετά το εκρηκτικό τέλος του Far Cry 5.

The Collapse

Ποτέ δεν μάθαμε ποιος πυροβόλησε πρώτα ή τι ακριβώς οδήγησε στο τέλος του κόσμου όπως το ξέρουμε στο Far Cry 5. Ωστόσο, οι ραδιοφωνικές εκπομπές σε όλο το παιχνίδι καθιστούν αρκετά σαφές ότι ήταν η τελική κλιμάκωση μιας συνεχιζόμενης παγκόσμιας σύγκρουσης. Οι εκθέσεις δείχνουν ότι υπήρξαν σημαντικές καταστροφές στις συμφωνίες ειρήνης μεταξύ πολλαπλών παγκόσμιων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Βόρειας Κορέας, των Ηνωμένων Πολιτειών και των ανώνυμων ηθοποιών στη Μέση Ανατολή. Αναφέρονται διάφορες συγκρούσεις εκεί, καθώς και πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ. Η Ρωσία φαίνεται να είναι η πρώτη μεγάλη απώλεια, καθώς μια ανακοίνωση υποστηρίζει ότι η Μόσχα έχει δεχθεί επίσης επίθεση με εκατομμύρια νεκρούς.

Μετά από αυτό, η Ουάσινγκτον εκκενώθηκε και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μεταφέρθηκε σε “ασφαλή τοποθεσία”, μεγάλες πόλεις κατά μήκος των ανατολικών και δυτικών ακτών τίθενται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι Αμερικανοί πολίτες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό καλούνται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ο συντάκτης ειδήσεων υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι της Μοντάνα είναι απίθανο να γίνουν στόχος, προφανώς δεν έλαβε υπόψη του δεκάδες πυραύλους που είναι κρυμμένοι σε ολόκληρο το κράτος.

Superbloom

Η κατάρρευση (The Collapse) ήταν μια πραγματικά παγκόσμια καταστροφή, αφήνοντας ουσιαστικά κάθε μεγάλη πόλη και κυβέρνηση να αποδεκατιστεί, και το πρόσωπο του πλανήτη τραυματισμένο” από πόλο σε πόλο. Ωστόσο, αυτές οι ουλές θεραπεύτηκαν με τέτοιο τρόπο που λίγοι ίσως υποψιάζονταν. Μετά την πρώτη πτώση και τον απότομο πυρηνικό χειμώνα, οι μεγάλες καταιγίδες και η μετατόπιση της γης οδήγησαν σε αυτό που είναι γνωστό ως “Superbloom”, το οποίο προκάλεσε όλη αυτή την λαμπερή και πολύχρωμη άνθηση στον κόσμο.

Η Νέα Εδεμ του Joseph Seed

Η Hope County, με την αφθονία των ανθρώπων που επιβίωσαν στην κρίση, άρχισε να προσπαθεί να ανοικοδομηθεί μέσα σε λίγα μόνο χρόνια από την έκρηξη, αν και δεν ήταν όλοι εξίσου αποφασισμένοι να το κάνουν. Ο Joseph Seed, ίσως καλύτερα γνωστός ως “The Father”, έκανε την εμφάνισή του, σίγουρος ότι η προφητεία του για το τέλος του κόσμου ήταν αλήθεια. Είδε την ομορφιά σε αυτήν την καταστροφή, μια ευκαιρία για να ξεκινήσει εκ νέου η ανθρωπότητα. Εγκαταλείποντας την τεχνολογία του Παλαιού Κόσμου, έχτισε μια νέα ομάδα, από κυνηγούς και συλλέκτες, αποφασισμένους να αναδιαμορφώσουν τον κόσμο σε μια Νέα Εδέμ.

Rush Securities: Ξαναχτίζοντας την Αμερική

Οι επιζήσαντες της Hope County (και άλλοι ομοϊδεάτες survivalists) προστατεύτηκαν ζώντας σε εσώκλειστα bunkers. Όσοι παρέμειναν στην επιφάνεια αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν, να λιμοκτονήσουν ή να βρουν άλλο τρόπο να επιβιώσουν. Στην Καλιφόρνια, μια ομάδα επιζώντων συγκροτήθηκε σε ένα εργαστήριο αφιερωμένο στη βιολογική γεωργία και, υπό την ηγεσία του Thomas Rush, κατάφεραν να ξεκινήσουν την επίπονη διαδικασία επανακαθορισμού και αποκατάστασης της δυτικής ακτής. Ο Rush ξεκινάει τη χρήση μη κατεστραμμένων σιδηροδρόμων για τη μεταφορά ομάδων επιστημόνων, μηχανικών και ειδικών σε θέματα ασφαλείας από τόπο σε τόπο, με όραμα να αποκαταστήσει τις υπόλοιπες Ηνωμένες Πολιτείες από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

The Twins: Ο δρόμος προς την καταστροφή

Εν τω μεταξύ, στην ανατολική ακτή, η κατάσταση ήταν λίγο πιο φρικιαστική. Σε μια πόλη, μια ομάδα λιμενεργατών κατάφερε να μετατρέψει το λιμάνι τους σε ασφαλή κοινότητα. Η διανομή των προμηθειών από τα διάφορα μεταφορικά εμπορευματοκιβώτια, τους “προίκισ娔 με τους περισσότερους πόρους. Απέκτησαν τόσο πολύ εξουσία, με αποτέλεσμα να πάρουν τον έλεγχο ολόκληρης της πόλης. Η ζωή ήταν δύσκολη, αλλά τουλάχιστον ήταν ζωντανοί. Εδώ είναι και ο τόπος που μεγάλωσαν η Mickey και η Lou, γνωστές πλέον ως “Τα δίδυμα” (The Twins).

Ο πατέρας τους αποτελεί ηγετική φιγούρα για αυτούς τους ανθρώπους. Τελικά αναγκάστηκαν να κινητοποιηθούν και να αποχωρήσουν από την πόλη, καθώς μειώνονταν οι προμήθειες που είχαν απαλλοτριώσει. Στην συνέχεια, είδαν τον κόσμο γύρω τους να βελτιώνεται, με την άγρια ​​φύση και τους φυσικούς πόρους να γίνονται όλο και πιο άφθονοι, τα δίδυμα δεν έβρισκαν λόγο να διατηρούν τις προμήθειές τους, όπως είχαν συνηθίσει. Έτσι και αλλιώς, ο θάνατος ήταν κοινός – καλύτερα να απολαμβάνετε ό,τι λίγο μπορείτε, αντί να ανησυχείτε για ένα μέλλον που είναι πιθανό να μην έρθει ποτέ. Ωστόσο, ο πατέρας τους διαφώνησε, αλλά αυτό δεν ήταν ένα πρόβλημα που τα Δίδυμα θα έλυναν δύσκολα. Τον δολοφόνησαν και ανέλαβαν τον έλεγχο της ομάδας. Τα Δίδυμα δημιούργησαν τους Highwaymen όπως είναι σήμερα: μια αδίστακτη ομάδα επιζώντων που μετακινούνται σαν ιός στα κατάλοιπα των Ηνωμένων Πολιτειών, “καθαρίζοντας” μια περιοχή από όλους τους πόρους της, προτού προχωρήσουν στον επόμενο στόχο. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση, στόχος τους είναι τα εύφορα βουνά και οι κοιλάδες που αποτελούν την Hope County.

Εδώ ξεκινάει το Far Cry New Dawn. Οι Highwaymen έφτασαν στην Hope County, ενώ ένα τρένο που μεταφέρει τον Thomas Rush και την ομάδα επιστημόνων, μηχανικών και ειδικών ασφαλείας, σχεδιάζει να απελευθερώσει και να ανοικοδομήσει την κάποτε (σχετικά) ήσυχη κοιλάδα. Τούτου λεχθέντος, τα καλύτερα σχέδια συχνά δεν πάνε όπως θα θέλαμε.


H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming Buddies!

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.