Τεστ …πεντάδας στη Νέα Σμύρνη

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τη βαθμολογική σημασία που έχει για τον Παναθηναϊκό το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και τη διαχείριση που χρειάζεται από την ομάδα του Γιώργου Δώνη στη Νέα Σμύρνη.

Με το πρόγραμμα που ακολουθεί για τον Παναθηναϊκό και το μίνι – μαραθώνιο των ντέρμπι να βρίσκεται πλέον μια …ανάσα, η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη αποκτά ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία για τους Πράσινους. 

Το συγκεκριμένο ματς είναι ένα must win παιχνίδι για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, καθώς οι τρεις βαθμοί είναι υπερ – απαραίτητοι στην προσπάθεια που κάνει το Τριφύλλι για να μπει στην ευρωπαϊκή πεντάδα και να “σβήσει” την ποινή που έχει επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ. 

Μετά τον αγώνα με τους “κυανέρυθρους” ακολουθεί ένα πρόγραμμα …”φωτιά” με τέσσερα παιχνίδια ιδιαίτερα απαιτητικά και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τον ΠΑΟΚ (εντός έδρας), την ΑΕΚ (τυπικά εκτός έδρας), τον Ολυμπιακό (εντός έδρας) και τον Άρη (εντός έδρας) με …ενδιάμεση στάση τη Ριζούπολη και το ματς με τον Απόλλωνα στην 26η αγωνιστική, μια εβδομάδα πριν τον “τελικό” πεντάδας με τους “κίτρινους”. 

Ασφαλώς και θα ήταν το ιδανικό για τον Παναθηναϊκό να πάρει το μάξιμουμ των βαθμών στα ντέρμπι ή να έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε αυτά τα παιχνίδια. Όμως για να φτάσει σε αυτό το δύσκολο δρόμο το Τριφύλλι και για να ανέβει το αγωνιστικό …”βουνό” που έχει μπροστά του, θα χρειαστεί πρώτα να περάσει από τη Νέα Σμύρνη και να πάρει τη νίκη σε μια έδρα που δεν του …πάει τα τελευταία χρόνια. 

Ο Πανιώνιος είναι σε ανοδική πορεία και η παρουσία του δουλευταρά Άκη Μάντζιου στον πάγκο των “κυανέρυθρων” έχει αλλάξει την εικόνα της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Στα τελευταία παιχνίδια εμφανίζεται στο γήπεδο ένα σύνολο παικτών που παλεύει κάθε φάση, τρέχει στο γήπεδο και ξέρει τι ζητάει από το παιχνίδι. Παράλληλα οι “κυανέρυθροι” ενισχύθηκαν με έμπειρους παίκτες το προηγούμενο διάστημα (Μανιάτης, Μπουμάλ, Άρτσε) και η βαθμολογική τους θέση δεν πρέπει να …ξεγελάει κανέναν. Αν και ο εφετινός Παναθηναϊκός δεν έχει τη δυνατότητα, την πολυτέλεια και το περιθώριο για να υποτιμήσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Ιδιαίτερα μια ομάδα που έχει τη δική της ιστορία στην κατηγορία και έχει δείξει τα …δόντια της τις τελευταίες εβδομάδες. 

Οι Πράσινοι θα περάσουν από τη Νέα Σμύρνη μονάχα με δύο τρόπους. Είτε αν φορέσουν το αγωνιστικό προσωπείο του πρώτου γύρου, είτε αν παίξουν έξυπνα, διαχειριστούν σωστά το παιχνίδι και αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους. Πολύ απλά δεν …επιτρέπονται τα λάθη που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν (κόντρα σε Ξάνθη, Λαμία, ΑΕΛ, Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα), ενώ απαιτείται ο μέγιστος βαθμός αυτοσυγκέντρωσης από τους παίκτες του Τριφυλλιού σε ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι για τη βαθμολογική θέση του Παναθηναϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.