Έμεινε χωρίς στόχους

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό από τη Λαμία στο κύπελλο Ελλάδας.

Σύμφωνοι, υπάρχει μεγάλη απογοήτευση από τον δεύτερο αποκλεισμό του Ολυμπιακού σε διάστημα μίας εβδομάδας. Πρώτα κατέβηκε από το ευρωπαϊκό τρένο, αποτυγχάνοντας να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντιναμό Κιέβου. Τότε, το ημερολόγιο έδειχνε 21 Φεβρουαρίου.

Επτά ημέρες μετά ήρθε ο αποκλεισμός – σοκ από την Λαμία στον προημιτελικό γύρο του κυπέλλου Ελλάδας. Αν στην εξίσωση βάλουμε και την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 10ης Φεβρουαρίου, ομολογουμένος ο δεύτερος μήνας του 2019 ήταν καταστροφικός.

Και επειδή ο Ολυμπιακός είναι ένας οργανισμός που έχει στο DNA του τον πρωταθλητισμό, μετά τον αποκλεισμό του από το κύπελλο, ουσιαστικά έμεινε νωρίς εκτός στόχων. Διότι η 2η θέση του πρωταθλήματος δεν ικανοποιεί ποτέ τις φιλοδοξίες των «ερυθρόλευκων». Σε πρακτικό επίπεδο, πάντως, θα τους βοηθήσει να αγωνιστούν στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Και μέσω ενός πολύ δύσκολου δρόμου θα επιχειρήσουν να επιστρέψουν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Είναι μία πολύ δύσκολη προσπάθεια. Και θα πρέπει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου η ομάδα του Πειραιά να είναι έτοιμη για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις αυξημένες απαιτήσεις των αγώνων της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Έως τότε υπάρχει πολλή δουλειά. 

Στους οκτώ αγώνες που απομένουν για το πρωτάθλημα, η ομάδα του Μαρτίνς θα πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της για να συγκεντρώσει το μέγιστο των βαθμών. Και στο τέλος της περιόδου θα γίνει ταμείο. Τότε, με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό θα κληθούν οι ιθύνοντες της ομάδας να λάβουν τις αποφάσεις για το «ερυθρόλευκο οικοδόμημα» της επόμενης περιόδου. 

Αν ρωτάτε ποια είναι η γνώμη μας. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε της άποψης της δημιουργίας μίας νέας ομάδας από την αρχή. Θα επιμείνουμε στην (ενδεχομένως αντιεμπορική θέση μας) πως με συγκεκριμένες κινήσεις στη μεταγραφική αγορά του καλοκαιριού και εφόσον διατηρηθεί ο φετινός κορμός, ο Ολυμπιακός της περιόδου 2019-2020 θα έχει πολλές πιθανότητες για να επιστρέψει στην κορυφή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.