Μνήμες Γενεύης ο ΠΑΟΚ (pic)

Η "ασπρόμαυρη" ΚΑΕ ανέσυρε ρετρό φωτογραφίες από ένδοξη στιγμή του παρελθόντος της ομάδας, από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1991, στην Ελβετία, απέναντι στη Σαραγόσα

Η 26η Μαρτίου ως ημερομηνία έχει ξεχωριστή σημασία για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Είναι η μέρα, που το 1991 η ομάδα κατέκτησε στη Γενεύη, απέναντι στη Σαραγόσα, το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, νικώντας με σκορ 76-72. Επομένως, είναι μια μέρα αξέχαστη, όσα χρόνια κι αν περάσουν!
Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο εκείνη την ημέρα ήταν καταπληκτική από την αρχή ως το τέλος. Περισσότεροι από 6.000 φίλοι του ΠΑΟΚ μετέτρεψαν τη Γενεύη σε Θεσσαλονίκη και το γήπεδο, όπου έγινε ο τελικός, σε Αλεξάνδρειο (αυτή ήταν η έδρα των “ασπρόμαυρων” εκείνα τα χρόνια).
Η μάχη ήταν μεγάλη και η CAI Zaragoza του Manuel Comas αποδείχθηκε άξιος αντίπαλος. Οι Ισπανοί είχαν τον έλεγχο και προηγήθηκαν 31-36 στο ημίχρονο, ενώ ο ΠΑΟΚ του Dragan Sakota αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα με τα φάουλ.
Ο Φασούλας βγήκε νωρίς εκτός αγώνα, αρχικά με 4 και στη συνέχεια με 5, ενώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν επίσης οι Παπαχρόνης και Ιωάννου, ενώ στο τέλος έπαιξε ως σέντερ μέχρι και ο Μακαράς.
Ο αγώνας διακόπηκε, μάλιστα, καθώς οι φίλοι του ΠΑΟΚ ήταν εξοργισμένοι και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την διαιτησία των Gerard, Cazzaro. Χρειάστηκε να μιλήσουν στον κόσμο από μικροφώνου ο πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Βεζυρτζής, και ο αρχηγός, Παναγιώτης Φασούλας, για να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.
Το τέλος του αγώνα ήταν συγκλονιστικό, καθώς ο ΠΑΟΚ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι από το -8 (51-59) και με τους Πρέλεβιτς, Barlow να κάνουν καταπληκτική εμφάνιση έφτασε στη νίκη με 76-72 και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.
Η επιστροφή της αποστολής του “Δικεφάλου” στη Θεσσαλονίκη έγινε εν μέσω αποθέωσης με χιλιάδες φίλους του ΠΑΟΚ να υποδέχονται την ομάδα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», πανηγυρίζοντας έξαλλα τον ιστορικό αυτό τίτλο.
ΠΑΟΚ (22/31 βολές, 21/42 δίποντα, 4/16 τρίποντα, 30 ριμπάουντ): Πρέλεβιτς 31, Barlow 20, Σταυρόπουλος 15, Φασούλας 7, Ιωάννου 3, Μακαράς, Παπαχρόνης, Μπουντούρης.
Σαραγόσα (22/32 βολές, 13/30 δίποντα, 8/15 τρίποντα, 29 ριμπάουντ): Davis 24, Magee 17, F. Arcega 15, Andreu 8, Ruiz 5, J.A Arcega 1, Zapata 2, Murcia, Hernandez.
Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανέβασε σήμερα στο λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικό κολάζ φωτογραφιών με τη σημείωση: “Πέρασαν 28 χρόνια από τον τελικό της Γενεύης και είναι σα να ήταν χθες!”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.