The Textorcist: The Story of Ray Bibbia Review

Exorcizamus te, omnis immundus spiritus.Έχοντας δει αρκετές ταινίες και σειρές που έχουν ασχοληθεί...

Exorcizamus te, omnis immundus spiritus.

Έχοντας δει αρκετές ταινίες και σειρές που έχουν ασχοληθεί με τον εξορκισμό και τα παρελκόμενά του, νόμιζα ότι μπορούσα με βεβαιότητα να πω πως το θέμα έχει πλέον εξαντληθεί, σε οποιαδήποτε μορφή του.

Ήρθε όμως η Headup Games και η Morbidware, με το The Textorcist και τα δεδομένα μου άλλαξαν. Για εσάς που δεν το γνωρίζετε, ο παραπάνω τίτλος συνδυάζει δύο είδη, το bullet hell και το typing, κάτι που το καθιστά από την αρχή ενδιαφέρον και σχετικά σπάνιο. Σπάνιο γιατί; Πόσα παιχνίδια έχετε δει πρόσφατα, που να μην χρειάζονται mouse και να περιλαμβάνουν αυτά τα δύο genres, σε μια πολύ προσεγμένη συνταγή; Αυτό ακριβώς συμβαίνει και εδώ.

Προσωπικά, επειδή περνάω αρκετές ώρες στον υπολογιστή, έχω μια άλφα άνεση με την ταχύτητα πληκτρολόγησης, για την οποία είμαι κρυφά (όχι πλέον) περήφανη. Αυτό ακριβώς ζητά το παιχνίδι, γρήγορα δάχτυλα και αντανακλαστικά.

Λίγα λόγια για το story και τους χαρακτήρες

Στην ιστορία του παιχνιδιού παίρνουμε τον ρόλο του Ray Bibbia, ενός πρώην κληρικού, που πλέον είναι εξορκιστής, καθώς τριγυρίζει στην Ρώμη, ψάχνοντας για δαιμόνια να εξορκίσει. Όλο το ταξίδι ξεκινά με την πρώτη διάσωση μιας κοπέλας, η οποία είχε καταληφθεί από ακάθαρτα πνεύματα.

Αν και το σενάριο είναι αρκετά ενδιαφέρον, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι πρωτότυπο, ούτε θα το προτείναμε σε κάποιον για το story του. Τουλάχιστον δεν είναι ενοχλητικό και πολλές φορές έχει εκλάμψεις, που ομολογουμένως δεν περιμέναμε.

Όσο για τους χαρακτήρες, ο μόνος βασικός είναι ο Ray, ενώ αρκετές φορές μέσα στην ιστορία θα βρείτε την προαναφερθείσα κοπέλα, η οποία φαίνεται να οδηγεί τον πρωταγωνιστή μας στην επόμενη, κάθε φορά, περιπέτειά του.

Hell of a Gameplay

Το The Textorcist ξεκινά παραδοσιακά, ως κάθε προϊόν που σέβεται τον εαυτό του, κάνοντας μνεία στην πολύ γνωστή ταινία, The Exorcist. Στα πρώτα λεπτά, δεν δίνονται πολλές πληροφορίες για την πλοκή, αλλά από ‘κει και πέρα τα πράγματα αλλάζουν.

Αν λοιπόν νομίζετε ότι θα γράφετε στα λατινικά εξορκισμούς και θα προχωράτε στα επίπεδα, τότε λανθάνεστε, όπως και εγώ βέβαια, όταν έπιασα για πρώτη φορά, στο preview, το παιχνίδι.

Όλος ο σκοπός του παιχνιδιού, είναι να πηγαίνετε από αντίπαλο σε αντίπαλο, να πληκτρολογείτε πολύ γρήγορα το κείμενο που σας δίνεται, όλα αυτά προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγετε τις σφαίρες, μόνο με τα βελάκια του πληκτρολογίου.

Οι εξορκισμοί με τη σειρά τους, όπως είπα παραπάνω, μπορεί να κυμαίνονται από όλα όσα έχουμε δει και γνωρίζουμε μέχρι τώρα, από σειρές όπως το Supernatural, μέχρι και puns που αφορούν τους vegans.

Ο Ray είναι άτρωτος, μόνο όταν κρατάει στα χέρια του την Βίβλο. Αν και εφόσον του πέσει, έχει συγκεκριμένο χρόνο να την μαζέψει πάλι, ενώ αν περάσει αυτό το χρονικό πλαίσιο, τότε μπορεί πολύ εύκολα να δεχθεί damage.

Ωστόσο αυτό, δεν είναι το μόνο άγχος που θα έχετε όσο παίζετε, καθώς ακόμα και η λάθος πληκτρολόγηση ξεκινά την όλη διαδικασία από την αρχή. Μάλιστα, πολλές φορές, και καθώς προχωράτε, τα κείμενα, όπως και τα bosses, δυσκολεύουν, δημιουργούνται αναγραμματισμοί, μπερδεύονται και στροβιλίζονται.

Ναι, αν δεν είχε γίνει ξεκάθαρο πιο πριν, δεν υπάρχει leveling up, δεν υπάρχουν άσκοπες μάχες, μόνο τα καλά σημεία, τα bosses.

Γραφικά και μουσικάρες

Αν ακόμα για κάποιο λόγο δεν έχετε πειστεί, τότε μάλλον θα πάρετε την απόφαση, μόλις σας πούμε για τα γραφικά και την μουσική που απολαύσαμε στο έπακρο.

Tα γεμάτα pixel γραφικά δημιουργήθηκαν με πολύ μεράκι και αυτό φαίνεται από τις λεπτομέρειες που θα παρατηρήσετε, τόσο στα εξαιρετικά προσεγμένα bosses, όσο και στο περιβάλλον γενικότερα. Για παράδειγμα, αν περάσετε δίπλα από μια στίβα με σκουπίδια, τότε θα μπορέσετε πολύ εύκολα να διακρίνετε τις μύγες που τριγυρίζουν από πάνω.

Η μουσική του παιχνιδιού έχει λάβει την ίδια προσοχή, καθώς μπορείς πολύ εύκολα να την απολαύσεις και δεν δημιουργεί φασαρία στο background. Βέβαια, με τον πανικό που θα γίνεται, πιθανότατα να μην δώσετε πολύ σημασία, αλλά αυτό για μένα, είναι ιδανικό, καθώς χρειάστηκα όλη μου την αυτοσυγκέντρωση για να μπορέσω να φτάσω στο τέλος.

Γενικότερα…

Το The Textorcist: The Story Of Ray Bibbia είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που παρουσιάζει. Αν δώσετε το 100% σας, τότε το campaign θα ολοκληρωθεί σε περίπου 5 ώρες, χωρίς να σας αφήσει να βαρεθείτε λεπτό.

Χιούμορ, αλλά και πολλές φορές απρόσμενο βάθος στην ιστορία, δίνουν μια εντελώς διαφορετική γεύση στο παιχνίδι. Μπορεί πολλές φορές να ξεφεύγουν “απεριποίητα” αστεία, αλλά, η δράση και οι συνεχείς μάχες θα σας κρατήσουν στην άκρη της καρέκλας καθ’όλη τη διάρκεια.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε σε PC, από την Headup Games.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.