Παναθηναϊκός ΟΠΑΠΠρομηθέας ΠατρώνΑΕΚΠεριστέριΠΑΟΚΗφαιστος ΛήμνουΠανιώνιοςΑρηςΛαύριοΚολοσσός H HotelsΗρακλήςΙωνικός ΝικαίαςΕρμής ΑγιάςΡέθυμνο Cretan Kings

32 χρόνια από το έπος του ‘87

Το τριπλό «σπάσιμο» του Γκάλη, οι φωνές του Γιαννάκη, οι βολές του Καμπούρη. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η 14η Ιουνίου θα παραμείνει μια ημέρα – ορόσημο για το ελληνικό μπάσκετ.
14/06/2019 • 09:01
Το κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
  • shares
Το τριπλό «σπάσιμο» του Γκάλη, οι φωνές του Γιαννάκη, οι βολές του Καμπούρη. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η 14η Ιουνίου θα παραμείνει μια ημέρα – ορόσημο για το ελληνικό μπάσκετ.Μια ιστορία που θαρρεί κανείς πως ξεπήδησε από ταινία. Η μικρούλα Ελλάδα που φιλοξένησε το Ευρωμπάσκετ και ήλπιζε σε μια αξιοπρεπή πορεία. Η ίδια Ελλάδα, του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Χριστοδούλου, του Φασούλα, του Πολίτη, του Καμπούρη, του Σταυρόπουλου, του Φιλίππου, του Ανδρίτσου, του Ιωάννου, του Λινάρδου, του Ρωμανίδη, του Καρατζά, που είχε φτάσει στον τελικό κερδίζοντας όχι μία, αλλά δύο φορές την πανίσχυρη Γιουγκοσλαβία. Πρωταθλήτρια Ευρώπης, ένας θρίαμβος πέρα από κάθε προσδοκία.Οι Φατμέ το έκαναν τραγούδι, τους περίφημους «Πρωταθλητές», παιανίζοντας στο ίδιο δίστιχο τα δύο πρόσωπα της ράτσας μας:
«Ήμασταν πάντοτε παικτάρες, μα δεν αλλάζαμε μπαλιές, 
Ήμασταν πάντοτε ψυχάρες, μα δεν πιστεύαμε ποτέ». 
 Θυμηθείτε ξανά τις μεγάλες στιγμές σε περιγραφή του αείμνηστου Φίλιππου Συρίγου,  του ανθρώπου που έμαθε το μπάσκετ στους Έλληνες: 
Γράψτε το σχόλιο σας...
19/10/2019 • 08:08

Κερδίζει όποιος βάλει τα περισσότερα σε Μίντλεσμπρο, Φάληρο και Ντόρτμουντ

Προβάδισμα νίκης έχει ο Ολυμπιακός αντμετωπίζοντας την καλύτερη, έως τώρα, επίθεση του πρωταθλήματος! Αμφίρροπα με πιθανά όλα τα ενδεχόμενα σε Μίντλεσμπρο, Ντόρτμουντ, Αλκμάαρ και Μάδεργουελ. Βάσιμο το αβαντάζ για Έξετερ, Σουόνσι και Μπρίστολ Ρόβερς