“Κρύα” γκολ, “κρύα” ήττα

Με οκτώ παίκτες να κάνουν ντεμπούτο, με δύο δοκάρια (Μπακασέτας, Κουλούρης), με δύο κρύα γκολ και με την άδικη αποβολή του Γιαννούλη (44') από τον ανεκδιήγητο Ισπανό διαιτητή Κάρλος Κρεγκ η Ελλάδα έχασε από την Μουντιαλική Σαουδική Αραβία.

Ο Μίχαελ Σκίμπε έδωσε τη δυνατότητα στους  Ρισβάνη, Νικολάου, Γιαννούλη, Λημνιό, Μανιά, Ανδρούτσο, Λαμπρόπουλο και Γαλανόπουλο να κάνουν ντεμπούτο. Η Εθνική ήταν φυσιολογικά ασύνδετη, από δύο λάθη στην άμυνα δέχθηκε δύο γκολ, είχε και δύο δοκάρια με Μπακασέτα και Κουλούρη αλλά πολλά κρίθηκαν στο 44′ με την άδικη αποβολή στον Γιαννούλη.

Θετικά δείγματα από Ρισβάνη, Λαμπρόπουλο και Λημνιό ενώ προσπάθησαν οι κινητικοί Μανιάς και Κουλούρης σε μια θεέση που παραδοσιακά δεν είναι δυνατή η Εθνική μας ομάδα. Σίγουρα πάντως ο Σκίμπε έβγαλε κάποια συμπεράσματα από τα πολλά νέα πρόσωπα που είδε. 


Το ματς

Ο Μίκαελ Σκίμπε στην Σουπερλιγκάτη Εθνική προτίμησε να ξεκινήσει με πέντε παίκτες που έκαναν ντεμπούτο και πρόκειται για τους Ρισβάνης, Νικολάου, Γιαννούλη, Λημνιό και Μανιά. Την ίδια ώρα ο Τζιόλης με το εθνόσημο πραγματοποίησε την 72η συμμετοχή του με τη γαλανόλευκη.

Με σύστημα 4-2-3-1 η Εθνική μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά, έκλεψε αρκετές μπάλες και είχε την πρώτη τελική προσπάθεια στο 3ο λεπτό με ένα πλασέ του Πέλκα από προσπάθεια που είχε ξεκινήσει με συνεργασία Γιαννούλη και Μανιά. Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Τζιόλη στο 5ο λεπτό. 

Λημνιός, Πέλκας και Μπακασέτας πίσω από τον Μανιά και με εξάρια Τζιόλη και Ταχτσίδη η Εθνική στην αρχή του ματς έλεγξε, με τους Σαουδάραβες να προσπαθούν να χτυπήσουν κυρίως στην πλάτη των μπακ με μεγάλες μπαλιές. 


Ένα “κρύο” γκολ από δικά μας λάθη

Μετά την καλή αρχή της Εθνικής, ο ρυθμός έπεσε και για αρκετή ώρα οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώνονταν. Το ματς έμοιαζε πιο πολύ με δυνατή προπόνηση, παρά με φιλικό. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης οι μουντιαλικοί Σαουδάραβες έδειξαν πιο συγκεντρωμένοι και κατάφεραν να σκοράρουν στο 20ό λεπτό με τον Αλ Νταουσαρί που νίκησε τον Μπάρκα με μια “κρύα” ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Αλ Νταουσαρί.


Δοκάρι ο “Μπάκα”

Η Ελλάδα θέλησε να βγει μπροστά αλλά συνάντησε αρκετές δυσκολίες κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν ασύνδετες οι γραμμές της, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό μιας και πολλοί παίκτες συνυπύρξαν για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι για πρώτη φορά απείλησε στο 33′ με μια στατική φάση.

Ο Μπακασέτας έστησε τη μπάλα περίπου 25 μέτρα έξω από την περιοχή και εκτέλεσε για να στείλει τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας και άουτ. Πέντε λεπτά μετά Πέλκας και Μανιάς συνδυάστηκαν σε μια γρήγορη αντεπίθεση με τον μέσο του ΠΑΟΚ να πλασάρει άστοχα από το ύψος της περιοχής. 

Άδικη αποβολή Γιαννούλη

Για να φτάσουμε στο 44ο λεπτό όταν και ο διαιτητής απέβαλε τον Γιαννούλη παντελώς άδικα καθώς ο νεαρός άσος του Ατρόμητου έκανε σωστά τάκλιν στη μπάλα έξω από την περιοχή… Το φάουλ του Αλ Σέχρι πέρασε λίγο πάνω από την εστία και κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο.


Αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Σκίμπε αναγκάστηκε να αλλάξει τα σχέδιά του στο δεύτερο ημίχρονο. Έβαλε τον Λαμπρόπουλο (ντεμπούτο και για αυτόν) αντί του Λημνιού και πέρασε τον Νικολάου αριστερό μπακ και τον Πέλκα δεξί χαφ σε σύστημα 4-4-1. Επίσης και ο Γιανιώτης μπήκε αντί του Μπάρκα.

Με το αριθμητικό πλεονέκτημα η Σαουδική Αραβία είχε τη μπάλα στα πόδια την ώρα που οι διεθνείς μας πάσχιζαν να κλέψουν μπάλα ώστε να φανούν απειλητικοί. Στο 53′ το σουτ του ΑΛ Σέχρι έξω από την περιοχή έφυγε λίγο άουτ ενώ την ίδια τύχη και η κεφαλιά του Αλ Σαχλαουί δύο  λεπτά μετά. 

Οι Ασιάτες απείλησαν και στο 57′ με τον Αλ Σαχλαουί και πάλι να κάνει άστοχη προβολη ύστερ αποό εξαιρετικό passing game μες την γαλανόλευκη περιοχή. Μάνταλος και Κουλούρης μπήκαν στο ματς με τη 
συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα στις θέσεις των Πέλκα και Μανιά. Το ματς είχε την ίδια εικόνα από την αρχή του δεύτερου μέρους.


Έβδομο ντεμπούτο

Μυρωδιά Εθνικής ανδρών πήρε και ο Ανδρούτσος που έγινε ο έβδομος παίκτης στο συγκεκριμένο ματς που έκανε ντεμπούτο παίρνοντας τη θέση του Τζιόλη ο οποίος παράλληλα μεταβίβασε το περιβραχιόνιο στον Ταχτσίδη.

Από το 65ο λεπτό και μετά η Εθνική ομάδα προσπάθησε να βγει μπροστά με αξιώσεις χωρίς φυσικά αυτό να είναι ιδιαίτερα εύκολο καθώς και η κούραση είχε κάνει την εμφάνισή της. Κάποιες συνεργασίες που πήγαν να βγουν χάλασαν πριν η μπάλα στην περιοχή.

Όλα έγιναν σε ένα λεπτό

Στο 79′ ήρθε η δεύτερη πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική μας ομάδα όταν ο Μάνταλος κατάφερε να βάλει τη μπάλα στην περιοχή τροφοδοτώντας τον Κουλούρη ο οποίος ελίχθηκε και από πλάγια θέση πλάσαρε στο δοκάρι. 

Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Κάνου μες την περιοχή τρίπλαρε ωραία τον Νικολάου και σούταρε για το 2-0 για το οποίο δεν είχε αντίδραση ο Γιαννιώτης. Κάπου εκεί κρίθηκε και ο νικητής της αναμέτρησης κι ενώ λίγο έλειψε να γίνει το 1-1 εν τέλει ήρθε το 2-0. 

Γαλανόπουλος ο όγδοος

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης στο ματς πέρασε και ο Γαλανόπουλος κάνοντας κι αυτός το δικό του ντεμπούτο με την μεγάλη Εθνική.

Φιλικό 
Σεβίλλη
Ελλάδα-Σαουδική Αραβία: 0-1
Διαιτητής: Κάρλος Γκράντε (ΙΣΠ)


Εντεκάδα Σαουδικής Αραβίας:
Αλ Μοσαϊλέμ – Αλ Μπρέικ, Οσάμα Χαουσαουί, Ομάρ Χαουσαουί, Αλ Σαράνι – Οταΐφ, Αλ Φαραΐ, Αλ Γιασίμ, Αλ Σέρι, Αλ Νταουσαρί – Αλ Σαλαουί.


Εντεκάδα Ελλάδας:
Μπάρκας (46′ Γιαννιώτης) , Μπακάκης, Ρισβάνης, Νικολάου, Γιαννούλης, Τζιόλης (72′ Ανδρούτσος), Ταχτσίδης , Λημνιός (46′ Λαμπρόπουλος), Πέλκας (61′ Μάνταλος), Μπακασέτας (91′ Γαλανόπουλος), Μανιάς (61′ Κουλούρης).


Αποβολή:
Γιαννούλης

Live Blog Σαουδική Αραβία – Ελλάδα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.