Τι γίνεται με τον Εσιέν;

O Nίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την απογοητευτική παρουσία του Μάικλ Εσιέν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το μέλλον του στο «τριφύλλι».

Δεν είναι και τόσο μακρινή η στιγμή της άφιξης του Μάικλ Εσιέν στη χώρα μας και η αποθεωτική υποδοχή που είχαν ετοιμάσει οι πολυάριθμοι φίλοι του Παναθηναϊκού στο αεροδρόμιο για τον Γκανέζο σούπερ σταρ. 

Παρά τα αρκετά προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν και τη μέτρια παρουσία του στη Μίλαν, οι προσδοκίες ήταν υψηλές και οι περισσότεροι περίμεναν ότι ο Εσιέν θα ανέβαζε επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα είχαν στο μυαλό τους οι άνθρωποι του Τριφυλλιού. 

Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης των Πράσινων τα τελευταία χρόνια έμεινε στα …πιτς λόγω τραυματισμού σε ένα μεγάλο μέρος της σεζόν, έχασε τους ευρωπαϊκούς «τελικούς», κρίσιμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του όταν τον χρειαζόταν… 

Ατυχία θα πει κανείς! Αυτό σκέφτηκαν και οι Πράσινοι και επέμειναν να σκεπάζουν με ένα «πέπλο» εμπιστοσύνης τον Γκανέζο χαφ, γιατί γνώριζαν ότι πρόκειται για μια σπουδαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα. 

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Εσιέν φόρεσε τελικά τη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος, πήρε μπόλικο χρόνο από τον προπονητή του, όμως – με ελάχιστες εξαιρέσεις και κυρίως σε παιχνίδια με αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας- δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν …πλησιάζει καν τις προσδοκίες της διοίκησης, του τεχνικού τιμ και των φιλάθλων. 

Ασφαλώς και δεν είναι …20 χρόνων ο Εσιέν, ούτε γίνεται στην ηλικία του να έχει τα ίδια τρεξίματα και την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά. Τα χρόνια της Λυόν, της Τσέλσι και της Ρεάλ έχουν περάσει προ πολλού, όμως κουβαλά τεράστια εμπειρία και η εικόνα του στα περισσότερα παιχνίδια δεν συμβαδίζει με την ποιότητα του… 

Η απογοητευτική παρουσία του Εσιέν στο ντέρμπι «αιωνίων» και η γενικότερη συμπεριφορά του στο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης» μοιάζει σαν τη …σταγόνα που ξεχείλισε το «πράσινο» ποτήρι και φαντάζει πλέον εξαιρετικά δύσκολο να δούμε και πάλι στα πλάνα του Στραματσόνι τον Γκανέζο μέσο. Ιδιαίτερα όταν περιμένουν στη… σειρά για να αγωνιστούν παίκτες με μεγαλύτερη διάθεση και περισσότερα κίνητρα από τον Αφρικανό χαφ. 

Δεν υπάρχει καμία οριστική απόφαση για το μέλλον του Εσιέν στο Τριφύλλι και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι σε ισχύ ένα εξαιρετικά «παχυλό» συμβόλαιο. Δεδομένη είναι η δυσαρέσκεια και ο προβληματισμός των Πράσινων για τις εμφανίσεις του – κάτι που μάλλον έχει αντιληφθεί και ο ίδιος- και είναι ξεκάθαρο ότι το ενδεχόμενο αποχώρησης του στο τέλος της σεζόν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.