Το “διαμάντι” του Ηρακλείου

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την επικείμενη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο, κόντρα στον ΟΦΗ και για τα πλάνα του Γιώργου Δώνη, για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Η …λειψανδρία σε σημαντικές θέσεις και οι πολλές απουσίες βασικών στελεχών που έχει ο Παναθηναϊκός για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο “Θ. Βαρδινογιάννης”, οδηγούν τον Γιώργο Δώνη σε …δεύτερες σκέψεις και σε μια …δοκιμασμένη εναλλακτική λύση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει ο προπονητής του Παναθηναϊκού για το ματς με τους Κρητικούς είναι η “ορφανή” δεξιά πλευρά. Τόσο ο Ματίας Γιόχανσον, όσο και ο Ουσμάν Κουλιμπαλί παραμένουν τραυματίες και στο ρόστερ των Πράσινων δεν υπάρχει άλλος “καθαρόαιμος” μπακ. Επομένως ανατρέπονται όλα τα πλάνα που είχε κάνει μέχρι τώρα το “Τρένο” και μπαίνει σε εφαρμογή η λύση έκτακτης ανάγκης. 

Οι μοναδικοί από τους παίκτες του Τριφυλλιού που βρίσκονται στην αποστολή και …κουτσοξέρουν τη θέση, είναι ο Δημήτρης Κολοβέτσιος και ο Αχιλλέας Πούγγουρας. Ο τελευταίος έχει το μεγάλο προβάδισμα για να βρεθεί στη δεξιά πλευρά, καθώς οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα ήταν …τεράστια έκπληξη. Άλλωστε η παρουσία του Κολοβέτσιου στο κέντρο της άμυνας κρίνεται υπεραπαραίτητη και ο Έλληνας στόπερ αποτελεί εφέτος τον ηγέτη του Τριφυλλιού στα μετόπισθεν.

Όμως την ίδια στιγμή, ο Δώνης θα πρέπει να καλύψει το κενό που θα προκύψει στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του. Και αυτό γιατί ο Πούγγουρας, εφόσον επιλεγεί για το ματς με τον ΟΦΗ, δεν γνωρίζει καλά τη θέση και είναι απόλυτα λογικό να επικεντρωθεί αρχικά στα αμυντικά του καθήκοντα. 

Η απάντηση σε αυτό τον μικρό “γρίφο”, ίσως είναι η επιλογή του ρόμβου στην μεσαία γραμμή. Κάτι που επέλεξε αρκετά πρόσφατα ο Δώνης και είχε λειτουργήσει εξαιρετικά. Με μια τεράστια διαφορά. Σε εκείνο το σχήμα, υπήρχε …κανονικό μπακ. 

Το “διαμάντι” στο κέντρο ή ρόμβος όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε στην Ελλάδα, είναι μια αρκετά ασφαλής – και επιθετική – επιλογή για ένα παιχνίδι, όπου ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει στο γήπεδο ηγετικό ρόλο. 

Οι Κουρμπέλης, Δώνης και Κάτσε συνεργάστηκαν καλά όταν βρέθηκαν στην ίδια ενδεκάδα και το πιθανότερο είναι να τους ξαναδούμε ση μεσαία γραμμή, ενώ ο Μπουζούκης θα έχει τον επιτελικό ρόλο στο παιχνίδι των Πράσινων και ο Χατζηγιοβάνης σχεδόν …ελεύθερο στην αριστερή πτέρυγα και αρκετά πιο κοντά στον προωθημένο Μακέντα.

Στις υπόλοιπες θέσεις δεν αλλάζει κάτι… Ο Διούδης παραμένει κάτω από τα γκολπόστ και οι άνθρωποι του Τριφυλλιού …παρακαλάνε να είναι υγιής, καθώς – απόντος του τραυματία Κότσαρη – στον πάγκο βρίσκονται ο ανέτοιμος και άπειρος Ξενόπουλος και ο έφηβος Χριστογεώργος. Ο Μαυρομμάτης ανάρρωσε από την ίωση που τον ταλαιπώρησε και αναμένεται πάρει θέση στην ενδεκάδα των Πράσινων, ενώ στην αριστερή πλευρά θα βρεθεί  ο ανεβασμένος Εμάνουελ Ινσούα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.