Βέλιτς: «Ισορροπημένο το ντέρμπι»

Ένα ντέρμπι αρκετά ισορροπημένο και χωρίς φαβορί περιμένει ο Γιάσμινκο Βέλιτς στην αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης».

Ένα ντέρμπι αρκετά ισορροπημένο και χωρίς φαβορί περιμένει ο Γιάσμινκο Βέλιτς στην αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης». Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού τόνισε πως οι «πράσινοι» πρέπει να περιορίσουν τους χώρους των «ερυθρολεύκων», αν θέλει να φύγει με τη νίκη από την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Βέλιτς μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το χθεσινό παιχνίδι της Πορτογαλίας με τη Βοσνία: “Σίγουρα είναι μεγάλο σε έκταση το σκορ. Η Πορτογαλία και στο ματς που πραγματοποιήθηκε στη Βοσνία έδειξε την ανωτερότητα της. Όταν προηγήθηκαν χθες με 2-0 και 3-1 ησύχασαν κάπως, αν και τους τρόμαξαν τα δύο γκολ της Βοσνίας. Μόλις οι Βόσνιοι έμειναν με δέκα παίκτες τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα”.
 
Για το ντέρμπι των “αιωνίων”: “Θα είναι ένα ισορροπημένο παιχνίδι που περισσότερο από κάθε άλλη φορά θα δώσει χρώμα σ’ ένα επισκιασμένο πρωτάθλημα. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Οι δύο ομάδες είναι διαφορετικά δομημένες και με διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία. Η ομάδα του Ολυμπιακού έχει την ανάγκη να έχει την κατοχή της μπάλας. Γι΄ αυτό το λόγο, μετά την μια ώρα πέφτει η απόδοση της. Ο Παναθηναϊκός έχει βελτιώσει την ανάπτυξη του όταν ανακτά τη μπάλα. Έχει μάθει να εκμεταλλεύεται τους χώρους που του δίνονται. Έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει τον αντίπαλο όταν δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένος”.
 
Για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού: “Το παιχνίδι είναι στα μέτρα του Παναθηναϊκού. Μεγάλο ζήτημα για τους “πράσινους” είναι να μπορέσει να αμυνθεί σωστά. Η σωστή αμυντική λειτουργία είναι η απαραίτητη βάση για να εξελίξει την επιθετική του αγωνιστική ταυτότητα. Θα πρέπει να επιτεθεί με την μπάλα κάτω, γρήγορα και με κίνηση χωρίς μπάλα”.
 
Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού: “Ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει να ελέγχει αρκετά το παιχνίδι με τη μπάλα στα πόδια. Όταν χάνουν την μπάλα θέλουν να ανακτήσουν την κατοχή για να μπορούν να πρεσσάρουν άνετα. Η επιθετική άμυνα είναι το στυλ του Ολυμπιακού”.
 
Για την επιστροφή του Νταβίντ Φουστέρ: “Είναι φυσιολογικό που ο Βαλβέρδε τον θεωρεί σημαντικό. Μπορεί να εξυπηρετήσει έναν τρόπο παιχνιδιού. Ο Φουστέρ ανεβάζει την αμυντική ένταση και θέτει δυσκολίες στην ανάπτυξη της ομάδας του Παναθηναϊκού. Στην ομάδα του Ολυμπιακού υπάρχει μια κρίση στην εξέλιξη της αγωνιστικής ταυτότητας. Δυσκολεύεται να κάνει τα παραπάνω βήματα. Κοπιάζει πολύ για να σκοράρει. Έχει δυσκολία εκεί και έχει γίνει προβλέψιμο το παιχνίδι του επιθετικά από τη στιγμή που οι αντίπαλες άμυνες έχουν το χρόνο να αμυνθούν σωστά”.
 
Για το πως πρέπει να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στο “Γ. Καραϊσκάκης”: “Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει καλές εμφανίσεις από τη στιγμή που είχε μια αμυντική συνοχή. Αυτή η βάση δίνει δυνατότητα στους “πράσινους”. Αν δεν αμυνθεί σωστά και οργανωμένα, θα δυσκολευτεί να επιτεθεί εξίσου καλά όπως στα προηγούμενα ματς του πρωταθλήματος. Πρέπει να περιορίζει του χώρους του αντιπάλου, να έχει καλή αμυντική λειτουργία για να είναι καλός και επιθετικά”.
 
Για το ποια ομάδα «καίγεται» για τη νίκη: “Οι ρυθμοί που παιζόταν πέρυσι το πρωτάθλημα κινδυνεύουν να μοιάσουν με τα Αραβικά πρωταθλήματα. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικό ρυθμό από τις άλλες. Δεν νομίζω οι δύο ομάδες θα φοβηθούν η μια την άλλη. Ο Παναθηναϊκός έχει λιγότερη πίεση πριν από το ματς γιατί παίζει εκτός έδρας και έχει και προβάδισμα δύο βαθμών. Για να κερδίσει ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει καλό παιχνίδι. Με μέτρια εμφάνιση δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει”.
 
Για την φιλοσοφία του Ερνέστο Βαλβέρδε: “Ο Βαλβέρδε δεν φαίνεται να είναι από τους προπονητές που αλλάζουν τα πλάνα τους ανάλογα με την σκοπιμότητα του ματς. Έχει ένα μοντέλο στο μυαλό του και το ακολουθεί”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.