Ανατροπή και προβάδισμα για Σπόρτινγκ (vid)

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο από το 70' και μετά κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και να επικρατήσει της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Europa League.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο από το 70′ και μετά κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και να επικρατήσει της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Europa League. Σκόρερ για τους Πορτογάλους οι Ινσούα (76′) και Καπέλ (80′). Το σκορ είχε ανοίξει ο Αουρτενέτσε (54′).


Τα αρχικά πλάνα:


Ο Σα Πίντο παρέταξε την Σπόρτινγκ Λισαβόνας με τον Πατρίσιο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Περέιρα, αριστερά τον Ινσουά και στο κέντρο της άμυνας τους Πόλγκα και Τσαντάο. Στα χαφ τους Καρίτσο, Μάρτινς και Σχάαρς, δεξιά τον Ισμαίλοφ, αριστερά τον Καπέλ και στην κορυφή της επίθεσης τον Φαν Βολφσβινκελ.


Από την άλλη πλευρά ο Μπιέλσα επέλεξε τον Ιραιθόθ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Ιραόλα, αριστερά τον Αουρτενέτσε και στο κέντρο της άμυνας τους Εκίθα, Αμορεμπιέτα. Στη μεσαία γραμμή τους  Ντε Μάρκος, Ιτουράσπε και Ερέρα, αριστερά τον Μουνιαίν, δεξιά τον Σουσαέτα και στην κορυφή τον Γιορέντε.


Έλειπε η μεγάλη ευκαιρία…


Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ξεκίνησε το παιχνίδι πιο δυνατά και από τα πρώτα λεπτά έψαξε το γκολ. Απείλησε για πρώτη φορά στο τέταρτο λεπτό με τον Ινσούα ενώ στο εννέα έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Φαν Βολφσβινκελ για να μπει μπροστά στο σκορ. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το ρυθμό του αγώνα και απείλησαν για πρώτη φορά στο 13′ με τον Γιορέντε. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι παίκτες των δύο ομάδων αναλώνονταν σε πολλές λάθος μεταβιβάσεις στο χώρο του κέντρου.

Όσο περνούσε  η ώρα οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ευκαιρίες, ωστόσο αυτό που έλειπε ήταν η τελική προσπάθεια. Στο 34′ και στο 43′  ο Περέιρα και ο Φαν Βολφσβίνκελ που ήταν από τους πιο δραστήριους της Σπόρτινγκ απείλησαν την εστία του Ιραιθόθ. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι κυρίως με μακρινά σουτ των Ερέρα και Σουσαέτα προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Ασταμάτητη Σπόρτινγκ από το 70′ και ολική ανατροπή


Στο δεύτερο ημίχρονο η Αθλέτικ Μπιλμπάο μπήκε πιο δυνατά και μόλις στο 54′ ευτύχησε να  ανοίξει το σκορ με τον Αουρτενέτσε. Ο Ντε Μάρκος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά ο Σχάαρς δεν απομάκρυνε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Αουρτενέτσε, και εκείνος από κοντινή απόσταση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Και σαν να μην έφτανε αυτό για την Σπόρτινγκ, οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν και δεύτερο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών, ωστόσο το σουτ του Γιορέντε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Πατρίσιο.


Μετά την επίτευξη του γκολ, οι παίκτες της Μπιλμπάο προσπάθησαν να παγώσουν τον ρυθμό του αγώνα και να κρατήσουν μπάλα. Ο Σα Πίντο βλέποντας πως η ομάδα του έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη, πέρασε στο παιχνίδι τον Καρίγιο αντί του Καρίτσο. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 70′ με τον Φαν Βόλφσβινκελ, ωστόσο η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ιραιθόθ. Μπορεί ο Φαν Βόλφσβινκελ να αστόχησε στο 70′, ωστόσο ο Ινσούα βρήκε δίχτυα έξι λεπτά αργότερα. Ο Καπέλ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, η άμυνα της Μπιλμπάο αδράνησε και ο Ινσούα με καρφωτή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια. Και σαν να μην έφτανε αυτό η Σπόρτινγκ κατάφερε στο 80ο λεπτό να κάνει την απόλυτη ανατροπή. Ο Καπέλ με ένα εκπληκτικό συρτό σουτ πίσω από το ημικύκλιο έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ιραιθόθ. Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι έμοιαζαν ασταμάτητοι, χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. 


Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Σα Πίντο): Πατρίσιο, Καρίτσο, Πόλγκα, Περέιρα, Ινσούα, Τσαντάο, Σχάαρς, Ιζμαίλοφ, Καπέλ, Μάρτινς, Βολφσβίνκελ
Στον πάγκο: Μαρσέλο, Εβάλντο, Περεϊρίνια, Ρενάτο, Καρίγιο, Ρούμπιο

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μπιέλσα): Ιραιθόθ, Αουρτενέτσε, Αμορεμπιέτα, Ιραόλα, Εκίθα, Ιτουράσπε, Ντε Μάρκος, Ερέρα, Γιορέντε, Σουσαέτα, Μουνιαίν
Στον πάγκο: Ραούλ, Σαν Χοσέ, Κοϊκίλι, Ραμάλιο, Τοκέρο, Γκαμπιλόντο, Γκόμεζ



Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την εξέλιξη του αγώνα από το match Center του Novasports.gr



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.