Ο νόμος του Ντιντιέ (vid)

Με γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά η Τσέλσι νίκησε 1-0 την Μπαρτσελόνα στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Champions League.

Με γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά η Τσέλσι νίκησε 1-0 την Μπαρτσελόνα στο “Στάμφορντ Μπριτζ” και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Champions League. Οι “μπλαουγκράνα” δεν βρήκαν ποτέ το γκολ που έψαξαν, αν και έχασαν μοναδικές ευκαιρίες και είχαν δύο δοκάρια με τους Σάντσες και Πέδρο.


Η Μπαρτσελόνα ανέλαβε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης, με την κατοχή της μπάλας σε κάποια διαστήματα να ξεπερνά το 70%-30% υπέρ της. Οι πολλές πάσες της δεν ήταν άσκοπες, καθώς κατάφερε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων σε αρκετές περιπτώσεις. Ο Σάντσες στο 9′ είχε τη σημαντικότερη ευκαιρία, καθώς “κρέμασε” τον Τσεχ, αλλά είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο Φάμπρεγας είχε τον ρόλο του μοιραίου για τους “μπλαουγκράνα”.


Ο Σεσκ σε τρεις περιπτώσεις δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσεχ από πλεονεκτική θέση. Τη μία σούταρε πάνω του, την άλλη δεν σούταρε καλά, ενώ στο 43′ “κρέμασε” τον Τσέχο τερματοφύλακα, αλλά είδε τον Κόουλ να διώχνει την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή της εστίας. Την ίδια ώρα, η Τσέλσι δεν είχε καταφέρει να γίνει ιδιαίτερα απειλητική. Οι περισσότερες προσπάθειές της σταματούσαν με τον βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι και να καταλογίζει σε θέση οφσάιντ τον Ντρογκμπά, ο οποίος παράλληλα περιτριγύριζε τον τραυματισμό μπαίνοντας πολύ δυνατά σε όλες τις φάσεις.


Ο Αφρικανός επιθετικός, ωστόσο, ήταν αυτός που έμελλε να “σημαδέψει” τον ημιτελικό του “Στάμφορντ Μπριτζ”. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, ο Ραμίρες κατέβηκε από αριστερά και γύρισε την μπάλα υπέροχα στον Ντρογκμπά, που με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ. Η Τσέλσι πήρε το προβάδισμα σε καίριο χρονικό σημείο και η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε μπροστά της ένα ακόμη ημίχρονο για να πετύχει το γκολ που χρειαζόταν.


Ακόμη πιο “μονότονο” ήταν το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Οι Ισπανοί έπαιξαν στο μεγαλύτερο διάστημα στο μισό γήπεδο την αντίπαλό τους, η οποία είχε μοναδικό σκοπό να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα. Η “Μπάρτσα” έβρισκε χώρους, όμως στην τελική προσπάθεια οι αμυντικού των “μπλε” δήλωναν σχεδόν πάντα “παρών”. Οι αντεπιθέσεις που επέλεξε από την άλλη η ομάδα του Ντι Ματέο δεν αποδείχθηκαν ενδεδειγμένες. Ο βαρύς Ντρογκμπά δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους συμπαίκτες του στις λίγες φορές που η Τσέλσι πήγε προς την περιοχή των φιλοξενούμενων.


Ο Ντρογκμπά, πάντως, είχε κάνει τη δουλειά του και με το παραπάνω. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιτελικού, καθώς οι παίκτες της Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε ποτέ να νικήσουν τον Τσεχ. Στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία με την ανάποδη κεφαλιά του Πουγιόλ στο 87′, ο γκολκίπερ των Άγγλων έπεσε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία και έσωσε την ομάδα του. Δύο λεπτά νωρίτερα, ο Καλού είχε σουτάρει άστοχα από πλεονεκτική θέση στην περιοχή, χάνοντας τη δυνατότητα να δώσει στους Λονδρέζους ένα μεγαλύτερο προβάδισμα.


Η φάση του ματς, ωστόσο, σημειώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Μετά από προβολή του Τέρι, η μπάλα έφτασε στον Πέδρο, ο οποίος με ένα διαγώνιο πλασέ την έστειλε στο δεξί δοκάρι κι ενώ στην επαναφορά ο Μπούσκετς σούταρε ψηλά άουτ σε κενή εστία.


ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Κόουλ, Μεϊρέλες, Όμπι Μίκελ, Λάμπαρντ, Ραμίρες (88′ Μποσίνγκουα), Μάτα (74′ Καλού), Ντρογκμπά


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλδές, Άλβες, Πουγιόλ, Μασεράνο, Αντριάνο, Μπούσκετς, Τσάβι (87′ Κουένκα), Ινιέστα, Φάμπρεγας (78′ Τιάγκο), Σάντσες (66′ Πέδρο), Μέσι


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την εξέλιξη του αγώνα από το match Center του Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.