Η ζωή χωρίς τον Βαλβέρδε

Η κλεψύδρα αδειάζει. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιστρέφει στην Ελλάδα και ετοιμάζεται να κοινοποιήσει στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη την απόφασή του.

Η κλεψύδρα αδειάζει. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιστρέφει στην Ελλάδα και ετοιμάζεται να κοινοποιήσει στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη την απόφασή του αναφορικά με την επέκταση η μη της συνεργασίας του με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Όπως διαρρέει απ’ την Πλατεία Αλεξάνδρας, η συνάντηση των δύο ανδρών θα γίνει πιθανότατα μετά τον αγώνα της Τετάρτης του Πάσχα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Ήπειρο.

Αν και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που φέρνουν τον Ισπανό τεχνικό στην πόρτα εξόδου, ουδείς μπορεί να υποστηρίξει πως έχει ακούσει απ’ τον ίδιο τον Βαλβέρδε πως θα φεύγει απ’ το Λιμάνι. Η ουσία είναι πως εφόσον αποχωρήσει, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μην διαταραχθεί το «ερυθρόλευκο» οικοδόμημα.

Τι εννοούμε; Με το υπάρχον ρόστερ, ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να φθάσει στην κατάκτηση του τίτλου, απολαμβάνοντας την καθολική αναγνώριση της ελληνικής ποδοσφαιρικής κοινότητας. Παράλληλα, ήταν άκρως ανταγωνιστικός στην Ευρώπη.

Επομένως, είναι σαφές πως στην τελευταία διετία έχουν δημιουργηθεί ισχυρότατα θεμέλια στον Ολυμπιακό. Άρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει νέα θεμελίωση, παρά μονάχα βελτιωτικά έργα με έναν νέο προπονητή. Δηλαδή, θα ήταν εξόχως σημαντικό για τη διοίκηση να κατορθώσει να διατηρήσει τον κορμό της ομάδας και πάνω σε αυτόν να προχωρήσει σε λίγες, διορθωτικές κινήσεις, προκειμένου ο Ολυμπιακός να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο.

Δε βλέπουμε κανέναν λόγο να γίνουν πολλές ενέργειες στο μεταγραφικό παζάρι. Με λίγες ποιοτικές αγορές, αυτή η ομάδα μπορεί να εκτοξευθεί στη νέα περίοδο. Έτσι, θα προσφέρει πλουσιότερο θέαμα, φέρνοντας παράλληλα ακόμη καλύτερα αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επομένως, με «όχημα» το έργο του Ερνέστο Βαλβέρδε και την ασφάλεια της διοίκησης του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός έχει τις προϋποθέσεις ν’ ανέβει και άλλο επίπεδο. 

Ακόμη, δε θα πρέπει να παραγνωρίσουμε το γεγονός πως η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την μεταγραφική προεργασία. Στα συρτάρια των γραφείων του τμήματος σκάουτιγκ φαίνεται πως υπάρχουν επιλογές για όποια θέση αποφασιστεί πως χρειάζεται ενίσχυση ο πρωταθλητής Ελλάδας.

Ασφαλώς και θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή, ώστε να οριοθετηθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι πρωταθλητές Ελλάδας στο μεταγραφικό παζάρι. Διότι δεν είναι βέβαιο πως ο αντικαταστάτης του Βάβέρδε (εφόσον αποχωρήσει ο Ισπανός) θα έχει τις ίδιες σκέψεις για το ρόστερ των «ερυθρόλευκων» με τον νυν τεχνικό. Επομένως, η επιχείρηση ισχυροποίηση θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, όταν μάθουμε το αφεντικό του πάγκου στην επόμενη περίοδο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.