Ήρθε ο Άι Βασίλης στα Γιάννενα! (video)

Ο Άι Βασίλης επισκέφθηκε τους Ζωσιμάδες και έφερε δώρο τη νίκη στον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 κόντρα στη Βέροια, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Άι Βασίλης επισκέφθηκε τους Ζωσιμάδες και έφερε δώρο τη νίκη στον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 κόντρα στη Βέροια, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. 

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση και κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της τη νέα χρονιά. Με αυτό το τρίποντο οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 21 βαθμούς και πλέον βρίσκονται στην όγδοη θέση. 

Απ’ την άλλη, η Βέροια είχε κάποιες σπουδαίες ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να τις μετουσιώσει σε γκολ και γνώρισε την πρώτη εκτός έδρας ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα, μένοντας στους 18 πόντους και την ενδέκατη θέση. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Βελλίδη κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Στρούνα, Μιχαήλ, Τζημόπουλο και Καρανίκα στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Τσουκαλάς και Γαρουφαλιάς, δεξιά ο Ηλιάδης, αριστερά ο Ακόστα, στην κορυφή της επίθεσης ο Μανιάς και πίσω του, σε ρόλο δεκαριού, ο Γιάκος. 

Με το ίδιο σύστημα παρέταξε την ομάδα του και ο Γιώργος Γεωργιάδης με τον Λόπεθ να τοποθετείται κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Γιαννούλη, Όστοιτς, Πούγγουρα και Μαλόν στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Άρτσε και Μπατιόν, δεξιά ο Γεωργιάδης, αριστερά ο Μαγέφσκι, δημιουργικό χαφ ο Ναζλίδης και αιχμή του δόρατος ο Κόλα. 

Βρήκε λύση με Μανιά

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση και δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών. 

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν και το γκολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Τσουκαλάς πραγματοποίησε την κάθετη μπαλιά στον Μανιά και ο επιθετικός των γηπεδούχων εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την πάσα του συμπαίκτη του, ανοίγοντας το σκορ στους Ζωσιμάδες. 

Η Βέροια δεν πτοήθηκε από το γκολ που δέχτηκε και τρία λεπτά αργότερα έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση αλλά η κεφαλιά του Ναζλίδη μέσα από την περιοχή πέρασε μόλις άουτ. Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και από τις δύο πλευρές, με τους μεν γηπεδούχους να προσπαθούν να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν χωρίς ωστόσο να κλειστούν πίσω και τους δε φιλοξενούμενους να προσπαθούν να φέρουν το ματς στα ίσια, κυρίως από τις πτέρυγες. 

Στο 28ο λεπτό ο Μανιάς έπιασε το σουτ στην κίνηση από τον άξονα αλλά ο Λόπεθ δεν ανησύχησε αφού η κατάληξή του ήταν άστοχη. Δέκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών η ομάδα της Ημαθίας έφτασε για ακόμα μία φορά πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Γιαννούλης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μαγέφσκι σούταρε στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. 

Από εκεί κι έπειτα δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον ΠΑΣ να διατηρεί το προβάδισμα. 

Ο Λόπεθ δεν ήταν αρκετός!

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε καθώς οι δύο ομάδες προσέφεραν πλούσιο θέαμα στους θεατές που γέμισαν το γήπεδο των Ζωσιμάδων. 

Μετά το πρώτο τέταρτο, ο ΠΑΣ ανέβασε στροφές με σκοπό να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, που ουσιαστικά θα του εξασφάλιζε τη νίκη. Ωστόσο, ο Μανιάς βρήκε απέναντί του έναν εκπληκτικό Λόπεθ. Στο 63ο λεπτό ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια το τετ α τετ του Έλληνα επιθετικού ενώ στην επόμενη φάση ο τερματοφύλακας της Βέροιας πραγματοποίησε ακόμα πιο εντυπωσιακή επέμβαση, αυτή τη φορά σε κεφαλιά του Μανιά εξ επαφής. 

Στο 67ο λεπτό ο Μανιάς προσπάθησε από τα δεξιά αυτή τη φορά να σκοράρει αλλά και πάλι ο Λόπεθ του αρνήθηκε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Τη σωρεία των χαμένων ευκαιριών λίγο έλειψε να την πληρώσει ο ΠΑΣ αφού στο 69ο λεπτό η Βέροια έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Κόλα σούταρε από το ύψος του πέναλτι, ο Βελλίδης απέκρουσε εντυπωσιακά αρχικά και στη συνέχεια ο Μαγέφσκι σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία αφού το πλασέ του από πολύ κοντά και με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, πέρασε μόλις άουτ. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες καθώς ο Γιαννούλης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε χέρι που έκανε. Από αυτό το φάουλ ο Ακόστα σημάδεψε το κεφάλι του Τζημόπουλου και ο Έλληνας αμυντικός με κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λόπεθ για το τελικό 2-0.

Μάλιστα, ο Τζημόπουλος ήταν ο ενδέκατος παίκτης του ΠΑΣ που σκοράρει τη φετινή σεζόν από τους είκοσι συνολικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τον επιθετικό πλουραλισμό της ομάδας των Ιωαννίνων. 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Γιάκος (81′ Μπέριος), Μανιάς, Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ακόστα (87΄Ναδάλες), Μιχαήλ, Κρανίκας, Ηλιάδης (72′ Λίλα), Στρούνα

Βέροια (Γ. Γεωργιάδης): Λόπεθ, Γιαννούλης, Όστοιτς, Πούγγουρας, Μαλόν (70′ Καϊκούτ), Μπατιόν, Άρτσε, Μαγέφσκι (81′ Μελικιώτης), Ναζλίδης, Γεωργιάδης, Κόλα (88′ Σιόντης)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.